Reklama

Reklama

Ztracena v bílém šumu

(seriál)
  • Španielsko La chica de nieve (viac)
Trailer

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Během slavnostního průvodu ve španělské Malaze se ztratí malá Amaya. Mladá novinářka se proto rozhodne za každou cenu pomoct jejím rodičům v pátrání. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (7)

Ztracena v bílém šumu (2023) 

Trilerová detektívna novinka zo Španielska potešila, určite nesklamala, ale na tie najlepšie kúsky z tohto regiónu nemá. Na to chýba uhrančivejšia atmosféra aj lepšie budované napätie a možno aj silnejšia previazanosť dejových línií a odbočiek. I keď je zrejmé, čo tým všetkým chceli tvorcovia povedať. Prečo sa ale dramaturg nezamyslel nad výraznými logickými kotrmelcami, respektíve nad chovaním niektorých postáv, je nepochopiteľné a seriál ako celok to zráža nižšie, než si látka zaslúži. Ku cti ale tvorcom slúži, že to nenaťahovali a klasickej seriálovej vaty je tu minimum. ()

Epizoda 1 (2023) (E01) 

Podľa pilotu sa nedá ešte predpovedať, či pôjde o napínavú detektívku s viacerými zvratmi a slepými uličkami, alebo či sa pôjde pomalším a priamočiarejším tempom. Na novinárku hrajúcu si na detektívku si treba chvíľu zvykať, žije s veľkou traumou a pôsobí dosť depresívne a emo. Depresívni sú ale vzhľadom na situáciu všetci. Na konci nás čaká prvý slušný zvrat, čiže vieme, že unesené dievča... ale načo zbytočne spoilerovať už aj prvý diel. ()

Epizoda 2 (2023) (E02) 

Intenzívnejšie ako úvodná časť, avšak séria sa ešte v tom pravom zmysle nerozbehla. Je to dané najmä tým, že keď sledujeme udalosti z roku 2010, tak aj tak vieme, že o šesť rokov neskôr je prípad stále nevyriešený. Na druhú stranu ale nejde o výplň času, pretože vyšetrovanie úchylného strýčka má tragickú dohru a ide o dosť prekvapivé vyústenie. Naša novinárka sa zase po týchto udalostiach má dôvod tváriť ešte viac depresívne a tie čierne kruhy pod očami má zase o niečo väčšie. ()

Epizoda 3 (2023) (E03) 

Možno sa až príliš vŕtame v psychickom stave novinárky, ale záver naznačuje, že nakoniec môže byť všetko so všetkým prepojené a aby tie vedľajšie dejové línie mali zmysel, tak by to tak aj malo byť. Miren ide všetko ako po masle, majiteľka obchodu ihneď navrhne niečo za niečo a podobne ústretová je aj policajtka, až to šuští papierom. Ale keďže je to napínavé a ide sa slušným tempom vpred, nejde o výraznejšie výčitky. ()

Epizoda 4 (2023) (E04) 

Zatiaľ najlepšia epizóda, pretože cítiť, že príbeh začne onedlho poriadne gradovať a v štvorke nás čaká zopár dôležitých informácií a možno sa pozrieme aj do domu, kde sa nachádza unesené dievča. Miren už beriem ako nie príliš racionálnu postavu, radšej robí všetko na vlastnú päsť, pričom by spolupráca s políciou priniesla elegantnejšie pátranie po únoscoch a zároveň aj po tých, ktorí ju znásilnili. Ale takto je v tom cítiť viac nebezpečenstva. ()

Epizoda 5 (2023) (E05) 

Uf no tak tvorcovia vyložili karty na stôl a je jasné, že musia publikum rozdeliť na dva tábory. Riešenie záhady je asi to najtriviálnejšie, čím ale nechcem povedať, že to nedáva zmysel, len to napojenie na vedľajšie dejové línie bude nakoniec skôr tematické a symbolické. Problém vidím viac v logike, dievča mohlo v pohode v niektorých momentoch utiecť, zvyklo si asi až príliš skoro a preboha kde zmizlo auto Raula, to ho nikto nehľadal a nenašiel? ()

Epizoda 6 (2023) (E06) 

Prevažná časť finále sa odohrala presne tam, kde nám to bolo jasne naznačené v predchádzajúcej časti. Určite je veľmi intenzívne a je len dobre, že tieto dve ženy sa ocitli nakoniec tvárou tvár, i keď trochu iným spôsobom, ako by sa dalo čakať. Bohužiaľ opäť značne hapruje logika. Miren volá na políciu bohvie prečo o niekoľko dní neskôr, čiže nie vtedy, keď pojme podozrenie, ale až keď si je istá, kto stojí za únosom. Pokračovať by sa dalo ďalej. Celkové zakončenie je ale uspokojivé a v istom zmysle pripomenie Nevinu. ()

Reklama

Reklama