Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Dvaja agenti – a bývalí milenci – musia spolupracovať v boji proti medzinárodným kyberútokom, ktoré ohrozujú Spojené kráľovstvo a zároveň čeliť skrytým tajomstvám ich ničivého vzťahu. (Apple TV+)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (7)

Spojka (2023) 

Prekvapuje ma, ze tato spionazna akcna jednohubka je tak divacky nenapadna. Tema cyber-terorizmu v ramci Europy (Britania <> Francuzsko <> EU ako celok) je vsak rozhodne zaujimava a ani spracovanie nie je chabe. Naviac, duo Cassel a Evicka Green-ovie by si to "utahalo" samo uplne suverenne. Nastastie 2ojriadkovy popis s klasickym klise nie je spracovane na prvu a hlupo. To kvitujem. Ani ostatni zucastneni nie su len krovie, co je fajn. Nemam rad, ked filmari pracuju so scenarom tak, ze sa ako divak nemate v zavere moc coho chytit a vyrukuju na vas s niecim vlastnym, nahlym, bez toho, aby ste mali sancu na to prist samostatne na zaklade uz videneho. Vnimam to ako filmarsky prilis lahke a lacne. Ale teda, napriek par "skratkam" a zjednoduseniam ide o zabavny serial vo vaznejsom duchu s polovicou "stvorhviezdickovych" epizod. 68% Nadpriemer. Odporucam. ()

Varovanie pred búrkou (2023) (E01) 

V prvom rade ma velmi potesilo, ze Evicka Green-ovie je v dalsom, celkom uchadzajucom kusku. :) Excelovala vo vybornej Penny Dreadful a stale dufam, ze snad natocia este jednu seriu.  Cassel je pan herec a vo svojich 56-ich rokoch je "makac". Ano zapletka je prosta a tak trosku uz x-krat sfilmovana, ale kooperacia britov a francuzov v seriali ma urcite tesi, snad bude plodna a nie prilis plocha. Ako otvarak mierny nadpriemer. Zrejme to bude dalsia prekaracka tajnych sluzieb, zakernych zivlov a sofistikovaneho terorizmu. Azda bude zabavna a pozitivne prekvapi. 60% Trochu sa to tahalo... ()

Chaos (2023) (E02) 

Az na tie nahody s "konkretnym" vlakom a i s "konkretnou" nemocnicou sa to dalo. Klise s agentami a starymi znamostami su sice stare desiatky rokov, ale nebolo to urcite marne. Zial, aj linia nekalosti v tajnych sluzbach je uz pre mna neoriginalna. Co ma naopak celkom bavilo bola suvislost pobrexitovej Britanie vo vztahu k EU a kybernetickej bezpecnosti. Snad sa latka trochu zdvihne, zatial je to vsak dost predvidatelna zalezitost, a to napriek dvojici mojich oblubenych hercov v nej ucinkujucich. ()

Manipulácie (2023) (E03) 

Ok, tato epizodka bola konecne o uroven vyssie a svojimi spionaznymi hrami pripominala obcas velmi kvalitne filmove spracovania. Ten zaver, to boli zrejme spolocne toalety, minimalne teda ten pristor s umyvarkami, ak to chapem spravne. Ak teda rozrusena Alison nevletela "na panov". :) Spokojnost. ()

Masaker (2023) (E04) 

Prve dve tretiny fakt vynikajuci thriller. Avsak, po tazkom povzdychu nad dianim v zavere, co bol celkom slusny wtf-moment, no neviem. :) 65% ()

Rodinný album (2023) (E05) 

Vysvetlenie diania na VHS-ke rozhodne pridalo na atmosfere a vysvetlilo niektore motivacie. Slusny predposledny diel. Hoci som sa trochu z uvodu usmieval nad Alisoninym zdarnym vyhybanim sa clenom specialnych jednotiek v sidle generala vo vysluzbe. :) Som zvedavy, ci vysporiadanie sa so sukromnou "firmou" bude originalne. 65% Slabsie stvorhviezdie. ()

Oko za oko (2023) (E06) 

"I will work with anyone who best serves the interests of this country. And I will eliminate them when they don't. It's pretty simple. History of the british f*cking empire really." Uf, tomu sa povie power move. Hoci prisiel uplne z cista jasna bez indicii a teda tak trochu ako podvod na divaka, ktory nemohol tusit. Nemam rad, ked filmari nepracuju so scenarom tak, ze sa nemate moc coho chytit a len v zavere vyrukuju s niecim vlastnym. Je to lahke a lacne. Ale teda, napriek par "skratkam" a zjednoduseniam zabavna zaverecne epizoda. Na rozdiel od posledneho Bourne-filmu mi v tomto serial rozhodne Cassel posobil autentickejsie. Vyborny herec. Evicka je v tychto vypatych a emocnych rolach tradicne skvela. ()

Reklama

Reklama