Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dale „Mac" McKussic (Mel Gibson) obchoduje s drogami, ale tejto nelegálnej a nečestnej práce má plné zuby a sníva o poctivom a pokojnom živote. Nicholas „Nick" Frescia (Kurt Russell) je zase detektív, pracujúci na oddelení boja s narkotikami. Poznajú sa už zo školy a napriek tomu, že ich cesty sa rozišli a osud ich postavil každého na inú stranu barikády, stále sú najlepšími priateľmi. Ich posledné stretnutie však oboch mužov postaví proti sebe. Nick totiž prišiel, aby využil svojho priateľa na to, aby našiel jedného z najhľadanejších obchodníkov s drogami, darebáka výnimočného kalibru Carlosa (Raul Julia). Lenže aj keď Dale túži začať nový, poctivý život, nedokáže úplne skoncovať so svojou minulosťou. Cíti sa povinný zachovať lojalitu svojmu bývalému spoločníkovi, ktorým je práve Carlos... Navyše sa obaja muži, Nick i Dale, zamilujú do rovnakej ženy, pôvabnej majiteľky miestnej reštaurácie Jo Ann Vallenariovej (Michelle Pfeiffer). Záležitosť komplikuje aj samotná Jo Ann, ktorá sa nedokáže rozhodnúť pre jedného z nich... (TV Dajto)

(viac)

Recenzie (107)

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Opět nostalgie jak bejk a tomu odpovídá i hodnocení. Z hlediska akce je to mírná nasládlá slabota, ostatní pasuje tak akorát. Příběh nic moc, celkově příjemné k navození vzpomínek a uvědomění si běhu času, který je neúprosný ke všemu. Po jedné hvězdě každému z modrooček, alespoň tady se na dvě hoďky zastavil čas tím lepším směrem. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Vraj - o najpravdivejšom a najsilnejšom chlapskom priateľstve a ťažkej skúške, pred ktorou sú postavení. Jeho hrdinami sú dvaja kamaráti, ktorých život postavil proti sebe. ..Nemal som vôbec pocit, že to bolo o tom, čo písal popis snímky. Tak nudný film som už dlho nevidel. Herecká trojica ma síce poriadne nalákala a nabudila, ale zostala kruto nevyužitá. Film sa neveľmi neskúsenému režisérovi Robertovi Towneovi úplne nevydaril a z deja nie som schopný popísať ani jednu jedinú minútku. Vlastne ani neviem, o čo vo filme poriadne išlo. Je pravda že s Michelle Pfeiffer som ešte teraz slabý v rozkroku, ale inak bieda a utrpenie. Za tých pekných 111 minút sa tu neudialo absolútne nič zaujímavé alebo nebodaj akčné. Neviem prísť na to, čo zlákalo hviezdnu trojku, objaviť sa v tejto snímke. Scenár to určite nemohol byť. Mimochodom, na tú dobu celkom slušný finančný rozpočet a prd z toho. Hrozné. ()

Reklama

xaver 

všetky recenzie používateľa

Béčkový film s hvězdným obsazením. Zcela postrádám anoncovanou velkou úspěšnost tohoto thrilleru. Oproti snímku Čínská čtvrť to nebylo skoro o ničem. Jenom to nepovedené a neodůvodněné fandění dealerům drog. S těžkým srdcem dávám dvojku a to jenom kvůli hereckému obsazení, protože dealeři drog patří jenom do kanálu. Ve filmu i ve skutečnosti. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Skvely casting a pritom vysledok je tak tuctovy a lahko zabudnutelny film. Za premrhanie tak skveleho castingu by si zasluzil reziser a scenarista Robert Towne nakopat do prdele. Este tak Michelle Pfeiffer a Kurt Russell maju v par scenach priestor predviest nieco slusne, ale Mel Gibson a Raul Julia su totalne nevyuzity. Ustredna zapletka tiez nie je prilis zaujimava, ale napriek tomu si viem predstavit, ze by s lepsim scenarom vznikol dobry film. V tomto prevedeni je to tak strasne tuctove. 5/10. ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Z pěti výrazných amerických herců měli v době natáčení hned čtyři z nich fakticky status hvězdy a byli na vrcholu své popularity. Přesto se podíleli, jak už to v hereckém životě bývá, na výrobě beznadějně průměrného filmu, který by ode mě mohl dostat přívlastek mdlý a nevýrazný. Mel Gibson i Kurt Russel patřili k hvězdám akčních filmů, ale tenhle případ je z jiného soudku. Snímek si hraje na psychologické kriminální drama, jenže je moc upovídaný, režie je mdlá a scénář, který si pohrává s fenoménem těžce zkoušeného kamarádství, je jen průměrný, takže je tu příliš mnoho minusů na to, aby to zachránilo několik hereckých legend. Mohl bych dát slabší 3*, ale etická stránka filmu mi nesedí. Až vám poleze nesympatický kolega na nervy, střelte ho klidně do zad tak jako kriminalista v podání Kurta Russella, a dejte tak přednost kamarádství s charismatickým kriminálníkem... Celkový dojem: 45 %. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (8)

  • Úloha Nicka bola ponúknutá Patovi Rileymu, ktorý v tom čase pôsobil ako tréner Los Angeles Lakers. Keď ju odmietol, producent Thom Mount ihneď kontaktoval Kurta Russella. (m.a.t.o.)
  • V kinách sa spolu s filmom premietal aj trailer na snímku Batman (1989). Fanúšikovia boli z toho tak nadšení, že niektorí si kúpili lístok na film iba kvôli tomu, aby mohli vzhliadnuť trailer na Batmana. (m.a.t.o.)
  • Agenta  Maguire (J.T. Walsh) nosí hodinky značky Rolex Submariner a detektív Nicholas (Kurt Russell) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)

Reklama

Reklama