Reklama

Reklama

Rozdělený svět

  • Veľká Británia A World Apart (viac)

Obsahy(1)

Dráma podľa skutočného príbehu, ktorý sa stal v roku 1963. Otec trinásťročnej Molly (Jodhi May) sa musí ako nepriateľ režimu skrývať a jej matka (Barbara Hershey), novinárka, je pre svoje kritické články veľakrát zatknutá. Molly, ktorú kvôli počínaniu jej rodičov všetky priateľky prehliadajú, nechápe politické súvislosti, dokáže ale postrehnúť význam a nespravodlivosť situácie. Chce sa zblížiť s matkou, ale len pomaly začína chápať jej postoje. Film bol natočený podľa spomienok scenáristky Shawn Slovovej, ktorej matka Ruth Firstová bola zavraždená v exile, pri atentáte v roku 1982. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (9)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dost nudny film bojujuci proti Apartheidu v Juznej Afrike, Chris Menges /Past na Chrise/ sa len za kamerou zaucal, rezisersky nevyrovnane, mdle, bez tempa a s priemernymi, casto az podpriemernymi hereckymi vykonmi. Jediny znamejsi herec bol len Jeroen Krabbe /bondovka The Living Daylights 1987/. 40 % ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Miernejšia a aj nudnejšia výpoveď o boji proti apartheidu v JAR. Príliš veľa času sa sústredí na trinásťročnú dcéru a samotnému boju za slobodu je tak venovaných len pár príhovorov a následných policajných záťahov. Navyše David "Poirot" Suchet ako záporák určite nenaháňa strach. Pre mňa osobne sklamanie, keďže takéto témy sú mi blízke. Dry White Season so Sutherlandom bolo o dosť silnejšie. ()

Aky 

všetky recenzie používateľa

Politické drama, dnes už co do námětu značně vyčpělé. Nezajímavý způsob vyprávění evokuje nudu. Navíc mi vadí ono stavění se za všelidské a nadosobní cíle na úkor neštěstí nejbližších, což autorům zřejmě připadá fair a snad i hodno úcty. ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama