Reklama

Reklama

Dounia a princezná z Aleppa

  • Česko Dounia a princezna z Aleppa (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dounia je malé veselé dievčatko, ktoré miluje svoj domov v Aleppe v Sýrii a všetky jeho nádherné vône, piesne, pamiatky a tradície. Ako 5-ročná však príde o matku a jej otec sa stane väznenou obeťou režimu. Keď vypukne vojna, Dounia a jej starí rodičia musia utiecť do cudziny, aby našli bezpečie. Dounia odchádza len s vtáčikom vyrezaným z mydla a štyrmi malými semienkami černuchy vo vrecku. Z rozprávania starej mamy si totiž pamätá, že semienka černuchy odháňajú zlo. Vďaka nim, a tiež vďaka pomoci princeznej z Aleppa, Dounia a jej rodina postupne prekonávajú prekážky, ktoré im stoja v ceste. (ASFK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (3)

Hees 

všetky recenzie používateľa

Život nie je rozprávka, ale chcel by som, aby bol. V tejto rozprávke teda čakajte pekný a do pozitivity namočený príbeh. Pokiaľ ide o to komu je táto rozprávka vhodná, napriek tomu, že je prístupná každému ja by som zvažoval, že treba, aby dieťa už chápalo čo znamená, keď niekto zomrie a čo je vojna ešte pred pozretím, lebo ak na to zoberiete niekoho menšieho môže mať veľa otázok. Animácia je jednoduchšia, ale veľmi príjemná. ()

Master19 

všetky recenzie používateľa

Velmi milé překvapení. Čekal jsem jednostrannou masírku, ale je to ve výsledku pohádkový příběh plný optimismu, který hlavní hrdinové musí vyšťourávat z těch nejzapadlejších skulinek. Ztratili domov, své město i svou zemi a přesto věří v budoucnost. Krásné kresby i animace v mystických pasážích zvedá tenhle film o stupínek výše. Příjemný - nepříjemný film ukazující krutost a nesmyslnost válek... ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Príbeh plný citu, smutných reálií a zložitého sveta očami malého dievčatka, ktoré si musí prechádzať nástrahami nezmyselnej vojny. Zaujímavo zakomponované animácie z tohto snímku tvoria unikát, ale najmä z obsahového hľadiska v súčasnej dobe tak aktuálneho. Neviem presne určiť cieľového diváka, ale určite si z toho odnesie každý to svoje. 70 % ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama