Reklama

Reklama

Dounia a princezná z Aleppa

  • Česko Dounia a princezna z Aleppa (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dounia je malé veselé dievčatko, ktoré miluje svoj domov v Aleppe v Sýrii a všetky jeho nádherné vône, piesne, pamiatky a tradície. Ako 5-ročná však príde o matku a jej otec sa stane väznenou obeťou režimu. Keď vypukne vojna, Dounia a jej starí rodičia musia utiecť do cudziny, aby našli bezpečie. Dounia odchádza len s vtáčikom vyrezaným z mydla a štyrmi malými semienkami černuchy vo vrecku. Z rozprávania starej mamy si totiž pamätá, že semienka černuchy odháňajú zlo. Vďaka nim, a tiež vďaka pomoci princeznej z Aleppa, Dounia a jej rodina postupne prekonávajú prekážky, ktoré im stoja v ceste. (ASFK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (3)

Master19 

všetky recenzie používateľa

Velmi milé překvapení. Čekal jsem jednostrannou masírku, ale je to ve výsledku pohádkový příběh plný optimismu, který hlavní hrdinové musí vyšťourávat z těch nejzapadlejších skulinek. Ztratili domov, své město i svou zemi a přesto věří v budoucnost. Krásné kresby i animace v mystických pasážích zvedá tenhle film o stupínek výše. Příjemný - nepříjemný film ukazující krutost a nesmyslnost válek... ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Príbeh plný citu, smutných reálií a zložitého sveta očami malého dievčatka, ktoré si musí prechádzať nástrahami nezmyselnej vojny. Zaujímavo zakomponované animácie z tohto snímku tvoria unikát, ale najmä z obsahového hľadiska v súčasnej dobe tak aktuálneho. Neviem presne určiť cieľového diváka, ale určite si z toho odnesie každý to svoje. 70 % ()

Reklama

Hees 

všetky recenzie používateľa

Život nie je rozprávka, ale chcel by som, aby bol. V tejto rozprávke teda čakajte pekný a do pozitivity namočený príbeh. Pokiaľ ide o to komu je táto rozprávka vhodná, napriek tomu, že je prístupná každému ja by som zvažoval, že treba, aby dieťa už chápalo čo znamená, keď niekto zomrie a čo je vojna ešte pred pozretím, lebo ak na to zoberiete niekoho menšieho môže mať veľa otázok. Animácia je jednoduchšia, ale veľmi príjemná. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama