Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Štyria priatelia z detstva sa vypravia navštíviť svoje obľúbené chatky v lesoch. Bezstarostné časy, ktoré tu kedysi spoločne prežívali sú však už nenávratne preč. Od doby školskej dochádzky sa každému z nich podarilo čeliť nejakej životnej prehre alebo riešiť problém. Takže napríklad Joe (JASON LEE) má ťažkosti milostného rázu, alebo Henry (THOMAS JANE) sa pomaly blíži k psychickému úskaliu, za ktorým sa nachádza zabudnutie a sklony k samovražde. V takomto vnútornom rozpoložení sa stretávajú uprostred pustiny psychotického plukovníka Abrahama Curtissa (MORGAN FREEMAN), ktorý sa chová ako šialenec ohrozujúci všetkých naokolo. Do toho všetkého sa strhne snehová búrka. Vyčíňanie živlov potom prináša so sebou ďalšie, tento raz omnoho väčšie nebezpečenstvo, ako všetky predošlé. Objaví sa čosi, čo je schopné ovládať ich mozgy. Štvorica našich priateľov je vystavená hrôze, ktorú ešte nepoznali. Hrôze, ktorá ich poštve jedného proti druhému. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (480)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Další volovina podle Štefana Kinga. Opět se to odehrává v legendárním maloměstečku Derry v Maine. A zatímco v To se měl ten bubák z vesmíru alespoň potřebu adaptovat a maskovat, když už se mu líbilo žít v kanále a potřeboval každých 27 let baštit děcka, tohle už je takový bullshit, že se mi nechce věřit, jak moc slušné obsazení to má. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený mysteriózny sci-fi horor. Má výborný príbeh o štvorici dlhoročných priateľov s určitou nadprirodzenou schopnosťou, ktorí sa opäť rozhodnú stráviť nejaký čas na ich obľúbenej chate uprostred hôr, aby si oddýchli od svojich každodenných problémov. Lenže čoskoro si uvedomujú, že v okolí sa objavilo niečo mimoriadne nebezpečné a tak musia čeliť najväčšej hrozbe svojho života. So spracovaním som veľmi spokojný, síce spočiatku to pôsobí minimálne v rámci žánru dosť zvláštne, ale čoskoro som to docenil a práve táto vlastnosť sa dá označiť aj za jeden z najväčších kladov celého filmu. Hlavne prvú polovicu, ale čiastočne aj druhú to pôsobí úplne nepredvídateľne a netradične, prestriedajú sa tu odlišné žánre, ako mysteriózny, sci-fi, čistokrvný horor, nejaká tá akcia, k tomu psychologické prvky, flashbacky z detstva hlavných postáv, samozrejme nechýba aj štipka humoru, navyše to postupne prejde z takého malého, takmer až komorného filmu do prakticky až veľkofilmu. A pritom to celý čas pôsobí tak zaujímavo a ako celok to výborne funguje, tu nie je žiadne slabé miesto, takže tu sa je skutočne na čo pozerať po celý čas. Len si to tvorcovia občas úplne neustrážili a miestami to predsa len pôsobí trochu nechcene smiešne, ale našťastie to nie je až také zlé, aby to výraznejšie vadilo. Spokojný som aj po hororovej stránke, síce atmosféra je minimálna, ale celkom funguje napätie, no hlavne musím pochváliť rozmanitosť jednotlivých scén. Vydaril sa hlavne prvý stret na toalete, poteší aj hromadný útok vrtuľníkov, ale prakticky všetky hororovejšie situácie dokážu zaujať. Herecké obsadenie je skvelé, sympatická hlavná štvorica v podaní Damian Lewis, Thomas Jane, Tymothy Olyphant a Jason Lee, pri ktorých ma aj dosť zaujalo, že ani moc nefungujú spoločne, ale skôr samostatne a tak každý je výraznejší v inej časti, k tomu výborní Morgan Freeman a Tom Sizemore, na obsadenie sa tu rozhodne nedá sťažovať. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, určite sa tu dá niečo vytknúť, napríklad až príliš digitálny vzhľad mimozemšťanov, ktorí sa ale inak vydarili, prípadne tá atmosféra, ale vizuál je výborný, chválim zasadenie deja do prostredia zasnežených hôr, čo vždy poteší a hlavne, že ako celok to funguje. Takže určite sa to dalo ešte o niečo vylepšiť, ale aj tak je Pavučina snov jeden z najzaujímavejších filmov svojho druhu a minimálne pre tú netradičnosť sa to rozhodne pozrieť oplatí. 80% ()

Reklama

Trellíno 

všetky recenzie používateľa

Bylo mi řečeno, že pokud jsem tuto Kingovu knížku nečetl, že by se mi Dreamcatcher teoreticky i mohl trochu líbit. Teď jsem rád, že jsem si nepřečetl, pokud je film opravdu o tolik horší, tak bych asi z kina utekl. Pavučina trpí tím, čím v poslední době onemocněla většina sci-fi filmů. Dokud se neobjeví první emzáci, tak je vše v poho. Ale pak se na scéně objeví kaktus bez trnů se zuby a od té doby už se můžete jenom smát pitomosti tohoto díla. A nezachrání ho ani perfektní obsazení, kde zklamal snad jen Freeman a jenom bůh ví, proč přijel do Varů prezentovat zrovna tento snímek. Ale jeho slova před promítáním byla doslova prorocká. "Nebude tento snímek radší nijak uvádět, on se snad uvede sám" ()

Hitman_47 

všetky recenzie používateľa

No nevim....všude se píše, že ten film je děsně zmatený a že někdo něco nepochopil - no nevim, knihu sem nečet (možná proto se mi to tak líbilo) ale pochopil sem to hned napoprvé....takže ti co to nepochopili by měli dospět nebo nebrat tolik diazepamu před tím, než se jdou dívat na film. Jen škoda, že emzáky ukázali tak brzy ;o) ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je veľmi ťažká stráviteľná jednohúbka. Jasné nemusí to byt jednohúbka, no mám pocit, že väčšina sa k tomuto už nevráti. Pavučina snov je síce nabitá zvučnými menami (Kasdan, King, Goldman, Lewis, Jane, Freeman, Olyphant, Sizemore, Walhberg) a aj keď na začiatku sa táto Kingovka tvárila zaujímavo, mal som v tom bordel od začiatku. Nakoniec sa pár veci vysvetlí, ale srací mimozemšťania alias ďalšia odroda votrelcov Ripleyovej (dokonca to vo filme spomenuli) ma čoraz menej a menej brala. A to mám tento žáner rád. Síce si to stále držalo svoju záhadnosť, ale neskôr (keď Kasdan omylom zasurfuje do Bečkových vôd) vás čoraz menej výrazné postavy a efekty prestanú baviť. Škoda, a pritom to začalo celkom zaujímavo. 50% - 2* ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (13)

  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)
  • Název knihy, podle které je film natočen, měl původní z nít "Rakovina". (Chipsonator)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama