Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Štyria priatelia z detstva sa vypravia navštíviť svoje obľúbené chatky v lesoch. Bezstarostné časy, ktoré tu kedysi spoločne prežívali sú však už nenávratne preč. Od doby školskej dochádzky sa každému z nich podarilo čeliť nejakej životnej prehre alebo riešiť problém. Takže napríklad Joe (JASON LEE) má ťažkosti milostného rázu, alebo Henry (THOMAS JANE) sa pomaly blíži k psychickému úskaliu, za ktorým sa nachádza zabudnutie a sklony k samovražde. V takomto vnútornom rozpoložení sa stretávajú uprostred pustiny psychotického plukovníka Abrahama Curtissa (MORGAN FREEMAN), ktorý sa chová ako šialenec ohrozujúci všetkých naokolo. Do toho všetkého sa strhne snehová búrka. Vyčíňanie živlov potom prináša so sebou ďalšie, tento raz omnoho väčšie nebezpečenstvo, ako všetky predošlé. Objaví sa čosi, čo je schopné ovládať ich mozgy. Štvorica našich priateľov je vystavená hrôze, ktorú ešte nepoznali. Hrôze, ktorá ich poštve jedného proti druhému. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (480)

tron 

všetky recenzie používateľa

PAVUČINA SNOV má svetlé chvíle. "Štvorica z piatich" hrdinov pozostáva z kvalitných hercov (Olyphant, Lewis, Lee, Jane, Wahlberg), atmosféra zasnežených mainských lesov je nádherná, režisér Kasdan výborne buduje napätie (ticho pred búrkou je miestami neznesiteľné), kameraman Seale strúha jednu krásnu scénu za druhou (vločka padajúca do oka, pochod zvierat) a proste celé to má niečo do seba (na scenári sa podieľal veterán William Goldman - BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID, MISERY NECHCE ZOMRIEŤ). Lenže bizarná druhá polovica všetko pochová (Freeman v helikoptére s rotačným guľometom) a z filmu sa stáva, nuž, hovno. V podstate doslova. U niektorých (hlavne záchodových, ale nielen) scén som nemohol uveriť, že ich tvorcovia fakt nakrútili a dali do filmu. Do teoreticky áčkarského sci-fi hororu za 70 miliónov dolárov. Aj v druhej polovici sa nájde zopár plusov (famózny a pritom taký jednoduchý nápad so skladom spomienok), ale proste celé je to natoľko WTF, až som nestíhal otvárať nemo ústa a prežehnávať sa. Freeman akoby až po prvej klapke zistil, že toto "asi" nebude nový Shawshank. Je tu natoľko otrávený, že starý flákač Sizemore oproti nemu pôsobí ako herec oscarového formátu. Niekedy premýšľam, či herci vôbec čítajú scenáre, keď sa potom tvária tak, ako Freeman. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ako veľmi milujem Stephena Kinga a jeho prácu, tak musím povedať, že táto adaptácia patrí medzi najhoršie. Nieže by originál knihy bol veľkolepým dielom (podľa mňa ide o jedno z Kingových slabších), no kým tam dávali aspoň niektoré veci zmysel, tuto nedáva zmysel dokopy skoro nič a je to len prázdne táranie o ničom. Začína to síce celkom sľubne, máme tu pár dobrých flashbackov a jediné čo film aspoň ako-tak zvláda je zobrazenie priateľstva našich piatich protagonistov. A Morgan Freeman sa svojej role zhostil skutočne výborne. Je to asi jediný herec, ktorý vzal svoju rolu do správnych rúk. To sú ale asi jediné pozitíva čo ma napadajú. Zvyšok absolútne nedáva zmysel. Ako to, že sa Pán Šedý nemôže dostať do všetkých kútov mysle Jonesyho? Ploštica v zbrani? Tá, ktorá potom zostrelí vrtuľník? Záverečný boj Dadica s Pánom Šedým je wtf? Aspoň nejaké vysvetlenie choroby Ripleyovej chýba (pričom v knihe ho máme), vysvetlenie čo sa odohráva v Jonesyho hlave (pričom btw. ako to že Jonesy o tomto mieste vo filme vie, pričom v knihe netuší, či umiera alebo čo sa vlastne deje a kde sa nachádza?), viac rozpovedať o Dudditsovi... toto sú všetko veci, ktoré tento film nezvláda a miesto toho to poňal v americkom štýle kde je všetkým jedno čo a jak... a toto je výsledok. Myslím si, že toto je jeden z filmov, ktorý by sa mal dočkať remaku. Napriek tomu, že ani kniha nie je podľa mňa úplne dokonalá, dá sa z toho spraviť dobrý film. Ak sa nájde dobrý režisér a scenárista, myslím, že je to film, ktorý by mal dostať svoj remake. ()

Reklama

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Pavučina snů je jedním z děl Stephena Kinga, která jsem ještě zatím nečetla. Je to tak, že Major Winters se po skončení války vydal s dávnými přáteli na chatu v zapadlých lesích, aby zde nabral ztracené síly. Nakonec dopadl tak, že pobíhal po zasněžených lesích s jakýmsi mimozemským parazitickým svinstvem v těle. Herecké obsazení povedené, mrazivá atmosféra docela ucházející a digitální triky velmi slabé. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Dreamcatcher neni úplně špatný film, minimálně vizuální stránka stojí za pochvalu. Knihu jsem nečetl, ale občas mi to připadá jako laciny mix Aliena, The Thing a kdoví čeho všeho ještě. Alespoň herci ušli a v první polovině to mělo i docela zajímavý příběh, který se v druhé polovině zvrtl a klišé střídalo klišé. ()

Trellíno 

všetky recenzie používateľa

Bylo mi řečeno, že pokud jsem tuto Kingovu knížku nečetl, že by se mi Dreamcatcher teoreticky i mohl trochu líbit. Teď jsem rád, že jsem si nepřečetl, pokud je film opravdu o tolik horší, tak bych asi z kina utekl. Pavučina trpí tím, čím v poslední době onemocněla většina sci-fi filmů. Dokud se neobjeví první emzáci, tak je vše v poho. Ale pak se na scéně objeví kaktus bez trnů se zuby a od té doby už se můžete jenom smát pitomosti tohoto díla. A nezachrání ho ani perfektní obsazení, kde zklamal snad jen Freeman a jenom bůh ví, proč přijel do Varů prezentovat zrovna tento snímek. Ale jeho slova před promítáním byla doslova prorocká. "Nebude tento snímek radší nijak uvádět, on se snad uvede sám" ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. 5. 2003 na ShoWest (Národní asociace divadelních majitelů založené v roce 1965). (Varan)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama