Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

MM11 

všetky recenzie používateľa

Neměl jsem velké obavy - Morgan Freeman a Lee Tamahori. To zní jako jistota či přinejmenším průměrně strávený večer. Jenže to byla taková nuda!. Strašně tomu chybí (lidově řečeno) šťáva. V téhle mizérii je jediná škoda konce, který v záplavě předchozích uspávadel i přes neobvyklost zapadne a vůbec selhává na nedopracovanosti. Docela trapas, ale viděl jsem o hodně horší filmy. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Bavilo ma to ešte o chlp viac ako predošlý diel. Aj keď je toto podla všetkého prequel, obyčajný diváci to ani nezistia a vlastne to každému je na dve veci, pretože to filmu nič nepridáva a snáď nijak ani neprepája zo zberatelom bozkov. Prvý diel bol fajn, ale dusnejšia atmosféra sa tam nedostavila a nedostaví sa ani tu. Každopádne ma tento diel bavil viac svojím príbehom, záporákom a Goldsmithovou hudbou, ktorá posúva film dopredu aj keď sa nič nedeje. Morgan Freeman opäť skvelý. 70% - 3* ()

Reklama

cinefob 

všetky recenzie používateľa

Asi nejzajímavější pro mě bylo zjištění, že tenhle film byl natočen 6 let po filmu Sedm. Po celou dobu jeho sledování jsem měl totiž pocit, že ta časová posloupnost musí být opačná. Před tím, než jsem se podíval na ČSFD, bych dal ruku do ohně za to, že tohle je z první poloviny 90. let. Ještě i Morgan Freeman tu vypadal mladší; v mnoha ohledech to působilo jako jeho generálka na zmiňovaný Fincherův snímek. Kdybyste na tenhle film náhodou někdy narazili (možnost, že by se na tohle někdo díval plánovaně, mi připadá velmi nepravděpodobná), dávám do pozornosti také speciální efekty a též práci s umělou krví (2,5*). ()

Balet 

všetky recenzie používateľa

06. 05. 2007: Po shlédnutí filmu jsem si řekl, že si knížku asi nepůjčím (i když jinak mám od Pattersona přečteno mnoho). Nicméně po přečtení komentářů to nakonec asi zkusím. Tady se mi líbil akorát Morgan Freeman a to, že v souladu s předlohou jezdí ve "stařičkém Porsche". Koukat se na to dalo, ovšem poslední půlhodinu jsem hodně často koukal na hodiny... ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Primitívny, dejovo rozporuplný thriler, ktorý sa komplikovaným scenárom a zbytočne prepletenými vzťahmi viacerých postáv snaží priblížiť k artovým psycháčom 90. rokov, ale na to mu chýba hutná atmosféra, charakterný zabijak, prepracovaný príbeh a najmä kvalitná zápletka. Najviac ma pobavilo, ako sa počiatočne navodený scenár (snaha o odhalenie psychickej identity vraha Morganom Freemanom) po čase uberie úplne iným smerom a táto rovina je nakoniec pre ďalšie pokračovanie nepodstatná. Freeman zachraňuje, čo sa dá, zaňho tie 2 hviezdičky. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Alex Cross má v knižnej predlohe 38 rokov a dve deti. (elanius)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama