Reklama

Reklama

Novinári si vymyslia, že by bolo dobrým sústom uniesť Rudolfa Hessa, nacistického pohlavára, z väzenia v Spandau. Najmú si na to zopár žoldnierov. Lenže v Berlíne majú v časoch studenej vojny svoje záujmy aj Briti a Rusi. Navyše, ako jediný väzeň je Hess v Spandau dobré strážený. Dostať ho teda von nebude ľahké ani pre ostrieľaných nájomných vojakov. (magu)

(viac)

Recenzie (1)

magu 

všetky recenzie používateľa

Tento film asi veľa ľudí v našich končinách nevidelo (preto naň neexistujú titulky a môj komentár je prvý). Je to štandardný film osemdesiatych rokov, ktorý by som kľudne prirovnal k mnohým iným, známejším hrám na špiónov, dobrých a zlých, Rusov a Američanov. Nikoho neurazí, ani nenadchne. Vcelku slušne odsýpa, vždy sa niečo deje a výsledok je správne moralistický a poučný. A podľa môjho názoru je dokonca o trochu lepší ako prvý film, s ktorým má spoločné iba meno a priezvisko jednej z postáv (syn hlavnej postavy z prvého filmu). ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • Richard Burton sa chystal aj na účinkovanie v tomto filme, ale krátko pred natáčaním zomrel. (magu)
  • Jako skutečné kulisy k filmu posloužily Summit House v Berlíně-Westendu (Theodor-Heuss-Platz) nebo slavná citadela v Berlíně-Spandau. (Frontie)

Reklama

Reklama