Reklama

Reklama

Najkrajší kút v šírom svete

(študentský film)
  • Česko Nejkrásnější kout na širém světě (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Dokumentárny film sa snaží nastavovať zrkadlo súčasnej slovenskej spoločnosti poukazovaním na neschopnosť reflektovať jazyk a dejiny v dôsledku čoho sa sprítomňuje hrozba nového autoritárstva. Hlavnou protagonistkou je ukrajinská redaktorka, ktorá je vybraná na konkurze a následne navštevuje rozmanité podujatia s cieľom pochopiť slovenskú spoločenskú realitu. Deje sa tak v kontexte prebiehajúcej vojny na Ukrajine, ktorá aj napriek tomu, že prebieha iba niekde v pozadí, citeľne ovplyvňuje náladu, jazyk a nové formy populizmu. (Festival študentských filmov Áčko)

(viac)

Recenzie (3)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Dokumentárny film, ktorý na študentský film je už omnoho vyspelejší a dosahuje úroveň dokumentov od skúsených filmárov, avšak samozrejme nič svetového formátu. Hodnotím to vysokým hodnotením z pohľadu študentského filmu a témy, ktorej sa snažil autor nastaviť zrkadlo. Možno mi tam pre diváka chýbalo pri rozhovoroch so Slovenským hnutím obrody či Romanou Tabák poukázanie na to, čo reálne proti Ukrajine šíria, bolo by to ešte vypovedajúcejšie vzhľadom na to, že tvárou v tvár ukrajinskej redaktorke mali stiahnutý chvost a neukázali, čo si o nich myslia. Zábery z tých protestov, ak raz dospejeme do lepšieho štádia si budeme veľmi nechápavo vyčítať, podobne ako sme si v lepších časoch vyčítali, čo za bláznovstvo to boli Mečiarove mítingy na Pasienkoch. Už spomínaná neochota alebo neschopnosť definovať, čo je fašizmus, nepochopenie dejín, skvelo vystihuje to, čo sme videli na protestoch, kde tomu spôsobu správania ľudia doslova prepadli. ()

Vabr 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle byla póza na druhou. Od počátku do konce rádoby vtipné a nad věcí, přesto téměř o ničem, formou nezajímavé a celkově nevynalézavé. Fiktivnost dokumentu byla dost zvláštně použitá a do kupy mi dokonce přišlo, že postrádala smysl. Vyhodnocení: Za mě jednoznačně pozérské ()

Reklama

Galéria (4)

Reklama

Reklama