Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je späť. Zatiaľ najznepokojivejšia časť série Saw skúma nevypovedanú kapitolu najosobnejšej hry Jigsaw. Zasadený medzi udalosti Saw I a II, chorý a zúfalý John, cestuje do Mexika na riskantný a experimentálny lekársky zákrok v nádeji na zázračný liek na jeho rakovinu – len aby zistil, že celá operácia je podvodom, ktorý má oklamať tých najzraniteľnejších. Neslávne známy sériový vrah, vyzbrojený novým zámerom, sa vracia k svojej práci a obracia stoly podvodníkom svojím typickým spôsobom prostredníctvom prešibaných, pomätených a dômyselných pascí. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (267)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Jigsaw je spať a tvorcovia ho celkom slušne oživili, tak tato séria môže byt fakt nekonečná, ale v tomto prípade mi to vobec nevadilo, lebo zas bola hra rozohraná parádne. Tento krát si Johna vybrala iná skupina aby ho mohla o.eb.ť, ale vybrali si veľmi zle a po chvíli aj na to prišli.  Scenáristi zas rozohrali zaujímavú psychologickú vecičku, ktorá aj keď sa javí jednoznačne, ako ide do finále, menia sa pravidla aj okolnosti. Len tento krát bolo už všetko prehľadne a každý Jigsawov krok som tušil aj tú pod titulkovú scénu. Ale to mi nevadilo, lebo tu je základný kameň postavený tak, že logika či originalita tu už po nejakej časti nemajú miesto, za to to musí hlavne dobre vyzerať a pasce majú byť niečím priekupnícke a to si myslím sa tu aj splnilo. Konečne ďalšia časť, ktorá ma bavila, slabé, ale 4*. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Ehm, desátý příspěvek a bezradnost jak tuhle cirkulárku zase roztočit evidentně narostla do obludných rozměrů patologické fixace na jednom hororovém motivu, z něhož se sice dá pořád vytřískat nějaká ta korunka, ale už  horko těžko cokoliv jiného.   Jinými  slovy velká škoda, že Saw se ve smrtelné křeči snaží popřít nebo přepsat zákony recyklace a místo furtdokolového smíření, tedy produkce už jen a pouze čvachtavých nic neřešících zábavných vřídků,  teď přichází s "originálním" navrácením, dokonce i živého!, Johna Kramera s číslovkou tedy de facto nikoliv X ale 1 a půl!  A tak už chybí jen prequel a nějaké ty sólovky z bohatého světa Saw... Brr a to mám recykláty fakt rád (Jason Voorhees rulez!).   Očekávaně přihlouplé a překvapivě dosti málo vynalézavé stran pastí páně Jigsawa a závěr, který měl být ozdobou, průserem.  Dvě hvězdy a děsím se zítřků.. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoiler. Sériu mám napozeranú napriek tomu, že som nikdy nebol jej veľkým fanúšikom. Najviac sa mi páčila jednotka a už to nebol horor roka. Pozdávala sa mi dokonca aj deviatka s Chrisom Rockom a Samuelom L. Jacksonom, ale štúdio po nej zrejme dospelo k záveru, že nemá zmysel experimentovať a riskovať a tak do desiatky vrátilo Jigsawa (a ešte všelikoho ďalšieho, nechajte sa prekvapiť). Tobin Bell si to užíva. Prvá polhodina je v podstate skvelá. Jigsaw má smrteľnú chorobu, zmieruje sa s nezastaviteľným príchodom konca svojich dníi, ktorá je každým dňom bližšie a bližšie. A vtom mu niekto ponúkne nádej, svetlo na konci tunela. Lenže falošná nádej je horšia, ako drsná realita a tak treba krvavo zaplatiť za svoje hriechy. Sledovať v takejto polohe beštiálneho sériového vraha a experta na fyzické utrpenie je také zaujímavé, že osobne by som sa na to vydržal pozerať celý film bez toho, aby došlo k jedinej pasci resp. by sa pasce mohli odohrávať len v Jigsawových predstavách, viď. úvod v nemocnici. Štúdio ale buď s takou alternatívnou ani na sekundu nepočítalo, alebo počítalo, ale rýchlo dospelo k presvedčeniu, že by to sérii urobilo dieru do lebky (ehm) a tak tu pochopiteľne pasce sú. Predchádza im zvrat, ktorý som tušil, ale i tak ma „potešil“. Bol ako zo života, len sa viac zatlačilo na pílu, keďže sme v horore. Následne sa rozbehne plus-mínus klasická Saw, ale prekvapivo funguje. Je to vcelku nečakane napísané, takže vodkyňa parťákov v ich snahe vyslobodiť sa podporuje, čím sa vytvára zaujímavá opozícia voči Jigsawovi, ktorý spolu s nami vie, že si nezaslúžia nič dobré. Potom si ale spomeniete, že Jigsaw je sériový vrah. Ale sériový vrah zlých ľudí, ktorí si „to“ možno zaslúžia. S týmto samozrejme operuje (ehm) celá séria, ale v desiatke to viac vynikne. Kto je dobrý? Kto zlý? Existuje vôbec čisté dobro? A čo čisté zlo? Je to príjemne priamočiare, čo je fajn, lebo po niektorých fakt strašne prekombinovaných starších častiach mi vybuchovala hlava (ehm). Ku koncu si ale poviete, že by tomu možno paradoxne napokon nejaké to „milé“ prekvapenie nezaškodilo. Tvorcovia vás vypočujú a prídu s nečakanou výmenou garde. Jigsaw ochutná svoju vlastnú medicínu. A následne sa opäť koná prekvapenie, ktoré to postaví na hlavu. Nie zásadne, určite nečakajte twist á la jednotka, ale celkom ma to potešilo, hoc to nebola nejaká enormná šokujúca bomba a niekoľko vecí mi logicky nesedelo. A pravdepodobne starnem, pretože na niektoré krvavé scény sa mi nedalo pozerať, čo je samozrejme pri gore horore plus. ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

První věc - Nechutný. Druhá věc - odporný filtr.. nechápu proč ješte v roce 23 se stane to, že se na film nahodí odpornej modrej nebo žlutej filtr.. to se vracime do roku 2004? Jinak zajimavy twisty, ale celkove to stahuje dolu ta logika (tim nemyslim jen to, ze si typka urizne nohu a je stale pri vedomi), ale treba proc se Kramer s Amandou najednou ukazuji svým “obetem” bez masky? Jako wtf? Vsak to je uplne nedomysleny..ale ok. I pres to me film od poloviny stahnul, ale urcite to neni nejlepsi dil to jako fakt ne no :Dddd ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Legendární série kterou jsem miloval a na všech dílech byl v kině je zpět v plné síle. Glorifikovat psychopata, kterého jste v předchozích dílech mohli maximálně chápat ale rozhodně ne milovat je silný kafe i na mě teda, ale změnit styl z jedné místnosti plné pastí a příběh Johna Kramera ještě trochu víc polidštit asi chápu. Celou dobu jsem byl na svých průměrných 3*, ale jakmile John vyšle svoji finální paštiku na světlo s ikonickou hudbou, tak jsem se spokojeně tetelil a debilně úchylně se usmíval, stejně jako když si ta hnusná šlapka uřízla nohu a rozpadla se do všech stran, jako balíček blbě roztržených miňonek. Na seznamu kvalitních dílu hodně vzadu za nedostižnou jedničkou, pětkou a šestkou, ale i tak, po tolika dílech, příbězích a odnožích pekelně ostrá zábava a pro milovníky série naprostá spokojenost. U mě vždycky na čtyřku vystřelí finální twist a dokonalá znělka, kterou považuju za to nejlepší, co kdy pro jakýkoliv horor vzniklo. Dead Silence, Saw a Insidious....Wan si vždycky uměl vybírat skladatele. V rámci série v lepší polovině. Kramer je zpět, připravte pekáče. 70%. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (11)

  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)
  • Během střihu scény „Oční past“ navštívila filmového editora Steva Fornera losangelská policie, protože jeho sousedé nahlásili křik z jeho kanceláře. (catnipped)

Súvisiace novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Reklama

Reklama