Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čilý obchodník Frank Verstraeten měl peníze a chtěl žít disko. Tak si otevřel největší klub ve Antverpách, s působivým programem a nejlepším zvukem ve městě. Příběh dle skutečných událostí ukazuje, že devadesátá léta nebyla divoká jen v Čechách, ale i v Belgii. (Dny evropského filmu)

Zaujímavosti (7)

  • Mnohé oblečenie, ktoré má Jonas Vermeulen vo filme na sebe, daroval skutočný Frank Verstraeten. Ide o veci, ktoré nosil, keď existoval Zillion. (Arsenal83)
  • V Belgicku film pomohla zafinancovať nezisková organizácia Flámsky audiovizuálny fond, v Holandsku prišli peniaze priamo od holandskej vlády skrz Holandský filmový fond. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo na diskotékach Carré (Willebroek) a Kokorico (Lievegem) a Sportpaleis (Antverpy). Väčšina klubových scén bola natočená v nočnom klube "Kokorico", ktorý bol vybavený veľmi podobnými svetelnými inštaláciami ako pôvodný klub Zillion. Natáčanie malo pôvodne začať 16. marca 2021, ale kvôli pandémii bolo odložené. Nakoniec sa nakrúcalo od 13. augusta 2021 a skončilo sa na jeseň 2021. (Arsenal83)
  • Muž, který ve scéně z aukce koupil hada za 30 000 BEF, je skutečný Frank Verstraeten (Jonas Vermeulen). (cooldo)
  • Miss Belgie a přítelkyně Franka Verstaetena (Jonas Vermeulen) se ve skutečnosti nejmenovala Vanessa Goossens (Charlotte Timmers), ale Brigitta Callens a nebyla miss Belgie za rok 1997, jak je uvedeno ve filmu, ale za rok 1999. (Jirka_Šč)
  • Ve filmu Frank Verstraeten (Jonas Vermeulen) vydírá otce své přítelkyně, bývalé miss Belgie, který nakonec, aby zabránil publikování kompromitujících materiálů, souhlasí se vztahem své dcery. Toto se skutečně stalo. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama