Reklama

Reklama

Búrlivé výšiny

  • Česko Bouřlivé výšiny (viac)

Obsahy(1)

Heathcliff, ktorého adoptuje statkár na severe Anglicka, vyrastá spolu s jeho dcérou Cathy... Tragický príbeh veľkej a nenaplnenej lásky, zrady, nenávisti a túžby po pomste, nakrútený podľa románu Emily Brontëovej. Tvorcovia filmu sa snažili o maximálnu vernosť literárnej predlohe a evokáciu atmosféry viktoriánskeho Anglicka prostredníctvom pozorne rekonštruovaných reálií. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Paramount Pictures bola nútená použiť meno autorky v názve filmu, pretože Samuel Goldwyn Studio (neskôr Metro-Goldwyn-Mayer) vlastnilo práva na jednoduchý názov Wuthering Heights kvôli autorským právam na ich filmovú verziu románu z roku 1939. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v mestách Halifax, Malham, Grassington, Keighley a Skipton (Veľká Británia) od 30. septembra do 10. decembra 1991. (Arsenal83)
  • Ralph Fiennes trval na dodržaní scény z knihy, v ktorej si Heathcliff bije hlavu o strom. Urobil to tak presvedčivo, až mu začala tiecť krv. (jofffo1)
  • Na začátku a na konci filmu je možné spatřit zpěvačku Sinéad O'Connor coby vypravěčku příběhu (Emily Brontë). (Arkenstone)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Emily Brontëové. (R´Hell)

Súvisiace novinky

Bouřlivá Natalie

Bouřlivá Natalie

12.04.2008

Natalie Portman zřejmě pochytila od Scarlett a Keiry slabost pro historické kostýmy. Poslední dobou se do nich navléká podezřele často. Po Španělsku v dobách inkvizice a napoleonských válek (Goyovy… (viac)

Reklama

Reklama