Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Fatih Akin adaptuje autobiografický příběh německého rappera Xatara. Kurdský kluk přišel do Německa jako kluk. Ačkoli podědil geny po svém dirigentském otci, na ulicích Bonnu získá první slávu rychleji jako drogový dealer. Až když svou kariéru zlosyna přežene, ozve se v něm znovu dávné volání po beatech a slokách. (Dny evropského filmu)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo od septembra do decembra 2021 na pôvodných miestach v Bonne, Bádensku-Württembersku, Brandenbursku, Hamburgu a Severnom Porýní-Vestfálsku (všetko Nemecko). Niekoľko záberov bolo urobených v tomto čase aj v Holandsku, Maroku a Mexiku, kde boli natočené posledné scény. (Arsenal83)
  • Najúspešnejší debut filmu pre režiséra Fatiha Akina, keď prvý týždeň uvidelo premiéru filmu 170 000 divákov. (Arsenal83)
  • Emilio Sakraya zobral hlavnú rolu aj preto, aby sa konečne zbavil tej nálepky, že stále hrá len krásavcov. (Arsenal83)
  • Samotný Xatar povedal, že ho Akinove filmové plány prekvapili, no neskôr pochválil hlavného herca Emilia Sakrayu za to, že s ním trávil veľa času a naštudoval si jeho príbeh "veľmi podrobne". (Arsenal83)

Reklama

Reklama