Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobbyho Maxwella propustili pro přílišnou brutalitu z armády. Založí teroristickou skupinu a vnikne do skladu munice, kde ukradne spoustu zbraní. Při tom těžce zraní policistu, který chtěl krádeži zabránit. Do nemocnice za zraněným policistou přijde i Harry Callahan. Právě byl přeložen z oddělení vražd na osobní oddělení. Umírající je jeho přítel, takže případ bere Harry osobně. Navíc je překvapen, že dostává nového parťáka, novopečenou inspektorku Kate Moorovou. Harry je přesvědčen, že u policie nemají ženy co dělat, a dá to inspektorce jasně najevo. Teroristická skupina Bobbyho Maxwella o sobě dává opět vědět. Na policii vybuchne bomba a Bobby hrozí dalšími, pokud nedostane peníze. Harry a Kate Moorová se ho snaží zlikvidovat a dostanou se tak až do pevnosti Alcatraz, kde začíná boj na život a na smrt... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (202)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Násilník, okrem iného, stojí za pozornosť aj kvôli zvláštnemu príspevku k téme feminizmu. Callahanovi je vyčítané, že nechce spolupracovať so ženou, avšak on upozorňuje na to, že tu ide o skúsenosti a nie gender. Bol by som zvedavý, aká diskusia by sa okolo toho rozpútala dnes, ak by bol podobný motív s rovnakým vyústením rozpracovaný v nejakej súčasnej krimi. Inak všetko po starom, kolegovia sú blbci, starosta je mäkkýš, pribúda mŕtvol a Callahan občas prehodí hlášku, je drsný, ale vždy spravodlivý. A rýchlo to ubehne. 70% ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Harry dostane nezkušenou parťačku a rozdá si to s teroristickou buňkou, která ukradla pancéřovky a unesla starostu na Alcatraz, přičemž se mj. podívá na natáčení pornofilmu a do bordelu, pěkně ve stylu sleazy sedmdesátek. Zní to dobře, ale dojíždí to na slabý scénář s nevýraznými padouchy a bez památnějších scén či hlášek. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Začiatkom sedemdesiatych rokov minulého storočia sa najväčší filmový westernový pištoľník Clint Eastwood prirodzene pretransformoval do pozície policajného inšpektora Harryho Callahana. V roku 1971 sa zhostil úlohy nekompromisného policajta z oddelenia vrážd vo filme "Dirty Harry". O dva roky neskôr bolo vyprodukované voľné pokračovanie s názvom "Magnum Force". A v roku 1976 sa svojrázny tvrďák Harry Callahan zvaný Drsný Harry objavil v treťom pokračovaní. Do kín bol uvedený film "Násilník". Harry sa musí postaviť na odpor dobre vycvičenej a zorganizovanej teroristickej skupine, ktorá ohrozuje obyvateľov San Francisca. Clintovi Eastwoodovi rola Harryho Callahana sadla ako ušitá na mieru. Stala sa jednou z nezabudnuteľných, kultových pištoľníckych úloh tohto jedinečného, charizmatického herca. Aj v tomto treťom diely opäť exceloval. **** ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood nakrútil nemálo o dosť lepších filmov, ale dopozerať sa to dalo. Vcelku dobrá akčná kriminálka. Čo mi na nej celkom vadilo, bola jazzová hudba v akčných scénach, moje uši trpeli. Drsný Harry sa vracia potom čo mu odpálili parťáka (opäť) a tentoraz k sebe dostane buchtičku - parťáčku. Záverečná prestrelka samozrejme nechýba, ale na Harryho predchádzajúce snímky už to celkovo jednoducho nie je ono. Ako akčný thriller však napriek tomu stojí za povšimnutie a s porovnaním s ostatnými svojej doby sa nijako neodlišuje. Z prvých troch dielov jasne najslabší aj keď je tam pár dobrých hlodov a Harry zase pritvrdil, ale zápletka je slabučká, nič moc zaujímavá a stred filmu je veľmi hluchý. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

(60%) NÁSILNÍK, coby třetí díl série o slavném policistovi – Harry Callahan. Jednička mi přišla dobrá, minimálně nadprůměrná, dvojka šla úplně mimo mísu a tato „trojka“? Něco mezi první a druhou částí téhle ságy – takže aspoň, že tak. Zde má postava Harryho, kterého hraje výborný Eastwood opět drsnou a nekompromisní roli poldy, který cítí jistou nekorektnost k zákonům a politice. To je zde nastíněno snad ještě víc než v jedničce. Tohle je v tomto třetím dílu asi nejsilnějším kladem. Poté jeho filmová parťačka, která mi zde též sedla jako ulitá a vcelku rozumný a jednoduchý příběh. O akci zde ani tak nešlo, moc ji nebylo a byla jednoduchá. Ve finále trochu zapůsobily i emoce, ale to je asi tak vše. Prostřední část filmu byla dost nezáživná, záporáci slabí, co se dá dělat. Ale stále je to lepší jak ultra mizerná dvojka. Prostě celkově lepší průměr. ()

Galéria (89)

Zaujímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)
  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama