Reklama

Reklama

Ako zabiť tigra

(festivalový názov)
  • Kanada To Kill a Tiger (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V jedno ráno sa v indickej dedinke zobúdza Randžít a uvedomí si, že jeho trinásťročná dcéra sa nevrátila z rodinnej svadby. O pár hodín ju nájdu, ako sa tacká domov. Traja muži ju odvliekli do lesa a znásilnili. Randžít ide na políciu a tá mužov zatkne. Pocit úľavy ho však rýchlo opustí. Dedinčania a ich vodcovia spustia vytrvalú kampaň v snahe prinútiť rodinu, aby obvinenia stiahla. Dokumentárny film Ako zabiť tigra opisuje Randžítov zúfalý boj za spravodlivosť pre jeho dcéru. V Indii, kde je znásilnenie nahlásené každých dvadsať minút a nie je odsúdených ani tridsať percent páchateľov, je Randžítovo rozhodnutie bojovať za svoju dcéru nevídané. Film poskytuje nesmierne intímny pohľad na emocionálnu cestu obyčajného muža v neobyčajnej situácii. Otcova láska k dcére si vynúti sociálne zúčtovanie, ktoré bude rezonovať dlhé roky. (Jeden svet)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Áno, je jedno, či tam v dedine v samotnej rite Indie chodia bosí, žerú z válovov rukami, kravy pred domom, kozy na povrázku, špinavé nechty a všetko... Nikomu nedáva právo znásilniť dievčinu. V tomto prípade 13. ročnú (čiže sú to pedofili) a jeden z troch páchateľov bol jej bratranec, čiže incestný pedofil! Hnev otca chápem, bol podľa mňa ináč celkom na môj vkus pokojný, lebo ja by som tým násilníkom aj všetkým, ktorí obhajujú tých úchylákov išla po krku, ale aj tak fajn. Aspoň jeden otec sa postavil za dcéru v rámci súdnictva v prijebanej Indii, za čo gratulujem. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

"This is a village matter, we´ll settle it internallly." Když je toto v podstatě jednomyslný názor vesnice v případě hromadného znásilnění, ublížení a výhružek smrti nezletilé v rámci širší rodiny, tak by jeden čekal, že vezmou věc do vlastních rukou a dotyčným "domluví pěstmi". No, ne, řešení by bylo jednoho z násilníků provdat za znásilněnou, hlavně ať se chlapcům nic nestane, stejně si za to ona může sama a kdo by jí nyní chtěl, ještě na celou komunitu padne špatné světlo... Zoufalý boj rodičů, kteří se vzepřou zvyklostem a chtějí docílit spravedlnosti pro svou dceru, zatáhnou do řešení polici, soudy a dožadují se spravedlnosti. Jenže na to není připravena ani komunita, ani státní moc, a ostatně ani oni sami. Nejvíc woke, gender a neziskovkami prolezlý dokument široko daleko. A je to tak dobře. Z mnoha scén mrazí, vypovídající zoufalý pohled otce ve scénách jako "návštěva advokáta souběžně řešícího několik set kauz". Působivé, angažované, potřebné, přínosné. ()

Reklama

Puddle 

všetky recenzie používateľa

Silný dokument. Někdy není tak těžké udělat správnou věc, ale je ohromně těžké udělat správnou věc, když nemáte žádnou podporu a všichni kolem vás od ní odrazují. Jinak sama režisérka snímku v jednom rozhovoru řekla, že představený vesnice (kterému by člověk za jeho názory nejradši zakroutil krkem), se po shlédnutí snímku sám ze sebe styděl. Film se mu ohromně líbil a prý až po jeho shlédnutí skutečně pochopil, čím si Kiran a celá její rodina museli projít. ()

Súvisiace novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (viac)

Reklama

Reklama