Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Takmer skrachovaný producent Bobby Bowfinger (Steve Martin) dobre vie, čo poriadny filmový trhák potrebuje skutočnú a lákavú hviezdu v hlavnej úlohe. Pre svoj nový projekt je pripravený urobiť čokoľvek, len aby konečne získal úspech, o ktorom sníval už od detstva. Keď vhodný kandidát, zhýčkaný miláčik publika a médií Kit (Eddie Murphy) úlohu odmietne, lebo sa mu nepáči scenár, Bowfinger sa rozhodne zobrať to za iný koniec. Prečo sa nakoniec zdržovať nejakým súhlasom a zmluvami, stačí dobre pripraviť potrebnú situáciu a počkať si, aby Kit náležite zareagoval. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

vasek.raul 

všetky recenzie používateľa

Poměrně úsměvný film o nadšencích, kteří chtějí natočit trhák za minimum peněz. Byl jsem zvědavý na spojení Martin a Murphy a docela mě to překvapilo. Zezačátku mě to připadalo poměrně dost vtipné, postupem času to však trochu ztratilo a já přišel na to, proč z Eddieho nebude nikdy velká hvězda: Tento film. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ale no tak, 65%, to musí byť spôsobené averziou voči Murphymu. Ten tu pritom podáva možno najlepší komický výkon svojej kariéry. Martinovi sa podarilo napísať veľmi vtipný scenár s niekoľkými extra vtipnými momentami. Žeby spolu s Ozom skladali hold aj Edovi Woodovi? Na druhý krát pôsobil film rovnako vtipne, ako prvý raz. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ak pôjde všetko podľa plánu, stretneme sa na Oscaroch.“ Problém väčšiny komédií je v tom, že nie sú vtipné. Už starí komici v čele s Chaplinom a spol. dobre vedeli, prečo hovoria, že najťažšia emócia, akú môže umelec v divákovi vyvolať, je smiech. Je ťažšie ho rozosmiať, ako dojať. Oveľa. TRHÁK PÁNA BOWFINGERA je vynikajúca komédia, ktorá ma na niekoľkých miestach príjemne zaskočila („Teraz musíme získať najlepší štáb, aký si môžeme dovoliť."; „Chodím do filmového klubu tak raz do týždňa, niekedy aj štyrikrát do mesiaca“; „Vidíte zle bez okuliarov?“) a rozosmiala originálnymi vtipmi (a nemuselo pritom ísť ani o také polopatistické scény, ako neodolateľné chichúňanie Eddieho Murphyho, keď sa pred ním odhalí Heather Graham, ktorá mimochodom získala rolu, pre akú by každá normálna herečka zabíjala). ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Eddie Murphy si tady střihnul hned dvě role a já nevím, která z nich byla lepší, protože obě byly neskutečně zábavné. Takže co mě na tom především bavilo, byl právě Eddie. Jinak je to taková milá komedie o velké lásce k filmu a musím říct, že jsem to panu Bowfingerovi opravdu přála, aby natočil svůj trhák. Mexičani byli fajn, především když rozebírali úhel kamery a použité nasvícení. Pes byl taky dobrý, no vlastně ono tam bylo dost vtipných věcí, takže kdo se nebavil, jeho smůla. ()

cross 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku jsem byl sice mírně zklamán, ale dáte-li filmu šanci, postupem času se dostaví ta správná "ozovina". Perfektní vtipy, komické výkony i samotný námět filmu vás zaručeně pobaví. A budete-li koukat na film trošičku zpatra jako na nevázanou částečnou parodii na všechny akční filmy a potažmo i na samotný Hollywood, pak se zaručeně pobavíte ještě o trošičku víc... Klidně se přiznám, Bowlfingerův film by jsem chtěl opravdu vidět, zvláště ten, který začal točit na Thaiwanu - asi bych ho pak označil za novou formu umění;o) ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)

Reklama

Reklama