Reklama

Reklama

Poker Face

(seriál)
Trailer 3
Mysteriózny
USA, (2023–2024), 18 h 35 min (Minutáž: 43–66 min)

Tvorcovia:

Rian Johnson

Hrajú:

Natasha Lyonne, Joseph Gordon-Levitt, Adrien Brody, Stephanie Hsu, Benjamin Bratt, Lil Rel Howery, S. Epatha Merkerson, Nicholas Cirillo, Niall Cunningham (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Charlie Caleová je nadaná výjimečnou schopností poznat, když někdo lže, a díky tomu vyšetřuje zločiny, se kterými se setká na cestách. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (12)

Poker Face (2023) 

1.seria:  Po prvej epozodke, ktora predstavi vsetecnu, ukecanu Charlie (Natasha Lyonne z Orange Is the New Black (seriál) (2013)) sa vytvori spusti akasi hlavna, "utekova" linia. Len aby ste si hned v dalsej epizode uvedomili, ze sa to meni na akysi epizodicky detektivny, celkom inteligentny a vtipny road movie. A tak sa hlavna linia z prvej casti prakticky "uzavrie" az v tej poslednej. Rozhodne to vsak nie je problemom, pretoze epizody nie su cez kopirak (okrem teda hlavnej premisy zenskeho detektoru lzi :D ) maju zvacsa zabavny scenar, hra v nich skvela hudba a obcas hostuju vynikajuci herci. Serial rozhodne odporucam, napriek par priemernym castiam. 70% Skoda vyrazneho zvolnenia v zaverecnej casti. Snad sa dockame i druhej serie, o ktorej sa v momentalne diskutuje. ()

Season 1 (2023) (S01) 

Po prvej epozodke, ktora predstavi vsetecnu, ukecanu Charlie (Natasha Lyonne z Orange Is the New Black (seriál) (2013)) sa vytvori spusti akasi hlavna, "utekova" linia. Len aby ste si hned v dalsej epizode uvedomili, ze sa to meni na akysi epizodicky detektivny, celkom inteligentny a vtipny road movie. A tak sa hlavna linia z prvej casti prakticky "uzavrie" az v tej poslednej. Rozhodne to vsak nie je problemom, pretoze epizody nie su cez kopirak (okrem teda hlavnej premisy zenskeho detektoru lzi :D ) maju zvacsa zabavny scenar, hra v nich skvela hudba a obcas hostuju vynikajuci herci. Serial rozhodne odporucam, napriek par priemernym castiam. 70% Skoda vyrazneho zvolnenia v zaverecnej casti. Snad sa dockame i druhej serie, o ktorej sa v momentalne diskutuje. ()

Ruka mrtvého muže (2023) (S01E01) 

Natasha Lyonne je rozhodne stavka na istotu a velmi ma potesilo, ze si ju zasa po Orange is the new black, "uzijem". Samozrejme, musela na tvorcoch zamakat, aby spolu s plechovkou piva a nevskusnym zupanom priradili jej charakteru vhodne auticko - PLYMOUTH BARRACUDA zo 69-teho. :) Good for her. Brody na druhej strane je excelentny herec a ludsky chameleon. Bezchrbticoveho zmrda hral slusne. Avsak napriek tymto dvom hereckym hviezdam je scenar tak hlupucky a naivny, naviac, beruci sa vazne, ze som az prekvapeny. Hoci, som mal k zaveru takmer drobny Kill-Bill-vibe, vdaka cool-ovosti Lyonne, vo svojej naivite a lahkosti s akou nam serial serviruje niektore bull-shity, ma to teda nepresvedcilo. Slabsi priemer. Sklamanie, zrejme to bude postavene len na hlaskovani cool-ovej, pijucej zienky. Snad sa mylim. 48% ()

Noční směna (2023) (S01E02) 

Indianska kamionistka Marge pobavila...zvlast s tym uvolnenym prdom na zenskych WC-kach. Budhisme lesson 1: "All existence is suffering". :D Epizodicka blbina na uteku, ktory sa vobec neberie vazne. Komedialny nadych by nevadil, keby uplne neprekryl vaznost hlavnej linie. Preto trochu sklamanie. Nuz a spevacky vykon kamionistu bol slusny wtf moment, ale skor rusil ako pobavil. Priemer. ()

Stánek (2023) (S01E03) 

V prvom rade, sliny sa mi zbiehali. V hentakom zariadeni na otvorenom priestranstve musi byt masko lahodka. :) Tretia epizoda nam dava jasnu odpoved. A teda, ze zakladnou kostrou kazdej casti budu "vysetrovacky" Natashy Lyonne pocas pozvolnej road-movie. Vdaka jej "lie-detector-u"  akousi poviedkou pobavi na roznych miestach, kde sa "na uteku" ocitla. Hoci je toto len tretia v poradi, uz vnimam opakovanie. Stale je to inteligentne a zabavne a kvalitne natocene, avsak sledovat vtipnu "detektivku" je za poslednych 20 rokov dost ohrana pesnicka. 65% ()

Odpočívej v železe (2023) (S01E04) 

Starnuca kapela, na snure s ospevovanym songom, ktory ani nevytvorili oni. :) Pobavil ma fanusik, ktory pocas tej pesnicky Staplehead, hodil po bubenikovi stapler (zosivacku). Co si velmi cenim, je ako nam zamlcali ucastnicku toho vsetkeho a retrospektivne nas do toho vratili. :D Pardny bol aj inteligentny hint na Murder Girl podkasterku. ()

Čas opic (2023) (S01E05) 

Pobavilo dokonale lezenie vozickarky po rame s kvetmi. :) "chlamidia" Kal a "gonorrhoea" Greg, heh. Genialne boli tri nadsenkyne kriminaliek a sposobov ako sposobit infakrt. Tato epizoda ma dokonalo napisane dialogy. "I need something hard and firm...."."Now you're speaking my language". Skoro mi vyrazilo dekel. :D Vyborna cast. 85% ()

Poslední fáze smrti (2023) (S01E06) 

Pobavila nervna utla Audrey Corsa v ulohe mladuckej divadelnej herecky s jej autentickymi zvukovymi prejavmi..."brrrrrrr" :) a "kopytkovou-chubby-foot" nozkou. "F*cking boomers!!!". Sice spociatku vtipne, ale prilis prepalili Natashine "zjavovanie" sa za rekvizitami pocas divadelnej hry. 70% Napriek "emocialnemu" zaveru starnucej hviezdy si podla mna zaver zasluzil este aspon minutku na adekvatny "dojazd". Slabe stvorhviezdie. ()

Budoucnost sportu (2023) (S01E07) 

Tentokrat sa zapletka toci okolo zavodneho motosportu a da sa povedat, ze ustredna tema je podobna niektorym YT-videam s tzv. instant traffic karma. :) "Twist" s vodicom sa priam ponukal a tak moc neprekvapil. Ale v zavere vyplynulo pekne poucenie a na rozdiel od predoslych casti zrejme spravodlivost pride az za nejaky cas a nebola teda v tomto az taka naivna. Priemer. Epizodka nemala nejake inteligentne, ci vtipne momenty. Aj scenaristicky ubrali z plynu, zvlast som to citil, ked Charlie vyslovuje svoje myslienky v garazi nahlas. Poslabsie. ()

Orfeův syndrom (2023) (S01E08) 

Nadherna vyprava do sveta filmu, konkretne prvopociatkov tvorby filmovych monstier. Mal som dojem, ze sledujem nieco podobne ako Babylon, ci Spielbergov nedavny dokonaly The Fabelmans (2022) Naviac, pritomnost troch hereckych hviezd Nicka Nolteho, Cherry Jones,  Louisa Guzmana je poznat. Nolte herecky jednoznacne kraloval. Nebyt az prilisneho "Charlie-inho" vtipneho blbnutia a omluv pri "vypocuvani", ktore i vazne,ci emocionalne momenty otocili na vtip, bol by to suverenne plny pocet. Kazdopadne vydarena epizoda. Zaverecny song od Francis Lai - Fille du Soleil tam sadol dokonalo. 78% ()

Útěk z S**t Mountain (2023) (S01E09) 

Podarena zasnezena epizodka s pribehom, ktory sme uz aspon z casti videli sfilmovany inde, avsak prevedenie tohoto kusku je rovnako originalne a herecky i technicky odmakane na jednotku. A ano, stastena sa tu az prilis zneuzivala. :) Zeby sa s poslednou castou konecne nejak uzavrela i "hlavna" linia z prvej epizody? ()

Hák (2023) (S01E10) 

Nuz, som trosku rozcarovany. Nie preto, ze by sa snad zaverecna cast vymykala, tomu, co som ocakaval. Skor tomu, ze inak doteraz vzdy bystrej Charlie okato vyprsalo z hlavicky par prezitych skusenosti. Napriklad zbran a tak. Kazdopadne ma tento serialik s vybornou "nezavislackou" Natashou Lyonne bavil a dufam, ze bude druha seria. Hoci, domnievam sa, ze uz by sa jednalo len o sablonovite epizodicke pribehy. Napriek tomu by som do toho siel. Par ich tu bolo ozaj zaujimavych az skvelych. Zaverecna epizoda vsak nepatrila k nim. 65% ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (viac)

Reklama

Reklama