Reklama

Reklama

Vyháňač diabla 3

  • Česko Vymítač ďábla III (viac)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (91)

tron 

všetky recenzie používateľa

Po hroznej dvojke boží zázrak (ehm). Ale na jednotku to nemá. Réžie sa chopil autor knižnej predlohy  Blatty. Natočil taký temný a atmosférický film (s dobrou výpravou, niekoľkými drsnými scénami a fajn kastigom v čele so sympatickým Georgeom C. Scottom z Podpaľačky a The Changeling), až je škoda, že sa réžii následne už nikdy nevenoval. Staničné cameo tu má Samuel L. Jackson. Jeho slepca však nadaboval herec s chrapľavejším hlasom, než aký mal Sam. Scott samozrejme hrá TOHO Kindermana, ktorého poznáme už z jednotky (a samozrejme Blattyho románu). K pre-obsadeniu došlo z pragmatického dôvodu: jednotkový Lee J. Cobb bol v tom čase 14 rokov po smrti. ()

Hunter2222 

všetky recenzie používateľa

Mne toto príde ešte slabšie ako druhý diel, ten sa mi celkom páčil. Ale toto je akási zlátanina sériového vraha a pôvodného exorcistu. Originál nič neprekoná, to je jasné, ale takto to celé zhovadiť. Mohli skrátiť aspoň dialógy a stopáž, vyšetrovanie sa vlieklo ako mŕtvy slimák. Herecké výkony tiež nič moc... 40%. ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,A NEMAL BY SI SI ČÍTAŤ V EVANJELIU?" ,,NEPÍŠU TAM O MÓDE." __ Vzhľadom nato, že W. P. Blatty sa predovšetkým držal pera si s riadením filmového štábu poradil rovnako dobre, ako hociktorý renomovaný režisér. Mix mysterióznej kriminálky a s postupne budovanými hororovými scény je ozaj desivý a priznám, že miestami sa mi príjemne ježili chĺpky na rukách. Samozrejme scény rozhovorov v cele sú vďaka efektnému nasvieteniu tými najlepšími z celého filmu a zvyšok celkovej znepokojivej atmosféry dotvára tradične vypiplaná zvuková stránka a (miestami surrealistická) skrytá symbolika. Herecké obsadenie hodnotím tiež pozitívne; Dourif je skutočne démonický a v hlave diváka utkvejú aj vtipné kamarátske rozhovory medzi kňazom a G. C. Scottom, ktorý si nomináciu na Zlatú malinu zrejme vyslúžil za nevyváženie charakterov skúseného a zároveň citlivého vyšetrovateľa. Na druhej strane veľa vedľajších postáv je nepotrebných pre dej, od členov Scottovej rodiny až po exorcistu Nicola Williamsona, ktorý sa tu objaví iba preto, aby napokon došlo aj k vyháňaniu diabla, ktoré je však trocha vynútené pre väčšiu atraktívnosť filmu. ,,Tretí exorcistu" na pôvodnú jednotku vo viacerých ohľadoch stráca a určite sa ani tak dlho neudrží v diváckej pamäti. Žiadnou hanbou však nie je a je podivuhodné, že sa nedočkal väčšieho diváckeho ohlasu. (862. hodnotenie, 61. komentár k filmu) ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tam, kde Richard Burton neuspět, tam George C. Scott exceluje a ukazuje, jak byl skvělým hercem. Ale je to dáno i tím, že tenhle snímek má mnohem zajímavější scénář než dvojka. Tohle je příběh, který vás bude zajímat a který vás bude děsit. To je strašně dobře. Série dostala nový lesk, který není moc matný. Nesmíte ale čekat něco, co by bylo podobné prvnímu filmu. Tohle je jiné a já jsem za to rád. ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Bohužel opět jako v případě dvojky se jednalo o nastavovanou kaši, kdy zaměření bylo jen na jinou postavu z kultovní jedničky. Kromě skvělé scény, kdy babka leze po stropě a charismatickému Georgei C. Scottovi Exorcista III nepřináší nic. Ani napětí, ani zábavu a už vůbec ne pocit strachu. Kromě zmíněných dvou bodů mě potěšila v úvodu jen ústřední melodie a přítomnost Brada Dourifa. Jinak jde i zbytečnost a mělo zůstat jen u jedničky, která ve své době byla geniální. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (12)

  • Tento film bol zapnutý v apartmáne sériového vraha Jeffreyho Dahmera krátko pred útekom jeho poslednej (takmer) obete menom Tracy Edwards. Edwards bol prvou osobou, ktorá prežila jeho útok. Po úteku priviedol do apartmánu políciu, ktorá Dahmera zatkla. (Marceloo)
  • Fínska skupina "Children of Bodom",  hrajúca melodický death metal, využila krátky úryvok z filmu vo svojej piesni "Taste Of My Scythe" z albumu "Follow The Reaper" (2000). (Kusko.t2)
  • Příběh byl částečně inspirován skutečným řáděním vraha s přezdívkou Zodiac. (Karlos80)

Reklama

Reklama