Reklama

Reklama

BanG Dream!

(seriál)
  • Japonsko バンドリ
Trailer
Animovaný / Dráma / Hudobný / Komédia
Japonsko, (2017–2020), 15 h 47 min (Minutáž: 23–24 min)

Hrajú:

Aimi, Sae Ócuka, Ajasa Itó, Rimi Nišimoto, Ajaka Óhaši, Tomojo Kurosawa, Suzuko Mimori, Šiori Sugiura, Hinata Tadokoro, Tomomi Mineuči, Juka Ozaki, Nacu Jorita (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(40)

Recenzie používateľa Echelon1 k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2017) (S01) 

Ja tak milujem tieto hudobné seriály! Milé dievčatá, krásna hudba a krásne príbehy priateľstva. Vždy sú to tak „tokimeki experience!“ :-) Síce rockovú hudbu aktívne nevyhľadávam, ale z neorchestrálnych žánrov je jedna z tých, ktorú si rád vypočujem. Klamal by som, ak by som povedal, že sa mi nepáči, a že ju v BanG Dream majú naozaj peknú. Skvelý hudobný seriál. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Neviem, aká sila donútila štúdio urobiť celý vizuál v 3D, ale vypadá to otrasne. Trvalo mi asi tri epizódy zvyknúť sa tie plastické pohyby a mimiku, ktorá pôsobí neprirodzene. Áno, aj v 1. sérii bolo užité 3D CGI, ale len počas vystúpení. Ďalšia vec, Bang Dream v predchádzajúcej sérii bola oddychová hudobná dráma, bol prítomný charakterový vývoj hrdiniek aj emócie. Tu sa to čiastočne zmenilo na jednu veľkú reklamu na retardovanú rytmickú hru (resp. všetky skupiny), z ktorej to vychádza (zrejme aj to bol hlavný dôvod pre zvolený nešťastný vizuál, ak teda nešlo o nedostatok financií). Hlavné hrdinky sú polovicu času upozadené, a dostávame XY hudobných skupín a postáv, ktoré nemajú veľa priestoru, maximálne maličký „backstory“, sotva nejaký vývoj, a väčšinou žiadny dejový prínos (ale mám ich rád :-) Ako sa dá z toho predpokladať, dej je nekonzistentný a tak je hlavná dejová linka v prvých 2/3 takmer nebadateľná. Pôsobí to tak ako séria mini-príbehov. Toľko k oslave negativizmu. Až na tých pár epizód s Tae, to príbeh nemá skoro žiadny (už som vysvetlil prečo) , ale snáď sa jedná o dejovú prípravu k 3. sérii - z určitých dôvodov. Plán boli 3*, ale zachraňuje to posledných 4-5 epizód + samozrejme hudba, pre ktorú mám slabosť. ()

Season 3 (2020) (S03) 

Po trochu roztrieštenej predchádzajúcej sérii výborný krok vpred. Obhliadnuť sa späť, až ma mrzí, že som bol k tej 2. sérii tak prísny. Hlavne došlo presne k tomu, čo som predpokladal: pripravila cestu pre to, čo mi bolo umožnené vidieť v tejto "3rd", a to sa podarilo lepšie, než som čo i len dúfal. Správne sa orientuje na kľúčové hudobné skupiny, majú správny pomer priestoru a vývoj vzťahov. U Raise a Suilen som bol sprvu akosi chladný, ale ich osobnosti, motivácie a vývoj ako skupiny tak priateľstva u mňa vyvolali veľké sympatie a zaľúbenie. Nechýba samozrejme dobrá a v prípade Poppin'Party veľmi príjemná rocková hudba. Predovšetkým záverečná spoločná pieseň bola nádherný hudobný a emocionálny zážitok. Najkrajší moment BanG Dream. ()

Reklama

Reklama