Reklama

Reklama

Psům a Italům vstup zakázán

  • Francúzsko Interdit aux chiens et aux italiens (viac)
Trailer
Francúzsko / Taliansko / Švajčiarsko, 2023, 70 min (Alternatívna 67 min)

Obsahy(1)

Začátek 20. století, severní Itálie. Rodina Ughettových prožívá těžké časy a sní o lepších zítřcích. Luigi Ughetto se rozhodne překročit Alpy a začít nový život ve Francii, aby své milované rodině zajistil lepší budoucnost. Jeho vnuk se prostřednictvím důvěrného rozhovoru s babičkou Cesirou vrací zpět v čase a znovu prožívá rodinnou historii. Působivý loutkový snímek Psům a Italům vstup zakázán nahlíží rodinnou historii a téma migrace za lepším životem s lehkou nadsázkou i patřičnou ironií. Režisér postupuje šikovně, přesně tak, aby tématu neubral na závažnosti a zároveň ho ponechal dostatečně diváckým. Film reflektuje francouzsko-italské vztahy (také vznikl ve francouzsko-italské koprodukci) a ukazuje, jak je těžké začínat nový život na místě, kde nejste zrovna vítaní. Snímek potěší dobře odvedenou animační prací. (Anifilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer

Recenzie (9)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Koncepčne jednotný príbeh, ktorý z hľadiska času je nadpriemerne dobre konštruovaný. Na prvý pohľad netradične pôsobiaca forma vizuálnej stránky celovečernej „rozprávky“ bola vybraná a servírovaná správne. Príbeh Ughettovcov pomôže nie len osviežiť dôležitejšie pasáže „nedávnej“ minulosti, ale trochu zamyslieť sa aj nad súčasnosťou. Osobné hodnotenie: 82% (****)  ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

"Prečo nejdeš do Ameriky? Tam doláre rastú na stromoch." Kedysi tak bolo, dnes nestíhajú tlačiť zelené papieriky, aby neskrachovali. V každom prípade hlinené bábky sú pozoruhodné, na prvý pohľad možno až odstrašujúce, no potom sa im vdýchne ten život. Film má veľkú kreativitu a asi tak vyzerá umenie, ktoré sa nemusí na nič hrať, ale je za ním reálne práca. Tak asi vyzerá to pravé filmové remeslo s originálnym štýlom. Pomocou animácie sa režisérovi podarilo preniesť diváka do čias, v ktorých žila jeho rodina, a predstaviť si ich biedne pomery. Zároveň tak vypĺňa určitú historickú medzeru. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (2)

  • Animácie sa nakrútili v štúdiách Foliascope v Beaumont-lès-Valence v Drôme od januára 2020 do júla 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama