Reklama

Reklama

Slávni mušketieri sa rozhodnú, že ochránia česť koruny a aj tento raz bude ich voľba správna. To ešte netušia, že ten cynický, krutý a ľahkovážny Ľudovít XIV. (Leonardo DiCaprio) vôbec nemusí byť pravým kráľom, ale jeho dvojčaťom, a skutočného panovníka nechal s maskou na tvári zatvoriť do väzenia, aby sám využíval a zneužíval jeho výsady. Tento záhadný muž so železnou maskou, ktorý sa volá Philippe a je údajne dvojčaťom istého vysokopostaveného urodzeného pána, prináša mladému kráľovi desivé nočné mory. Mladý kráľ Ľudovít XIV., vedomý si svojej absolútnej moci, nestará sa o ľud ani krajinu, iba o to, aby nevychladlo lôžko v jeho spálni, v ktorom sa pravidelne striedajú tie najpôvabnejšie dvorné dámy. Ale jedného dňa spadne kosa na kameň – keď kráľ pošle kvôli priazni krásnej Kristíny do vojny jej snúbenca. Ten vzápätí padne a jeho otec – ktorým nie je nikto iný ako jeden z mušketierskej trojice Athos (John Malkovich) – sa rozhodne ukončiť kráľovu krutovládu. Spojí sa opäť s Aramisom (Jeremy Irons), ktorý sa stal kňazom, s búrliváckym Porthosom (Gérard Depardieu), z ktorého sa stal bolestínsky hypochonder a s kapitánom D´Artagnanom (Gabriel Byrne), aby opäť obnovili v krajine poriadok a nastolili vládu pravého kráľa Philippa (Leonardo DiCaprio), ktorý bude naozaj hodný svojho titulu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (435)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Celkom mám v paži knižnú predlohu, mušketierov poznám iba z televíznej obrazovky a musím povedať že toto vydanie bolo jedno s tých najlepších. DiCaprio mi prekvapivo celkom nevadil a konečne mu to vo filme celkom slušalo (s maskou). Zábavný historicko-dobrodružný film. Nič svetoborného, ale nenáročná zábava so známymi xichtami. ()

borsalino 

všetky recenzie používateľa

Chi chi... včera to dávali v TV, manželka se na to chtěla dívat, nu co, zkusil jsem... obávám se, že si pan Wallace řekl, že si vyzkouší, co divák vydrží a ještě mu bude ochoten za tento zážitek zaplatit. Pokud film opravdu vydělal dle informace uživatele T2 asi 180 miliónů dolarů, pak pan Wallace a producent vsadili na dobrou kartu. Pompézně vystavěný film se slabomyslným scénářem sice dohromady stojí za starou bačkoru, ale co, hlavně když se dolárky sypou. Už se těším na další pokus... ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Pěkná blbost, na to že to má velice slušný herecký zastoupení, tak se žádnýho dobrýho výkonu nedočkáte. Di Carpio je tam spíš trapnej a tu dvojroli vůbec nezvlád, snad jenom depardieu hrál slušně, ale od takových hereckých es jako je John Malkovich nebo Jeremy Irons bych čekal mnohem víc. Co se týče příběhu tak je dost blbej, ale aspoň úplně nenudí, jediný co se dá hodnotit celkem kladně jsou kostýmy, ale to na lepší než slabý 3* stačit nebude ()

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Film jsem viděla už kdysi dávno v televizi. Herectví Leonarda DiCapria mě tentokrát moc nenadchlo a vnímala jsem ho jen jako tahák na diváky, protože byl právě v kurzu díky Titaniku. Celkově mě tohle dílo neurazilo ani nenadchlo, historická témata ve filmech mám ráda, ale uznávám, ale Hollywood má často tendenci z nich dělat slátaniny... ()

freddy 

všetky recenzie používateľa

Film jsem viděl v roce 1998 jako jedenáctiletý mladík v kině. Tehdy jsem byl nadšený. Ale časy se mění a jak stárnu, tak si k tomuto filmu získávám určitý odstup. Zatímco tehdy svým dětským zrakem jsem ho považoval za bravurní, dnes musím konstatovat, že je to zcela průměrný film. Ale aspoň že tak. Dá se na to koukat a děj je snadno pochopitelný. Je zde koncentrace dobrých herců (až na DiCapria, kterému tato role příliš nesedla), ale třeba takový Gabriel Byrne v roli D´Artagnana mne velmi příjemně překvapil, a to o to více, že jsem ho do té doby v ničem hrát neviděl. Ale film docela funguje a je to koukatelné, i když pouze na průměrné úrovni. Takže dávám tři hvězdičky s tím, že tenhle film už považuji za jakousi klasiku a rád se na něj kdykoliv v televizi kouknu znovu. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (23)

  • V záznamoch väzenia Bastila, ktorý sa zachoval dodnes, sa hovorí o väzňovi so železnou maskou iba že jeho označenie bolo 64389000 a bol väzňom viac ako 20 rokov. Už nikdy sa nedostal na slobodu ako vo filme, ale zomrel vo väzení v roku 1703. (Raccoon.city)
  • Historici sa zhodujú na tom, že muž so železnou maskou sa v skutočnosti volal Eustache Dauger. Maska, ktorú nosil, nebola železná, ale zamatová. Bol komorníkom a pokladníkom kardinála Mazarina, ktorý bol prvým ministrom za čias vlády Ľudovíta XIV. (vo filme Leonardo DiCaprio). Mazarin nazbieral obrovský majetok a komorník tušil, že časť z toho bola ukradnutá. Mazarin ho dal zatknúť a vyhrážal sa mu, že ak prezradí svoju identitu, dá ho zabiť.
    (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Poslední irský král Leonardo

Poslední irský král Leonardo

17.09.2007

Je to jen pár dní, co jsme tady psali o návratu Vikingů na plátna kin v historickém eposu Last Battle Dreamer s Ryanem Phillippem a Seanem Beanem v hlavní roli a ejhle, je tady další projekt, v němž… (viac)

Reklama

Reklama