Reklama

Reklama

Pápežov exorcista

  • Česko Papežův vymítač (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film je inšpirovaný skutočnými poznámkami otca Gabriela Amortha, hlavného vatikánskeho exorcistu (Russel Crowe). Pápežov Exorcista sleduje otca Amortha pri vyšetrovaní desivého posadnutia malého chlapca a končí odhalením dávneho sprisahania, ktoré sa Vatikán celé stáročia zúfalo snaží udržať v tajnosti. (Itafilm)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (381)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Keď išiel "The Pope's Exorcist" do kina, nejako som o film nejavil záujem. Mal som pocit, že som filmoch o duchoch a vyháňaní diabla videl viacero a toto nepôsobilo, že by bolo schopné priniesť niečo nové. No bol som minimálne zvedavý, či sa tvorcom predsa len podarí spracovať film, ktorý by som si bol schopný pozrieť a nenudiť sa. A to sa im chvalabohu podarilo. Russell Crowe sa do tejto role skutočne skvele hodil a podľa mňa sa reálne snaží niečo svojej postave pridať. Rovnako to funguje lepšie ako keď som pozeral "The Vatican Tapes", ktoré sa tiež snažilo budovať na rovnakom princípe. Tam to však fungovalo o poznanie menej. Film má však aj pár dobrých zvratov ku koncu, ktoré ma prekvapili, ale fungovali. Záver indikuje, že sa máme tešiť na ďalšie pokračovania a popravde som tomu celkom otvorený. Pretože aj keď nie je film skvelý, niektoré triky nepatria medzi najlepšie a predstavenie našich postáv bolo klišé samé o sebe, tak minimálne svojim spracovaním a budovaním príbehu bol dostatočne zaujímavý na to, aby som mal záujem vidieť viac. Tak uvidíme. Možno tu bude nová dobrá hororová séria. Nechám sa prekvapiť. Hodnotenie: B ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Začiatok veľmi sľubný. Mytológia za tým viac než uspokojivá. Viem si predstaviť sériu, viem si predstaviť viac menej všetko, čo by ma ako fanúšika podobne ladených príbehov uspokojilo. Problém je v tej americkej produkcií. Jeden z najmocnejších démonov a je porazený tak jednoducho. Budovanie vyvrcholenia je koncipovaná takmer v každej scéne a to až do takej miery, že sa funkčnosť mytológie dostáva trochu do úzadia. O postavy som sa nebál a skutočne desivých miest tam bolo veľmi málo. Ak to beriem ako temné fantasy funguje mi to trošku viac ako horor. Crowe vo svojej postave výborný. Značne si to užíva aj napriek tomu, že ku koncu už bol tak trošku karikatúrou. Vedľajšie postavy nevyužité a šablónovité.  Tu sa ukazuje určitá bezradnosť tvorcov prísť s niečím invenčným. Stále to nie je také prostoduché ako prvá The Nun, ale na to ako bolo prvých 40 minút výborných je škoda, že tých posledných 20 je tak chudobných na akúkoľvek emóciu alebo strach. Takže priemer. V správnych rukách a bez úsmevného digitálu to mohlo byť niečím viac. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na moje počudovanie to nebolo tak zle, ako som čakal. Práve naopak. Dokonca mi ani samotný exorcizmus nevyvolal úsmev na tvári. Hoci dejová linka okolo bol len samý blábol, ale zase aspoň nič prehnané. Dokonca by tam bol aj potenciál na nekonečný seriál. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Rýchlo som pochopil, že film s realitou nebude mať nič spoločné, teda nie realitou ako takou, ale že ten príbeh Amortha bude značne skreslený a prerobený pre potreby filmu. Hovoria o tom vlastne všetci, ktorí s ním robili. To mi ale nevadilo a dve tretiny som sa bavil veľmi dobre, vo výsledku som ale čakal niečo viac. Na konci mohol prísť nejaký obrat, zvrat, posadnutie démonom u nejakej nečakanej postavy, proste niečo, čo by prekvapilo. A mohlo to veru byť aj strašidelnejšie. Dvojku si ale určite rád pozriem, ohlásená bola už necelé dva týždne po premiére. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Exorcismus prosperuje, dokud ďábel pikle kuje.“ Pekelný puch, u verbala vzruch, síra versus kadidlo a pochybnosti o svéprávnosti posedlých. To vše v přímém přenosu, neb „skutečný otec Gabriele a skutečné zápisky“ (ten flanďák měl teda fantazii). Zbytečně se však netěšte, že ve vatikánské aréně Gladiátor natrhne prdel samotnému Luciferovi. Kdepak. Vládce pekel nikdy nikoho neposedá osobně. V exorcistických filmech odjakživa jen přizdisráčsky kuje pikle zpoza kotle a do předem prohraných bitev s Bohem posílá jen samé druhořadé ocasy. Dnes to odskákal sluha Asmodeus, v pekelné hierarchii až čtvrtý (!) princ v pořadí. OKÉNKO ZPOVĚDNICE: [][] Čeho se bojí lidi víme. Ale čeho se nejvíc bojí ďábel? ϢΨϢ Že někdo příjde na způsob, jak ho definitivně zničit (nápověda: peklo vymyslela církev). ϢΨϢ Že nějaká čertice začne šířit pomluvy, že Lucifer je gay. ϢΨϢ Že ho Russel Crowe přestane milovat. [][] Jo a podle vícero pramenů je kozel Asmodeus  i „rozbíječ manželství“, takže ke třem ateistickým hvězdám pro sichr přihazuji i čtvrtý otčenáš. Abych pak neměl doma s Faustkou peklo :-)). A vůbec, posedlý kardinál, jezuité celá staletí (!) ve službách Satana a chlupatý ocas, co klepe na zadní vrátka Vatikánu. Dámy a pánové exorcisti, kdo z vás to má? ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (22)

  • Podľa Russella Crowea počas jedného z premietaní na Novom Zélande si uvádzač vystrelil z divákov tým, že počas jednej z najdesivejších scén udrel metlou o stenu, čo divákov značne vydesilo. (Arsenal83)
  • Russell Crowe (Gabriel Amorth) se v rozhovoru k filmu vyjádřil, že žánr horor sice není něco, co by osobně vyhledával, protože v noci rád zhluboka spí, ale na roli ho zaujala osobní historie člověka, z níž je čerpán materiál jím ztvárněné postavy. (Tarmenel)
  • Russell Crowe přišel s nápadem, aby Gabriel Amorth jezdil na vespě. Inspiroval se tím, že viděl kněze projíždět Římem na vespách a chtěl to zahrnout do filmu. (noelcoward73)

Súvisiace novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (viac)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (viac)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (viac)

Reklama

Reklama