Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal špeciálnu úlohu - vypátrať kdesi v Mexiku stratenú dcéru bohatého priemyselníka, ktorej sa na päty neustále lepí neuveriteľná smola. Keď sa prvý pokus skončí neúspechom, je mu na pomoc pridelený Perrin, podobný smoliar ako stratená Maria. Neuveriteľné dobrodružstvo sa môže začať... (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (187)

hemul 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najoriginálnejších scénaristov Francis Veber, duchovný otec Françoisa Pignona (dedič tuláka Charlieho), si hravo poradil aj na režisérskom poste a nezaostal za Yvesom Robertom, režisérom série o blondínovi. Obzvlášť mu vyšla trilógia Kopyto, Otec a otec a Utečenci, v ktorej spojil Pierra Richarda a Gérarda Depardieu, dvoch famóznych hercov. Ten prvý hrá celým telom, je z rodu Funésa, len na rozdiel od funesovských hrdinov je tak trochu hračkou v rukách nemilosrdného osudu, teda Vebera. Funes dej určuje, Richard na dej reaguje, ale pozor! nie je to žiadny blbec, ako napríklad inšpektor Clouseau. Francois Pignon je v podstate génius. Depardieu hrá očami, je z rodu Gabina. A spolu to medzi nimi iskrí a horí. Jeden z najoriginálnejších scénaristov tak vytvoril jedno z najoriginálnejších hereckých spojení. Ak k tomu prirátame hudbu Vladimira Cosmu, vyjde z toho naozaj fantastická trilógia. To, že je neopakovateľná, sa ukázalo, keď Veber spojil Depardieua so Jeanom Renom vo filme Drž hubu. Tam hral skôr toho Pignona, aj keď sa tá postava volala ináč. Reno je skvelý, ale dvojica D plus R bola jedinečná. Ešte slabšie to vypálilo s tou Osinou. Ak by ste sa ma opýtali, ktorý film trilógie mám najradšej, bolo by to, ako keby ste sa matky opýtali, ktoré zo svojich troch detí má najradšej. Alebo lepšie - ako keby ste sa syna opýtali, ktorého zo svojich troch otcov má najradšej. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

První ze tří vydařených komediálních spoluprací Richarda, Depardieua a Vebera (který má na kontě i nejlepší belmondovky MUŽ Z ACAPULCA a BEZVA FINTA). S odstupem času už to pro mě není taková pecka jako v pubertě, kdy jsem to sjížděl pořád dokola, ale dvojka ranař Depardieu/smolař Richard nemá chybu a svou opakovanou návštěvou baru, postřelením toho prvního ("TO JE VůL!"), hospitalizovaným řvoucím domorodcem a dalšími nezapomenutelnými smůlovatými gagy stále pobaví. ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Kdybych si já měl vybrat s kým pojedu pátrat po zmizelé osobě do vzdálené země, neváhal bych ani chvilinku. Vybral bych si Francise Vebera, Pierra Richarda a Gérarda Depardieu. Právě oni by byli tou nejlepší zárukou, krásného dobrodružství a stálé pohody plné smíchu. Vlastně by mě nic nechybělo, možná jen naprosto kouzelná hudba Vladimíra Cosmy. ()

Georgex 

všetky recenzie používateľa

Francis Veber ve své nejlepší formě a spojení mých dvou oblíbených komiků Pierra Richarda a Gérarda Depardieu zkrátka nemohlo dopadnout špatně. Chytrá komedie plná nešťastných příhod jednoho smolaře a jeho bodyguarda na cestě po Jižní Americe zkrátka nemohla být lépe obsazena, což dokazuje i americký remake, který není sice není špatný, ale postrádá kouzlo této nevšední komedie, která vykouzlí úsměv na rtu a celkovou pohodu, tak jako to umí pouze francouzské komedie. Moje hodnocení 75%. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Dalsi z komedii Francise Vebera, ktera sazi na rozdil dvou hlavnich postav. Depardieu je tu opet za drsnaka, navic je mladej a hubenej a Richard je tu opet za chudacka, ale snazi se ze sebe delat drsnaka, coz mu moc nejde, ale je to vtipny. Zapletka je asi nejpropracovanejsi z filmu, kde vystupujou tyhle dva herci a komickejch momentu je tady taky spousta, ale porad mi tu k uplne spokojenosti neco chybi. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na letisku Orly v Paríži a v meste Acapulco v Mexiku. (dyfur)

Reklama

Reklama