Reklama

Reklama

Cigáni idú do neba

  • Československo Cikáni jdou do nebe (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V predvečer Nového roku a súčasne i nového, 20. storočia, kdesi vo východnej časti rakúsko-uhorského impéria, kradne Zobar so svojimi priateľmi dôstojníkom v kasárňach kone. Pri jednej takejto akcii ho zrania, ošetrí ho však Rada, vyhlásená krásavica, o ktorej sa povráva, že vie aj čarovať. Zo stretnutia dvoch hrdých a neskrotných osobností vznikne spaľujúca a vášnivá láska. Zobar pokračuje vo svojom dobrodružnom živote, Rade začína dvoriť bohatý pán Antal. Keďže si však obaja hrdinovia nadovšetko vážia svoju slobodu, tragický konflikt sa neodvratne blíži...
V čase svojho vzniku mimoriadne populárny film, ktorého silu umocňujme najmä využitie autentických rómskych piesní a tancov, vznikol podľa literárnej predlohy Maxima Gorkého. Okrem iného bol ocenený aj Zlatou mušľou na Medzinárodnom filmovom festivale v San Sebastiáne. (STV)

(viac)

Diskusia

Uživateľ KIT.HL zmazal svoj príspevok.

G04T

G04T (hodnotenie, recenzie)

Cikáni jdou tak maximálně do plynu. Btw čekám až mi doma bude zvonit nějakej antifák

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

elixir

elixir (hodnotenie, recenzie)

Co to k sakru je za podivnou filmografii, už samotný název je absolutní.

DanušeGr.

DanušeGr. (hodnotenie, recenzie)

unsound: Tady jde o film a ne o to o jakou etnickou skupinu se jedná.Takže to co jste napsal, sem nepatří.

Súvisiace novinky

Seminář 70mm filmů

Seminář 70mm filmů

14.03.2007

Do Krnova na ne-anamorfní 2,2:1! Druhý ročník unikátní filmové akce Seminář 70mm filmů proběhne ve dnech 16.-18. března v krnovském kině Mír. Promítnuto bude 13 snímků a témata referátů se budou… (viac)

Reklama

Reklama