Reklama

Reklama

Božie deti

  • Česko Božské děti (viac)

Obsahy(1)

Príbeh o láske a priateľstve súrodencov, ktorí spoločne čelia ťažkej sociálnej situácii.
Rodina malej Zahry a Aliho je taká chudobná, že každé dieťa má len jeden pár topánok. Keď Ali ide sestrine topánky vyzdvihnúť z opravy, nešťastnou náhodou ich stratí. Rodičia peniaze na nové topánky nemajú a tak sa deti rozhodnú, že sa budú deliť o Aliho topánky. To je však iba dočasné riešenie... (STV)

(viac)

Recenzie (247)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $180,000Tržby USA $933,933Tržby Celosvetovo $1,024,933║ Milé prekvapenie! Takže aj v končinách ako je Irán dokážu točiť filmy. Veru moc moc pekné, hlavne keď príbeh ponúka všedné veci založené na obyčajných ošúchaných topánkach, čo sa stanú stredobodom filmu a hlavné úlohy si tu strhnú deti. Má to v sebe hĺbku, cit, neskrývané emócie, detinskú hravosť a hrejivé posolstvo o priateľstve medzi súrodencami. Fakt príjemný film. /80%/ ()

Kulmon 

všetky recenzie používateľa

Jsou velké filmy o velkých věcech, ale pak jsou velké filmy o věcech malých, jako třeba tento. Protože koho by napadlo, že film o botičkách malého Íránce může být tak velký? Velký je také svými emocemi a hereckými výkony obou dětských protagonistů, na Aliho smutné oči dlouho nezapomenu. Opravdu krásný film. ()

Reklama

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Je to neuvěřitelně milé a psím očím malého hlavního hrdiny byste bez váhání odevzdali veškeré svoje úspory. Je sice pravda, že chvílemi jsem se trochu nudil, nicméně bezprostřednost, naivita a nevinnost filmu je natolik silná, že vás tenhle film určitě dojme a s větší či menší úspěšností si ho užijete. 7/10 ()

jondzavid 

všetky recenzie používateľa

Krásné, dojemné, jednoduché, silné a neskutočne pôsobivé dielko M.Majidiho. Dokonalá ukážka sily iránskej kinematografie a jej najsilnejšieho subžánru - detského filmu. Film bol prvým iránskym filmom nominovaným na Oscara a myslím si, že by si filmy tejto kinematografie zaslúžili častejšie minimálne nominácie (napr. Time for Drunken Horses alebo Farby Raja). Film som si pozrel už po druhý krát a odrovnal ma úplne rovnako ako 1x (záverečná bežecká scéna to je naprostý vrchol - pri žiadnom filme som tak ´´nebežal´´ s hlavným hrdinom). Silnou stránkou filmu sú aj detskí predstavitelia, ktorý sú nenútene roztomilí a hrajú neskutočne pôsobivo, takže najmä vďaka nim sa film dostane silne pod kožu a režisér Majidi (Farby raja, Baran) tu dosiahol doterajší vrchol svojej tvorby. A ak sa konečne niekedy prinútim urobiť zoznam svojich top filmov, tento film určite nevynechám. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pozitívny film obklopený bezútešným prostredím. Detský hrdina a jeho putovanie v náručí krutej reality má v sebe ľahkosť a odhodlanosť akú majú len deti. Majidi vytvoril sondu do života Íránskej rodiny zo všetkými negatívnymi aj pozitívnymi aspektami ktoré k tomu patria. Film má tak nie len pridanú hodnotu v tom, že nám pomáha pochopiť mentalitu krajiny blízkeho východu, ale zároveň poukazuje že kauzalita nemusí byť vždy spätá s emóciami a že nepotrebujete emocionálne vydieranie k vytúženému efektu. Jediné čo potrebujete je štipka ľudskosti. A to sa Majidimu a jeho Božím deťom podarilo. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (10)

  • Film měl v USA premiéru 22. ledna 1999 a v amerických pokladnách vydělal 933 933 dolarů. Celosvětová tržba činila 1 628 579 dolarů. (classic)
  • Snahou bylo udržet natáčení v tajnosti, aby byl zachycen realističtější obraz města. (classic)
  • Natáčelo se v Teheránu (Írán). (Varan)

Reklama

Reklama