Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja írski bratia Connor a Murphy McManusovci žijú v Bostone. Zasiahnutí vnuknutím, že si ich stvoriteľ vybral ako vykonávateľov svojej vôle očistiť Zem od ľudského zla, nadobudnú presvedčenie, že ich poslaním je zlikvidovať každého, kto nekoná podľa svätých prikázaní. Pri plnení božieho poslania kruto masakrujú ruských mafiánov, masovo vyvražďujú návštevníkov pornoklubov a sexshopov. Miesto toho, aby boli uväznení a potrestaní, získajú obdiv širokých más a verejnosť ich začne prezývať "Svätí". Dokonca aj agent FBI Paul Smecker, ktorý vyšetruje ich krvavé zločiny, páchané na zločincoch, pripúšťa, že Svätí bratia vlastne robia dobrú vec a slúžia spravodlivosti, hoci ju berú do vlastných rúk... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (441)

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

wow, wow, WOW.. tak takovou narezovku jsem opravdu necekal, a to i pres vsechny nadsene komentare, a vysoke hodnoceni tady... S takovym nadhledem a religiozitou dokazou masakrovat lidi opravdu jen tihle dva bratricci (max jeste nejaci genialni pomateni vrazi, ale ti stejne nesahaji temto nesahaji ani po paty, jelikoz vrazdi nevinne). A to je prave to hlavni: tihle dva McManusovi vrazdi jen "vinne" lidi.. Proto k nim mohou divaci pocitovat takove sympatie (Dexter jako samotar je presto prekonava..), proto je mohou dostavat trefne polozenymi hlaskami, anebo maximalne coolovymi nabozensky zalozenymi texty... Ale jasne, ne vsem se bude libit velka mira brutalit (i kdyz urcite ne takova, jako v pitomych shlasherech) a hlavne obri premira nadavek, ktere tvori snad kazde druhe slovo ve scenari.. To by bylo asi i moje jedine minus, kvuli kteremu dam o jednu malou hvezdicku mene. Ano je pekne, kolik hlasek tam je, ale co je to platny, kdyz sem po precteni komentaru cekal dvakrat vic.. ;-). Ale je to spis o takovou pulhvezdu mene, protoze genialita nekterych scen nezna hranic.. napr. scena "armagedonu" potrzena hlaskami a dirigovanim jedne super zahrane postavy, na kterou sem skoro zapomnel.. There was a firefight!!! :-)) ty voe, jeho vykon v spidermanovi ci cete se muze jit zahrabat, to co ukazuje tady, je dvema slovy fucking AWESOME :-d. Skvela kamera, skvele predbihani jiz udicich se scen, skvele vsechno.. Troyi, jses badass... 8/10 (jeste jsem zapomnel na nektere trochu protahle a nudne sceny, takze nakonec moje hodnoceni takove, jake je) ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Niečo na štýl Pulp Fiction (nie až tak drsné) alebo Lock Stock and Two Smoking Barels (spleť situácií) alebo Killing Zoe (scénka s mačkou). Skvelé to filmíky, ktoré dokážu zaujať absurdnými scénkami a tak treskúcimi dialógmi že fanúšik takýchto filmov jednoducho musí byť spokojný. Možno ani nevadí, že o postavách a ich pohnútkach sa toľko nedozvieme, sú jednoducho načrtnuté a hotovo. Ako čerešnička na torte musí potešiť skvelí Wilem Dafoe. No mňa rozhodne zaujal fakujúci „Funny man“. Zvláštne, že to je jeho jediný film. ()

Reklama

Cival 

všetky recenzie používateľa

MACHO GRANDE STYLE. Výborný scénář, jenž čerpá hlavně z comicsů, hýří vtipem a debutující Troy Duffy poprvé (a zatím naposledy) servíruje jednu nádhernou akci za druhou. Nečekejte nášleh ve stylu HK kickass movies, jen levnou, ale jaksepatří efektní kanonádu ve slowmotion stylu s říznými riffy za zády, kterou čas od času probleskne výborný nápad Duffyho. Prostě paráda! Třešinkou na dortu je Dafoe v roli homosexuála-geniálního detektiva. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Střílení, zbraně, zpomalené záběry, "fuckoidní" slovní palba a "svatá" trojice, na které to všechno stojí. Sean Patrick Flanery, Norman Reedus a Willem Dafoe. Dva irští bratři (chemie mezi nimi značná, zvláště jiskřivá je scéna, kdy se oba, do půl těla svlečení probudí z nočních můr a dopadají na ně ze stropu kapky a... my guilty pleasure:) versus brilantní, výstřední detektiv. Dynamická podívaná, která uplyne poměrně rychle. Jediné, co mě silně zarazilo, byl neurvale useknutý závěr. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Myšlienka, ktorá snáď trápi každého slušného človeka rozvedená do zábavného rozmeru s občasnou prímesou satiry a irónie. Film ma síce moc nenadchol, čakal som niečo štýlovejšie a s pútavejšou krimi-gangsterskou dejovou linkou, no potešil ma aspoň W. Dafoe, ktorého som v takejto polohe ešte nevidel. Tu ukázal, že je za každú srandu a že neberie všetko len smrteľne vážne. Lepší priemer. 65/100 ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (30)

  • Po masakru ve škole v Columbine byl film kvůli zobrazování násilí odsunut a nakonec nasazen pouze do pěti kin na jeden víkend. Po vydání DVD však následoval velký úspěch. (HellFire)
  • Obří dřevěný krucifix na začátku filmu byl ve skutečnosti vyroben z polystyrénu a obarven, aby jako dřevěný vypadal. (Chatterer)
  • Postava jménem "David Della 'Roc" byla pojmenována a napsána na tělo Davidu Della Roccovi. (Chatterer)

Reklama

Reklama