Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja írski bratia Connor a Murphy McManusovci žijú v Bostone. Zasiahnutí vnuknutím, že si ich stvoriteľ vybral ako vykonávateľov svojej vôle očistiť Zem od ľudského zla, nadobudnú presvedčenie, že ich poslaním je zlikvidovať každého, kto nekoná podľa svätých prikázaní. Pri plnení božieho poslania kruto masakrujú ruských mafiánov, masovo vyvražďujú návštevníkov pornoklubov a sexshopov. Miesto toho, aby boli uväznení a potrestaní, získajú obdiv širokých más a verejnosť ich začne prezývať "Svätí". Dokonca aj agent FBI Paul Smecker, ktorý vyšetruje ich krvavé zločiny, páchané na zločincoch, pripúšťa, že Svätí bratia vlastne robia dobrú vec a slúžia spravodlivosti, hoci ju berú do vlastných rúk... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (441)

Shadwell 

všetky recenzie používateľa

Pokrevní bratři se jali zaplnit mezeru na trhu a sestavili bujarou řachandu pro ty, kterým připadá Tarantino příliš složitý. Úctu si zachoval pouze W. Dafoe – i když nechápu, jak se do tohohle díla mohl navézt. Zbylý postavy někdo znásilnil, ztrapnil a vychrchlal před kameru a podle všeho to byl ten samej exot, co sesmolil ty hard-bitten nigga dialogy a narval je hlavním hrdinům do huby. ()

sepp 

všetky recenzie používateľa

Zapomenuta perla kinematografie. Originalni myslenka, skvele vybarvene postavy (koktavy a klejici hospodsky, onanujici Ron Jeremy), drsny humor, skvely scenar a jeste lepsi zpracovani, jemuz vevodi briliantni vykon Willem Dafoea - jeho ztvarneni tepleho agenta Smeckera je vedle Bobbyho Peru z Wild At Heart asi jeho nejlepsi. A pak ta irska hudba na konci...a rolicka Rona Jeremyho - nelze jinak nez 5* proste. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Naše teorie z včerejšího večera je rozstřílená na cucky." MacManusovi Svatí mě baví, když zabíjejí ty zlý, což je dobrý. V tom naprosto souhlasím s agentem Smeckerem. Ten skvěle dirigoval policejní rekonstrukce na místě činu, což je vskutku originální, a navíc k tomu přidal báječnou buzeraci namyšlenýho detektiva Greenlyho za každou mylnou teorii. Mě prostě bavila ta myšlenka, že Bůh vyslal MacManusovy bratry, aby ukončovali parchantům pobyt na Zemi. Toho modlení na mě asi bylo trochu moc, ale tím rozhodně nechci směřovat spravedlivej hněv bratrů na mou osobu. Vlastně toho modlení bylo tak akorát. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Troy Duffy si poprvý a naposled sed na režisérskou židli a stejně by se měl dostat do síně slávy. Pokrevní bratři jsou něco tak neskutečně cool, že to snad neni ani možný. Tuny neskutečnejch nápadů, který prostě jinde neuvidíte, nehorázně drsný Sean Patrick Flanery a Norman Reedus, který jdou za svým božím posláním vymítit zlo ze světa(Bostonu) neuvěřitelně vostře a zároveň stylově, až to neni hezký a k nim, skoro by se mi chtělo říct v životní formě hrající William Dafoe. Prostě geniální snímek, za scénky jako rekonstrukce přestřelky u domu, by se měly dávat nějaký speciální ceny a to modlitbu před popravením neskutečně miluju ()

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

Všechna Scorseseho gangsterská likvidovačka lidí narvaná do celovečerního snímku. Troy Duffy servíruje každou gangsterskou vychytávku, kterou nastolil Tarantino, Scorsese, nebo De Palma, ale nevadí mi to. Pokud by BOONDOCK SAINTS zavítal do kin, stal by se kultovkou a SEVEN PSYCHOPATHS vedle BOONDOCK SAINTS působí jako laciná děvka. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (30)

  • Příjmení detektiva Dollyho je Alapopskalius. (Chatterer)
  • Rusové mají na svých pistolích (Desert Eagle) symbol zkříženého kladiva a srpu. (Chatterer)
  • Obří dřevěný krucifix na začátku filmu byl ve skutečnosti vyroben z polystyrénu a obarven, aby jako dřevěný vypadal. (Chatterer)

Reklama

Reklama