Reklama

Reklama

Epizódy(7)

Obsahy(1)

Malou vesnici v Anglii obsadí na celý den mimozemšťané. Po probuzení obyvatelé zjistí, že mnoho žen ve městě otěhotnělo. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa molcan2 k tomuto seriálu (4)

Midwichské kukačky (2022) 

"The Midwich Cuckoos" (S01, 7 dielov, 45 minút, Sky) je vlažná záhada mimozemskej invázie, ktorej pomalé tempo vás pri každom pokuse o sledovanie jemne uspí. Ide o VELMI neuspokojivé pokračovanie "Hanny" od tvorcu/scenáristu Davida Farra a zhodou okolností v ňom JE postava mladého dievčaťa menom "Hanna". Zápletka je veľmi orientovaná na ženy s témou hromadného tehotenstva a zmiešaných manželstiev, takže to vyzerá skôr ako cvičenie v nútenej rozmanitosti než v premiérovom príbehu, uff. ()

Bad Things (2022) (E01) 

Mám zdramatizovanú audioknihu románu, takže budem patriť k ľuďom, ktorí si myslia, že "v knihe to urobili takto" (hoci som knihu nečítal, technicky). Chcem však byť spravodlivý. Chcel by som, aby sa dej odohrával v 50. rokoch a bol celý čiernobiely, ako som si to predstavoval, ale človek nemôže mať všetko. Začiatok v medies res je veľmi nevhodný, ale tieto veci majú spôsob, ako sa odraziť. Myslím, že žiadna z postáv v knihe vôbec neprežila. Dokonca ani mená (čo je, myslím, vzhľadom na to, že je to úctyhodnejšie). Irituje ma, ako sa zrejme snažia vyrobiť kampaňovitú víziu rozmanitosti, čo je fajn, ale ešte predtým, ako sa všetko rozbehne, vám otĺkajú o hlavu tému materstva. Novomanželský pár sa sťahuje do nového domu *sedí*. Dôstojník s tehotnou manželkou *sedí* Slobodná matka *sedí* Citovo závislá dospelá dcéra vyššie uvedenej matky *sedí* Sirotinec *sedí* Utrápená mladá dcéra bezohľadného politika *a ako* Tempo je pozvoľné, ale teraz až neznesiteľne. Celkovo je to dosť pozerateľné, ale škoda, že to nie je viac retro. Mohlo to byť o dosť rafinovanejšie, čo sa týka hrozby, napríklad všetky zvieratá akoby vedeli, že sa niečo deje, skôr ako ostatní. Nevyčítam to vedeckej stránke, ale je to zohraná tréma. Postavy sú zatiaľ veľmi suchopárne, ale tá psychiatrička má potenciál, aj keď by naozaj potrebovala zlepšiť svoje metódy rozprávania s deťmi. ()

In This Together (2022) (E02) 

Kvalita sa nezlepšuje ani v tejto pomerne únavnej a otravnej epizóde, v ktorej britská koloniálna vláda konflikt skôr len rozrieďuje, než aby ho zintenzívnila. Naďalej nie sú príliš rafinovaní, keď sa na vyjadrenie tehotenstva používa ruka na lone (vážne?). Ťažko povedať, koho nemám radšej: otravne mrzutých ľudí alebo úradníckych vládnych úradníkov. V každom prípade sledujte podivné udalosti, ale toto jednoducho nie je príbeh, ktorý som chcel, aby bol vyrozprávaný, a nad všetkým pôsobí ako výplň. V konečnom dôsledku je toho príliš veľa ukázaného, keď to malo byť naznačené. A naozaj, naozaj neznášam, keď sa nadsadí dátum. Je to len také lenivé písanie... sprostredkovať časový odstup prostredníctvom inteligentného písania a réžie. Akoby chceli byť obzvlášť urážliví, v skutočnosti uvádzajú "dva týždne od výpadku" alebo ako dlho to bolo. Vyber si jeden, vole, alebo ideálne žiadny. Dokonca to ani nenazvali "deň výpadku" ako v knihe. V recenzii na prvú epizódu som spomínal, že budem "ten chlap". Len ma to celé otravuje a naťahuje. ()

Departure (2022) (E07) 

Celkom dobrý, vytvára určité napätie, ale pre mňa nie až také veľké, keďže príbeh dobre poznám. Keďže sa kniha odohráva v 50./60. rokoch, museli ju buď zasadiť do vtedajšej doby, aby sa viac držala príbehu, alebo ju aktualizovať a zmeniť veľa detailov. ()

Reklama

Reklama