Reklama

Reklama

Oceňovaný režisér Alberto Rodríguez se vrací, aby zachytil španělský vězeňský systém těsně po pádu diktatury v roce 1977. Byl to bouřlivý historický okamžik, kdy se na osudy politických vězňů jaksi zapomnělo. Snímek, jehož autory jsou Rodríguez a jeho stálý spolupracovník Rafael Cobos, evokuje neklidného ducha doby. V hlavních rolích se představí Javier Gutiérrez a Miguel Herrán. (HBO Max)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (29)

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Útrapy väzňov v španielskych väzeniach v sedemdesiatych rokoch. Za to, ako ich tam týrali, asi išli rovno do neba a samé aleluja, a dávno stade vykopli Ježiša. Ani neviem, koľko ich tam zomrelo. No ja by som to nevydržala, a podrezala sa naozaj, nie iba akože na protest. Podrezať si ruku horizontálne, nie vertikálne je na hanbu. Ani nevedeli ako sa zabiť... To je zlé. Keď človeka zobudia iba preto, aby ho zmlátili, a potom zase... Tak neviem, čo ich držalo pri živote. Možno vidina pomsty, alebo ostatní väzni, ktorí nestrácali nádej. Zase sa potvrdilo, že spravodlivosť a zákon sú rozdielne veci, no oboje extra pružné predajné kurvy. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Film sa odohráva v španielsku počas prielomu Francovej diktatúry a nastúpi takzvanej demokracie. Väzenské drámy – ak ste ich videli niekoľko, možno ste zasvätení do niektorých klišé. Tento film sa však väčšine z nich dokáže vyhnúť, ale nie uplne! Zdá sa, že príbeh neprináša spravodlivosť alebo svetlo nádeje, takže sa strieda násilie a brutalita s nespravodlivosťou a dúfajúc, že ​​niekde v tomto väzení beznádeje a korupcie bude spravodlivosť. 7/10 ()

Reklama

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi mě až mrazilo nad násilím ,kterému nelze uniknout ,pod dohledem dozorců.Zkorumpovaný systém .Nejde o to ,že provinilec by měl mít nárok na fešáckou basu,to není výchovné,ale to toxické násilí je až za hranou.Kdy požadavky vězňů jsou ignorovány.Kdy každé vzbouření je krvavě trestáno.Toho hubeného chlapíka mi bylo i jako herce líto.Názorného násilí si "užil"až až. Maskéři měli spoustu práce.No samo a na konci mě to dohnalo k slzám.Fakt ten příběh byl famózně poskládán. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Niečo o úteku 45 väzňov z väzenia v Barcelone, ku ktorému došlo 2. júna 1978. Príliš dlhé a málo akčné, okrem toho, že sa tu striedajú scény mlátenia bacharmi so zúfalstvom hlavné hrdinu, ktorý sa ocitol nespravodlivo na nesprávnom mieste. Zvyšok je potom boj za slobodu plný vzletných hesiel v priebehu politických zmien. Na drámu z basy podľa mňa málo výživné. ()

Razzor_82 

všetky recenzie používateľa

"Tahle věznice je pro děti, těch co vládnou." Hezké upozornění na to jak prohnilý byl tehdy vězeňský systém ve španělsku. Nelidští bachaři a vězni bez svých práv zažívající teror. Sympaťák Rio uvízl v nespravedlivé smyčce justice. Snaží se marně vyvolat se spoluvězni amnestii. Špinavou atmosféru i kvalitní herecké obsazení to má. Jenže to mělo jít více na dřeň. Celý ten plánovaný finální útěk mohl být delší a  napínavější.  6/10 ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v meste Sevilla - v opustenej delostreleckej továrni - a v bývalej väznici v Barcelone, ktorá bola zatvorená v roku 2017. Nakrúcalo sa od 2. augusta 2021 do októbra 2021. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

37. ceny Goya – výsledky

37. ceny Goya – výsledky

12.02.2023

V sobotu 11. února byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl v Andalusii ve městě Seville, kde se udělování cen uskutečnilo naposledy v roce 2019. Moderátory… (viac)

Reklama

Reklama