Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (611)

petero 

všetky recenzie používateľa

Toto pokračovanie natočil oveľa menej zručný režisér ako jednotku no ale koľko je tu akcie a stále sa niečo deje a k Mille sa tentoraz pridala aj Sienna – takže ja na čo pozerať. Čo už ten film je natočený tak ako je, po prvom zhliadnutí absolútne neprehľadná akcia a nejaký tý nemŕtvy tu hrajú už len druhé husle ako aj samotná Milla. ()

oli.G 

všetky recenzie používateľa

O triedu slabšie, než Anderson. Tam bola každá akčná scéna takmer audiovizuálnou žranicou a tu sú dve tretiny akcie nastrihané tak neprehľadne, že vlastne nič nevidíme, len tušíme, kto "vyhráva". V porovnaní s hrou je tu minimum atmosféry (v hre aspoň nejaká bola, aj keď na Silent Hill nemá), no Sienna Guillory je ako Jill Valentine naozaj perfektná voľba (oficiálne sa eda pridávam ku Geminiho gratulácií castingovému oddeleniu). Celý čas sa to tvári skôr na tie dve hviezdy, no posledných cca 5 minút je fantastických a úplne zdvihne ako náladu, tak aj výsledný dojem z filmu z "ach, zlatý Anderson..." na "no, nebolo to až také zlé..." ;) ()

Reklama

sud odpad!

všetky recenzie používateľa

Zatímco první díl se mi kupodivu líbil, druhý díl se mi snad neměl dostat do rukou. Je to totiž nebetyčný škvár, který je tak imbecilní a fušérský, že to až práská dveřmi. Ani Milla Jovovich to nedokáže vytáhnout z bláta. P.W.S. Anderson sice není žádný režisérský umělec, ale svůj film zvládl, narozdíl od Alexandera Witta. 0%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Keď som bol na jednotke v kine, zostal som príjemne prekvapený a ešte i dnes jej s prižmúreným okom udeľujem pohodové 4*. Geniálny bol potom záver, ktorý dokorán rozkopol dvere pre bravúrne pokračovanie... ktoré sa nedostavilo. Veľa divákov hovorí, že Anderson je mizerný režisér a jeho filmy nemajú šťavu. Ja by som povedal, že sa to hodí skôr na Alexandra Witta. Dvojka je príšerný, fádny a nudný film. Scenár je biedny ako len vládze byť (ako môžu profesionálni vojaci nechať žiť infikovaného, o ktorom na 100% vedia, že sa zmení na zombíka?), akcia nenápaditá (okrem motorky v kostole si vlastne ani na nič iné nespomínam), triky nestoja za veľa, ani herci (s výnimkou Jovovichovej, ktorá ukáže našťastie na konci podobnú pôvabnú nahotinku, ako minule) . Najviac zarazí trápny titulný "desivý zloduch" Nemesis a smutný fakt, že o zombíkov v tomto zombíckom akčnom horore takmer vôbec nejde (!). ()

Ruut 

všetky recenzie používateľa

UPDATE 2022: Nejlepší a nejvíc přestřelený díl série s Milou.----- Druhý díl zombiácké série oproti hororově jedničce přitvrdíl co se týče akce a coolovosti. Místy je nechtěne vtipný a s hororem má pramálo společného. Je však proklatě zábavný a hezky se u něj odpočívá. Navíc Nemesis je prima záporák a holkam to fakt sluší. --------- s odstupem pěti let bohužel musím jít někam k 50%, no :-) ()

Galéria (212)

Zaujímavosti (29)

  • V novelizaci, již napsal Keith R. A. DeCandido, je uvedeno, že Alice (Milla Jovovich) se příjmením jmenuje Abernathy. Toto slovo je piktského původu a znamená „ústí řeky Nethy“. V žádném dosavadním díle filmové série se toto nedovíme. (t.mon)
  • L.J. (Mike Epps) drží dvě zlaté pistole Desert Eagle Mark XIX ráže .44 Magnum, ale Nemesis (Matthew G. Taylor) nesprávně vidí, že se jedná o model VII. (dc125)

Súvisiace novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (viac)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (viac)

Reklama

Reklama