Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkedy sa Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitnej špeciálnej jednotke, snaží sa odčiniť strašné veci, ktorých sa v minulosti dopustil, a nachádza zvláštnu útechu v službe spravodlivosti v mene utláčaných. Keď sa prekvapivo udomácni v južnom Taliansku, zistí, že jeho novým priateľom strpčujú život miestni zločineckí bossovia. Udalosti však naberú smrteľný spád a McCall vie, čo musí urobiť: stať sa ochrancom svojich priateľov a postaviť sa proti mafii. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 7

Recenzie (315)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Mám rád poriadok.“ Ty kokos. Štvorku nechcem, lebo toto je fakt pekné zakončenie série a štvorka by to mohla pokaziť, ale je to tak dobré, že by som ju bral hneď. Equalizer 3 predáva na jednotku malebné zákutia prímorského talianskeho mestečka. Je starobylé, poetické, v dobrom ošarpané, feel good. Hneď dostanete chuť ísť tam na kávu. Denzel Washington má 68 rokov, čo už povedzme si na rovinu nie je úplne ideálny vek na akčné eskapády. Sly Stallone síce začal jeden zo svojich najakčnejších filmov natáčať práve v podobnom veku, tak ale zas Stallone je Stallone. 68 je každopádne na akčné vylomeniny dosť. Preto trojka vlastne nie je akčný film. Obsahuje akčné okamihy, ale nie klasické, dlhé akčné scény. Čo na jednej strane zamrzí, lebo choreografia v jednotke bola skvelá a Fuqua/Washington sú drsná dvojka, lež v trojke je snáď ešte menej akcie, ako v dvojke. No je to taký dobrý film (na rozdiel od mizernej dvojky), že to nielenže nevadí, ale na konci si želáte, aby toho bolo viac. Washington si to vychutnáva, kameraman tiež, detto hudobný skladateľ. Jednotliví parchanti už na prvý pohľad vyzerajú ako totálni neandertálci a aj sa tak správajú. Prajete im len to najhoršie a dočkáte sa, ale predsa len trocha zamrzí, že k tomu nevedie viac akcie (resp. aspoň nejaká). Scenár je koncipovaný tak, aby tu bolo veľa mŕtvych a zohavených, ale zároveň tak, aby sa Denzel fyzicky nepretrhol (takže prvú akčnú pasáž vôbec nevidíme, vidíme len jej drastické následky/dôsledky). Akože jasné, scenár je naivný, jemne pripomína skôr 90. roky, než rok 2023, mestečko vyzeralo ako keby v ňom žilo 56 ľudí + dvaja psy a jedna mačka, vôbec nie je zdôraznené, že (a či vôbec) žije z turistického ruchu, alebo do kaviarní a obchodov chodí každý deň vždy len tých 56 ľudí (+ dvaja psy a jedna mačka) a pohľad na korupciu atď. je naozaj „trošku“ naivný (Taliani si zrejme musia ťukať po čele najmä pri scéne so šéfom polície). ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Tak je znát, že nikdo nemládneme a Denzel rovněž. Film bych ocenil také o krapátek kratší a hutnější, přece jen se to vyřešilo nakonec tak nějak nahonem, mi přišlo. Jenže ona je tady fajn úvodní scéna, pak skvělé přístavní městečko, pohoda, klídek, napětí roste pozvolna, až už je to skutečně o strach, ale pořád tady lidé neztrácejí víru. Až mne překvapilo, jak moc se zde pracuje s náboženskými symboly, ale v dobrém - Panna Marie ochranitelka (legenda o založení kostela), pouť s prosbami, socha otce Pia s růženci, dokonce i loď v přístavu má jméno Padre Pio... Na každý pád skvělá pocta akčnímu žánru, bez větších moderních duhových výstřelků, a přes oněch pár děsivých scén je to vlastně hrozně pozitivní film. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Závěr trilogie o novodobém Robinu Hoodovi z Obi, který se tentokrát přesunul do malebné vesničky v Itálii, kterou teroruzují krutí mafiáni. Třetí Equalizer je rozhodně nejnaivnější ze všech dílů a celkové schéma je podobné Sedmi Statečným s tím rozdílem, že nyní to je pouze jeden statečný. Vesnička je maximálně idilické místo, kde se všichni mají rádi, popíjejí kávu nebo čaj a večer si promítají filmy. Jako kontrast je zde maximálně krutý mafián, který věší umírající důchodce, vypaluje obchody a uřezává ruce a hlavní hrdina s tím musí něco udělat. Equalizer 3 má minimum akce a přestože jsem určitě nečekal akční jízdu, ke konci jsem s napětím vyhlížel, kdy se objeví nějaký skrytý ultramafián a dojde k tomu pořádnému vyvrcholení. To zde chybí i když se divák dočká satisfakce a maximálního happyendu. Pořád je to ale velice dobrý film, který s přehledem táhne Denzel Washington, skvělá kamera a umírněná Fuquaova režie. Ale čekal jsem víc. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Je treba uznať, že Denzel Washington je kľúčovým dôvodom prečo táto filmová séria funguje. Má dobrú charizmu a kedykoľvek sa tu pustí do akcie, je radosť ho sledovať ako vytrestá všetkých zloduchov, ktorí mu prídu pod ruku. A inak tomu nie je ani tu. "Equalizer 3" začína výrazne akčne, následne sa upokojí a sledujeme muža, ktorý sa potrebuje dať fyzicky opäť dokopy a nájde istým spôsobom aj miesto, kde môže konečne žiť v pokoji a mieri, no následne sa bude treba vysporiadať s nepríjemnými miestnymi mafiánmi, ktorí majú pocit, že si môžu dovoliť čokoľvek. Myslím si, že scénka, ako sa Robert stretne s Marcom a dialógy, ktoré budú spolu viesť patrí medzi moje osobné highlighty. Vidieť postavu, ktorá si myslí, že všetko dokáže a má neskonale silné ego spadnúť na hubu stojí vždy za to. A tu ešte o to viac. No a v závere ešte nesmie chýbať parádna stealth akcia, ktorá je skutočne fantasticky nasnímaná a dáva tomuto filmu skutočne skvelú bodku. Myslím, že z celej trilógie táto časť je moja najobľúbenejšia. Denzel je tu oveľa zraniteľnejší a najmä ten pokoj, ktorý tu objaví je skutočne príjemnou a vítanou zmenou. Je mi síce jasné, že to trvať nemohlo dlho, ale tá zmena atmosféry oproti prvým dvom filmom je pre mňa veľmi vítaná. Za pozornosť určite stojí a vnímam ako najlepšiu časť z trilógie. Hodnotenie: A ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Jednotka je najlepšia, no bavila ma aj dvojka a trojka. Trojka je prekvapivo ako vyvrcholenie trilógie najmenej akčná, čo je trošku škoda, čakal som v závere väčší masaker. Úvod bol trošku rozťahaný a nezáživný a nič moc sa tam vlastne nedialo, druha polka už bola zaujímavejšia, keď sa rozohrala hra s talianskym podsvetím. Denzel Washington s jeho zamráčaným výrazom je opäť fantastický a ťahá film aj keď sa nič nedeje, no potom ako sa mu úspešne zahoja rany, nie je protivník, ktorý by ho potrápil a to je trošku škoda, mohlo to byť v závere viac napínavejšie. Na dirigentskej stoličke Gregson-Williamsa nahradil Marcelo Zarvos a nie je to na škodu, pretože k tomu talianskemu prostrediu sedí aj zmena hudby, ktorá prijemne dokresľuje atmosféru talianskych ulíc, či pokoja, ktoré tu hlavná postava hľadala. Záver uspokojivý. Obľúbený soundtrack: Aminah, Altamonte's Victory. 75% - 4* ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (6)

  • Hlavní natáčení začalo 10. října 2022 na pobřeží Amalfi v Itálii. Natáčení pokračovalo do 20. listopadu, poté se začátkem prosince přesunulo do Neapole a v lednu 2023 skončilo v Římě. (sator)
  • Záverečné zúčtovanie so záporákmi v každej časti série sa odohráva za nepriaznivého počasia. V prvej časti sa o dážď postarala protipožiarna ochrana v predajni. V druhej časti to bol hurikán. Tretia mala búrku s dažďom. (m.a.t.o.)
  • Děj filmu se převážně odehrává ve vesnici Atrani, která leží u pobřeží Tyrhénského moře. Je to nejmenší vesnice v Itálii (0,12 kilometrů čtverečních) a patří k těm nejmalebnějším. (DJMaroko)

Súvisiace novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (viac)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Reklama

Reklama