Reklama

Reklama

Vitajte vo Wrexhame

(seriál)
  • Česko Vítejte ve Wrexhamu (viac)
Trailer
Dokumentárny / Športový
USA, (2022–2024), 21 h 10 min (Minutáž: 20–48 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(41)

Obsahy(1)

V seriáli Vitajte vo Wrexhame sa Rob McElhenney a Ryan Reynolds učia riadiť tretí najstarší profesionálny futbalový klub na svete. V roku 2020 Rob a Ryan spojili sily, aby kúpili nízkopostavených Červených drakov v nádeji, že premenia Wrexham AFC na príbeh outsidera, ktorému môže fandiť celý svet. Obavy? Rob a Ryan nemajú skúsenosti s futbalom alebo vzájomnou spoluprácou. Z Hollywoodu do Walesu, z ihriska do šatne, z vedenia do krčmy, tento dokumentárny seriál sleduje ich rýchlokurz vlastníctva klubu a neoddeliteľne prepletené osudy tímu a mesta, ktorí sa spoliehajú na dvoch hercov, že priniesú nádej a zmenu do komunity, ktorá ich dokáže využiť. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa drackula k tomuto seriálu (9)

Sen (2022) (S01E01) 

Prvej epizóde sa podarilo ukázať všetko čo milujem na anglickom futbale. No a potom je tu Američan a Kanaďan, ktorí toho chcú stať súčasťou. Na prvý pohľad bizarný nápad, ale zatiaľ to funguje. Myslím si, že z rozdielov medzi americkým a anglickým videním športu sa bude ťažiť dlhodobo a môže to byť zábava. 80% Disney plus ()

Realita (2022) (S01E02) 

Splnený sen narazil na realitu. Žiadny americký happy-end s hrdinom, ktorý zachráni sezónu poslednou strelou z poslednej akcie v poslednej minúte. Bolo dosť smutné vidieť vcelku sympatických ľudí, ktorým sa nepodaril vytýčený cieľ ako odchádzajú zo scény. A zároveň je na zamyslenie aj neustále prizvukovaný rozmer, že ak by nový majitelia neprišli, mohli pokojne pracovať až do "dôchodku". Ale toto je futbal. 90% Disney plus ()

Prestavba (2022) (S01E03) 

Začína sa prestavba a očakávania sú vysoké. Škoda, že prebudovanie organizácie vyzerá na oko až moc jednoducho a aj získanie novej hviezdy je vybavené relatívne rýchlo. Pokojne to mohlo byť rozpitvané viac. Ale ako celok to fungovalo a teším sa na pokračovanie. 80% Disney plus ()

Prvý zápas na domácej pôde (2022) (S01E04) 

Vždy ma strašne pobavia vysvetľovacie vsuvky pre Američanov, či už čo sa týka systému anglických súťaží, alebo jazyka. Ryan a Rob opäť narazili na realitu pri téme trávnik, ale ukázali ako má vyzerať marketing keď máte "star power". 80% Disney plus ()

Reklama

Bez strachu (2022) (S01E05) 

Úžasná epizóda, v ktorej je jasne demonštrované aký komplexný fenomén je na ostrovoch futbal a čo všetko s ním súvisí. Že to nie je len futbal, ale životný štýl a niekedy aj život sám. 100% Disney plus ()

Široký svet Walesu (2022) (S01E07) 

Od seriálu som mal dlhšie prestávku. Pravdupovediac ani neviem prečo. Táto epizóda ale môj záujem opäť odštartovala, keďže exkurziu po Walese som si naozaj užil. Teším sa na ďalšie futbalové epizódy. 100% Disney plus ()

Tak ideme (2022) (S01E08) 

"RR, kúpil si zlý klub!" Pre majiteľov Wrexhamu je to krutá zrážka s realitou. Nekonzistenté výkony začínajú rozčuľovať aj fans. 100% Disney plus ()

Vitajte doma (2022) (S01E09) 

Rozsahom dlhšia epizóda priniesla komplexný pohľad na vzťah majiteľov a klubu ako celku. Vznikla tak s prehľadom najlepšia epizóda. 100% Disney plus ()

Chuligáni (2022) (S01E10) 

Som rád, že seriál naťukol aj túto tému, ktorá žiaľ k ostrovnému futbalu patrí. Je to síce taký "rýchlokurz z vlaku", ale na elementárny prehľad to stačí. Ústredná dvojica bola skvelý ilustračný príklad, aké to môže mať následky, keď sa to s láskou ku klubu preháňa. 80% Disney plus ()

Reklama

Reklama