Reklama

Reklama

Ztracené květiny Alice Hartové

(seriál)
  • Austrália The Lost Flowers of Alice Hart
Trailer

Epizódy(7)

Obsahy(1)

Devítiletá Alice Hartová přijde při záhadném požáru o rodiče a vyrůstá poté s babičkou June na květinové farmě, kde zjišťuje, že existují tajemství uvnitř tajemství. Po letech ji ale odhalená zrada přinutí vyrovnat se s minulostí. (Prime Video)

Recenzie používateľa vydumnica k tomuto seriálu (8)

Ztracené květiny Alice Hartové (2023) 

Už len samotný názov tejto austrálskej minisérie The Lost Flowers of Alice Hart znie tak romanticky a zaujímavo. Neviem prečo som čakala nejakú rozprávkovú fantasy v štýle Alice v Krajine zázrakov :-). Toto je dráma, veľmi pútavo natočená, veľmi preveľmi smutná a miestami až thrillerová!! Téma domáceho násilia sa nepozerá ľahko, najmä ak ide o deti a ženy, nehovoriac o tehotných ženách. Už len z tohto dôvodu si myslím, že to nie je pre každého. Chcem tým povedať, že nejde o žiadnu feel-good minisériu. Atmosféra je často fakt dusná a pôsobí až znepokojivo, celkový dojem na diváka môže byť negatívny ba až depresívny. Vizuálne je to veľmi pekné, kamera sa tu pekne vyhrala s každým záberom. A áno sú tu kvety a majú svoj význam. Bonus je to, že sa to celé natáčalo v Austrálii, je tu toľko krásnych scenérií austrálskych národných parkov, západy slnka, fakt celkovo skvelý výber lokalít. Po technickej stránke nemám čo vytknúť. Páči sa mi aj rozdelenie príbehu na kapitoly, každá kapitola má tú svoju kvetinku a jej význam. Herecké výkony sú tiež veľmi dobré. Najviac ma prekvapila Sigourney Weaver. Malá Alice (Alyla Browne) je tiež super. Dospelá Alice (Alycia Debnam-Carey) je tiež presvedčivá, len už som mala väčší problém úplne s ňou sympatizovať. Dospelá Alice Hart jednoducho nie je taká, akú som si ju predstavovala. Po tom, čo všetko prežila v detstve, po všetkých tých stratách a krivdách, po rokoch prežitých na Thornfielde v ženskej komunite "Kvetín" a teraz pozor SPOILER, po všetkých skúsenostiach a po rokoch pozorovania žien, ktoré boli zneužívané a týrané, nechce sa mi veriť, že by sa Alice samotná z toho všetkého nepoučila. Nechce sa mi vôbec veriť, že by bola taká neopatrná, že by hneď vliezla do postele s každým, koho cestou stretne, žeby hneď vyzradila svoje najhlbšie tajomstvo z detstva niekomu, koho práve stretla a predovšetkým, že by dovolila nejakému mužovi, aby sa k nej správal ako k handre a ešte mu aj napísala, po tom, čo ju do krvi zmláti, že jej chýba!!! Tomu nerozumiem. Koniec spoileru. The Lost Flowers of Alice Hart je aj o sile a ceste odpustenia. Je to feministické, pomaly každý chlap je tu tyran, ženy z kvetinovej farmy by najradšej žili vo svete bez mužov (možno okrem Candy Blue). Takže nájdu sa v tom všetky (ale nielen) feministky a pravdepodobne každý, koho sa to bytostne dotýka. Hodnotenie: slabšie 4*. ()

Část první: Černá ohnivá orchidej (2023) (E01) 

Niekedy sa stane, že natrafím na film alebo seriál úplne náhodou a musím ho vidieť hneď. O tejto austrálskej minisérii som sa ešte len dnes dozvedela a aj keď som vôbec neplánovala začínať niečo nové (rozpozeraných mám viacero), nemohla som odolať. Už len samotný názov The Lost Flowers of Alice Hart znie tak romanticky a zaujímavo. Neviem prečo som čakala nejakú rozprávkovú fantasy v štýle Alice v Krajine zázrakov :-). Toto je dráma, veľmi pútavo natočená, veľmi smutná a miestami až thrillerová. Téma domáceho násilia sa nepozerá ľahko, najmä ak ide o deti a ženy - ešte k tomu tehotnú ženu. Vizuálne je to veľmi pekné, kamera sa tu pekne vyhrala s každým záberom. A áno sú tu kvety a majú svoj význam. BLACK FIRE ORCHID: Desire to possess. ()

Část šestá: Úzkoplodec (2023) (E06) 

WHEEL OF FIRE: The colour of my fate. Len výnimočne má niektorá epizóda nejakého seriálu 100% ako práve táto epizóda Wheel of Fire (zatiaľ som to videla len u The Chosen) lenže u mňa pocitovo to má oveľa bližšie k 4*. Ale pekne to vyzerá tých 100%...teda vyzeralo. ()

Reklama

Reklama