Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bacuľatý hrdzavý kocúr Garfield si žije ako v bavlnke u svojho pána, spisovateľa Jona (Breckin Meyer). V domčeku na pokojnom predmestí rozmaznanému a prieberčivému zvieraťu naozaj nič nechýba. Jeho prioritami sú jedlo a televízia, prípadne televízia a jedlo, takže spokojne tlstne pri obrazovke. Mačky v okolí má pod palcom. Keď so siamským kocúrom Nermalom každé ráno kradnú fľaše mlieka z okna susedného domu pomocou dômyselne prepracovaného systému kladiek a prevodov, nikdy to nie je Garfield, kto odvedie hrubú či špinavú prácu. Všetko sa však zmení, keď jeho pán Jon, zamilovaný do veterinárky Liz (Jennifer Love-Hewittová), privedie domov fenku Odie. Neurotický kocúr začne žiarliť a spriada úklady, ako sa votrelkyne zbaví. Vulgárne jej nadáva a vyzýva ju na odchod z domu. Až keď sa jedného dňa Odie nečakane stratí, Garfield zistí, že sa z jej zmiznutia vôbec neraduje. Pocíti, ako veľmi sa mýlil - Odie mu chýba. Keď si kocúr uvedomí, čo svojím správaním spôsobil, vojde si do svedomia. Rozlúči sa so sladkou záhaľkou a leňošením a vrhne sa do akcie. Musí zachrániť Odie! Najprv sa poriadne posilní, aby prekonal panickú hrôzu z neznámeho sveta za plotom svojho domu a potom vyrazí na neuveriteľnú misiu - hľadať svoju spolubývajúcu do labyrintu veľkomesta. Talentovaná Odie sa ocitla v diabolskej moci miestnej celebrity Happyho Chapmana (Stephen Tobolowsky). Zradný televízny moderátor psíka uniesol do svojej zvieracej show a vyslobodiť ho nebude ľahké... Garfieldovo dobrodružstvo spojí nielen Jona a Liz, ale aj Garfieldových mačacích kamarátov Normala a Arlene. Ale čo je najdôležitejšie, spojí Garfielda a Odie. Hoci by to prieberčivý kocúr nikdy nepriznal, Odie je naozaj jeho najlepšia kamarátka. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (342)

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

roli sehrálo i to, že jsem nemusel platit a přesto jsem to viděl v kině. Garfield je líný až běda, má plno unuděných ironických zábavných hlášek a vydává se na záchrannou misi s cílem najít Odieho. S jeho povahou to asi nebude nic lehkého ale pro nás je lehké aspoň jednou se dodívat do konce. Tento rok jsem si na něho znovu nostalgicky vzpomněl při skvělé narážce v Zombielandu. ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že ztvárnit tento svérázný komiks mohlo dopadnou i daleko hůř. Byla to docela zábava, Garfield se povedl v originále i v dabingu, kde Vladimír Čech podává unikátní výkon. Přesto je snad jasné, že nejde o nic jiného než povrchní zábavu. Rozhodně ale Garfield nezklame ty, kdo se na něho těšili. Hudba: Christophe Beck & Tim Boland ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Garfield, myš!“ – „Och, nie, ďakujem.“ Filmová adaptácia sarkastického, cynického a v podstate dospeláckeho komiksu, sa vzdala všetkých jeho poznávacích znakov a sústredí sa na detského diváka. Jediným spojivom s kreslenými príbehmi zostáva úbohý pes Odie a tlstý panovačný kocúr Garfield. Zrejme najväčší klad snímky, herec Bill Murray, z dabingovej verzie pochopiteľne mizne a zostáva pachuť. Vyložene rodinná snímka s takmer nulovým žmurkaním na rodiča, ale ako oddychová triková komediálna akcia pre celú rodinu nie úplne zlé. ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Garfielda mám rád. Dřív jsem měl tunu komiksů a pokaždý jsem se u něj zasmál. Tak jaktože je jeho filmová podoba tak hrozná? Bill Murray (Hlas Garfielda) je super a Jennifer Love Hewitt je krásná. Nicméně zbytek herců jsou herci na baterku. Garfield vypadá dobře. Digitálně je to pěkné, ale příběh je taková rychlokvaška. Pár úsměvných scén a toť vše. Od svého vypaseného hrdiny jsem čekal trošku více. Hlavně má na víc. Škoda 80 minut. Kdyby udělali seriál, bylo by to koukatelnější. ( 35 procent ) ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Pre komixového Garfielda neznalých odpočinková rodinná komédia. Peter Hewitt zachoval rytmickú aj dejovú štruktúru Piadimužíkov a film cekom frčí. Ale Garfield nikdy nebol, nie je a ani nebude pre deti! Tak prečo práve moje obľubené cynické koťatko? Žeby otvorenie sa najmladšej generácii? A čím? Lenosťou, obžierstvom, či nebodaj prerodom v uvedomelého kocúra? Podprahové moralizovanie, roztržitý Jon, farebné zvieratká, slizký záporňák a humor postavený na úderoch, pádoch, prdoch, grgoch, nevtipných monológoch a digitálnych disco kreáciach. Takýto ohavný filmový piedestál si Garfield (pre potreby publika notne charakterovo vykastrovaný) nezaslúžil. 30% ()

Galéria (112)

Zaujímavosti (17)

  • Příprava filmu trvala několik let, původně měl hlavnímu hrdinovi filmu propůjčit hlas Lorenzo Music, který namluvil Garfielda již v seriálu, vysílaném mezi lety 1988 a 1994, a v několika televizních filmech. Ten ale zemřel v roce 2001. Jako jeho následovník měl zpočátku (před angažováním Billa Murrayho) největší šance John Goodman, který je – stejně jako Garfield – víc „prostorově orientovaný“... (imro)
  • Námět pro film pochází z komiksu a z televizního speciálu ze začátku 80. let, v němž se kocour vydá na záchranu Odieho uneseného pohodným. (imro)
  • Když jdou Jon (Breckin Meyer) s Garfieldem (Bill Murray) k autu, v českém dabingu se Garfield ptá, zda pojedou mimo jiné do „olivové zahrady“. Olive Garden, jak Garfield říká v původním znění, je název proslulého (a kvůli své kýčovitosti často zesměšňovaného) amerického řetězce restaurací s italskou kuchyní. (machonza)

Súvisiace novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (viac)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (viac)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (viac)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (viac)

Reklama

Reklama