Reklama

Reklama

Kráľ Tulsy

(seriál)
  • Česko Král Tulsy (viac)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizódy(18)

Keď newyorského mafiána Dwighta „Generála“ Manfrediho prepustia po 25 rokoch z väzenia, šéf ho vyšle na vidiek v Oklahome, aby rozšíril svoje pôsobenie. Začne podozrievať svoj klan, že pracuje proti nemu, a tak si pomaly vytvára vlastnú skupinu. (SkyShowtime)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (125)

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Další Sheridan = další dobrý seriál. Nevím, jak dlouho tahle rovnice ještě bude platit, ale zatím platí spolehlivě. První díl byl naprostá pohodovka, kdy starý mafián opouští po pětadvaceti letech vězení a je konfrontován s novou realitou. Spíše než napětí, vyvolává kontrasty starého myšlení a nových pořádků, což často vede k úsměvným situacím. Jenom se však Dwigth Manfredi trochu rozkouká, začne přituhovat a závěrečné díly jsou už pořádně dramatické. Sylvester Stalonne se své první seriálové hlavní role zhostil na výbornou. I ve svých sedmdesáti pěti letech má pořádné charisma. Sice je logicky už méně akce, ale to vůbec nevadí. Stačí dobře odvedený rozhovor starého mafiána, a když to nepomůže, tak jedna rána pěstí. :-) Vytknu možná jen lehkou naivitu většiny postav a velké zjednodušení při budování nové mafiánské rodiny. Přesto jde stále o osvěžující dílko, kterému dám i tu čtvrtou (menší) hvězdu. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Taylor Sheridan sa pre tentokrát trafil do čierneho. Old school mafiánska miniséria s doslova žiariacim Stalloneom, ktorý má postavu šitú priamo na mieru, ťahá výsledný dojem výrazne nahor a aj ďaleko po 70-ke stále pôsobí cool a dojmom, že by ste s ním nechceli mať konflikt a pästný súboj. Po scenáristickej a príbehovej stránke by sme v žánri našli určite i sofistikovanejšie a kvalitnejšie kúsky, no osobne som bol s Tulsa King i vďaka viacero akčným scénam a humorným momentom vyplývajúcich z dosadenia zástupcu "starej školy" do modernej doby vcelku spokojný. Druhá séria vzhľadom na koniec vyzerá byť ako povinnosť a vlastne nie som proti- Stallone totiž od posledného Ramba, od ktorého uplynuli už 4 roky, nič moc zásadného a kvalitného nenatočil. 80% ()

Reklama

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Čiší z toho chlapáctví a nostalgie po starých dobrých časech. Vzhledem k námětu a Stallonemu v hlavní roli se taky není co divit. Sly si roli dává naprosto s přehledem, a i když opravdu kvalitní je jen první a poslední epizoda, sám se v každé scéně postaral, že ani prostředních sedm nejsou žádná výplň. Naopak by dílů mohlo být i víc, protože některé linie se odehrály v poklusu, nebo by si zasloužily výraznější dozvuky. Zbytek obsazení je široce rozprostřený mezi sympaťáky, tolerovatelné postavičky a podivíny. S tím souvisí asi jediný výraznější zápor. I když se Manfredi psychologicky ustrnul v devadesátých letech, scénář  do děje trousí pokrokové názory ve stylu dnešní woke kultury. Nejen že se to moc nehodí do drsné kriminálky - i když patřičně odlehčené vkusně dávkovanou nadsázkou, ale vyloženě to sabotuje onu příjemně starosvětskou atmosféru. ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První řada: **** Za mě zcela ukázkový seriál ze staré školy. Zápletka nijak komplikovaná, Stalloneho charisma táhne seriál jako správný “italský hřebec”. Jako třešinky na dortu považuji vtipné vsuvky/narážky a přítomnost Stalloneho nejmladší dcery. Za (v dnešní době raritu) považuji logické uzavření řady (bez pocitu, že se řada usekla v polovině). Podrobněji u jednotlivých epizod. Druhá řada: TBD.  ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Je oprávnené cítiť, že som sledoval počin, ktorý vôbec nemal potuchy čím chcel byť? Kúsok odkrojený z koláča Sons of Anarchy, kúsok z Ozarku, kúsok z Hell or High Water, kúsok z klasických newyorských Cosa Nostra záležitostí... plus tradičný koncept gangstera/mafiána prepusteného z basy po troch dekádach vracajúceho sa do nového neznámeho sveta, ktorého terajšie zvyklosti sú mu úplne cudzie a sú v kontraste s tým, čo nie je. Mišmaš takéhoto kalibru som z (väčšinou pevne uchopenej) Sheridanovej tvorcovskej vízie veru nečakal. Výsledkom je kúsok zo všetkého, no bez akejkoľvek akútne potrebnej intenzity. Protagonistove lamentovanie nad minulosťou a prítomnosťou (či jeho integrácia do súčasnosti) vlažná. A "extrémne vlažné" platí rovnakým dielom aj pre zatuchnutosť motorkárskych gangov, eskapády mafie, pretrhnuté rodinné väzby, prítomnosť kovbojskej Ameriky a indiánskych regiónov a detto platí aj pre základný stavebný kameň deja celého seriálu – takzvaný "setting up the shop" v oklahomskej Tulse, úvodne portrétovanej ako úplná vidiecka prdel – ktorý bol z môjho pohľadu (hlavne po zhliadnutí prakticky dokonalého počinu menom Ozark) absolútne a nevýslovne odfláknutý, no primárne ABSURDNÝ a nedávajúci žiadny zmysel. Z dna priemeru dielo po celú stopáž vyťahoval Stallone, ktorý to seriózne bez väčších problémov herecky kočíruje, čo by som neveril, že niekedy poviem... Tulsa King je za mňa krok vedľa, ktorý ale aj tak Sheridanovi neberie a nevezme titul súčasného kráľa televízie. Otázne je, čo áno... #1 'In the Air Tonight' od Phila Collinsa tam nemalo počas klimaxu a záveru poslednej epizódy čo robiť. Toto nie je Miami Vice... #2 Na Sheridanovi obdivujem, že nestavia všetko na jednu kartu, ako napr. Vince Gilligan, ale skúša a skúša rôzne. Treba ceniť... "Okay, OG got on them Isotoners. I see you." (S1 9.1.2023-10.1.2023) (S2 ) ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (6)

  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)
  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (viac)

Reklama

Reklama