Reklama

Reklama

Tajomstvá civilizácie

(seriál)
  • Česko Tajemství civilizací (viac)
Veľká Británia, 2021, 2 h 35 min (Minutáž: 51–52 min)

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Tvorcovia tohto seriálu  využívajú nové vedecké poznatky, aby nám dokázali priblížiť podstatné informácie o našej civilizácii. Ponúkneme vám nový pohľad na antický svet  a jeho dosah na našu súčasnosť. Každá časť sa venuje interakcii medzi ľuďmi, krajinou a podnebím a ako tieto sily spoluvytvárali naše ľudské dejiny. Či už pri rozmachu, alebo zániku tej ktorej civilizácie. Večne sa pretvárajúci prírodný svet okolo nás bol kľúčovým momentom pri písaní príbehu ľudstva. Príbehu vzostupov i pádov... (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (4)

Tajomstvá civilizácie (2021) 

Zaujímavé, no niekedy chaoticky usporiadané a z obdobia na obdobie preskakované historické zaujímavosti, ktoré sa spájajú, niekedy nenápadne a niekedy dosť výrazne, so súčasnými naratívmi ako covid, klimatické zmeny, migrácia a to dáva pachuť tendenčnosti. ()

Katastrofa bronzovej doby (2021) (E01) 

Spočiatku super stará história, kde som čakal riešenie veľkých záhad, potom sa to začalo preklápať do stále väčšieho riešenie klimatických zmien, ktoré nepochybne patria do histórie, avšak celé to dostávalo ten opar aktivizmu, že sa nachádzame v tom istom nebezpečenstve aj my sami. A áno, potom nám ukázali migrantov a dnešnú dobu a pochopil som, že ten dokument nechce byť až tak historický. ()

Mestá a ríše (2021) (E02) 

Tajomstiev nie veľmi veľa, vlastne žiadne a dokopy je tento formát taký málo pútavý, málo profesionálny, taká podivná skladačka, ktorá zliepa fakty ako dadaista. ()

Epidémie v Rímskej ríši (2021) (E03) 

Dejinné veci v pohode, ale keď spájajú covid, klimatické zmeny s minulými udalosťami ako mor, tak viete, že dokument je na tej "správnej strane histórie", ako by opilec Heger povedal. ()

Reklama

Reklama