Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (257)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Tak ako majú životopisné filmy už niekoľko rokov takmer ten istý príbeh, tak aj tie o chlapcoch v uniformách sa príliš nelíšia. Posádka nie je síce nijako výrazná, ale má v sebe slušný emocionálny základ, až máte pocit, že patríte do rodiny. Páčilo sa mi značné barbarstvo pri zaobchádzaní s hereckými hviezdami ako aj budovanie chlapského priateľstva. OHEŇ bol lepší a ZÁCHRANÁRI zábavnejší, napriek tomu to mne osobne vychádza na rovnaké štyri šutre... ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film, který se většinou odehrává jako retrospektiva za životem hlavní postavy v hasičském oddílu 49. John Travolta dokazuje svojí klesající formu, kterou nezachrání ani jeho velký Boeing a Joaquin Phoenix riskuje svou pověst braním skoro každé filmové role. Více mysli Joaquine! Abys nedopadl jako náš John... ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Průměr, který ničím nepřekvapil, neoriginální a patetické, jak se při zvoleném tématu o hasičském povolání dalo předpokládat. Herecké výkony vcelku solidní, speciální efekty na úrovni, celkově není co vytknout, až na tu nudnou předvídatelnost. Jako pocta hasičům obstojné, leč podobných filmů už tu bylo... a tenhle nepřinesl nic nového. 58% ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.5/10] | me: Spočiatku čitateľné, priamočiaré a hollywoodske, avšak s narastajúcim časom čoraz zaujímavejšie a pútavejšie. Óda na firefighterov, nezištnosť a namáhavosť ich práce, odvahu a obetavosť. Jediný a hlavný cieľ: vzdať poctu týmto mužom, ich manželkám (za tú vôľu žiť so strachom) a ich od odhodlaniu bol splnený bez zbytočných hrdinských scén. Jednoduchý dlhý začiatok však navodí atmosféru typického žánrového kúsku a hoci sa ďalší vývoj filmu snaží o čosi viac, tento pocit proste už ostáva. Dobrý hasičský celovečerný priemer. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Pocta (nejen baltimorským) hasičům se téměř topí v patosu a herci v čele s jinak výborným Joaquinem Phoenixem nemají co hrát. Ještě to ale není tak strašné, jako o pár let později ve filmové mohyle Olivera Stonea jménem World Trade Center. Pozici nejlepšího filmu o požárnících – Howardova Ohně tohle rozhodně nemůže ohrozit. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (16)

  • Joaquin Phoenix před natáčením strávil měsíc na požární akademii a další měsíc „sloužil“ u baltimorské jednotky Truck 10. Stal se dokonce jejich čestným členem a má stejné tetování jako jeho dočasní kolegové, čmeláka s hasičskou helmou a sekerou. (imro)
  • Počas hasičského výcviku mal Joaquin Phoenix (Jack Morrison) prezývku "Hollywood". Až potom, čo si získal rešpekt ostatných hasičov, mu začali hovoriť jeho skutočným menom. (misterz)
  • Okrem autentických miest v meste Baltimore sa natáčalo aj v ďalších dvoch mestách v americkom štáte Maryland, a to Annapolis a Curtis Bay. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama