Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasnežené aljašské mestečko Mystery je možno tým najväčším americkým zapadákovom, ale vyznačuje sa jednou zvláštnosťou – ako by sa mužskí obyvatelia rodili s korčuľami na nohách. Každý z nich je totiž posadnutý ľadovým hokejom. A taký je aj miestny šerif John Biebe (Russell Crowe). Spoľahlivý strážca zákona, milujúci manžel a otec troch skvelých synov, ale v okamihu, keď sa ocitne na ľade, ide všetko stranou. Tunajšie ženy majú pre vášeň svojich polovičiek pochopenia. Niektorá je tu a tam možno neverná, ale keď ide o hokej, fandí každá tom svojmu. Najväčšou a najdôležitejšou udalosťou v Mystery je totiž každotýždenný sobotňajší západ, v ktorom proti sebe hrajú iba tí najlepší. Jedného dňa však príde ponuka, aby si to rozdali s profesionálnym hokejovým tímom New York Rangers. Amatérski hokejisti teraz môžu dokázať, že na to majú a ich silácke reči nie sú iba výkrikmi v mrazivom vetre. Otázkou však je, či na to nájdu odvahu... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (201)

Olík 

všetky recenzie používateľa

V zapadlém městečku Mystery znají jen sníh, mráz, led a hokej. Každotýdenní událostí jsou sobotní zápasy těch nejlepších vyvolených, o kterých sní každý místní kluk už od kolébky. Tak pomalu zasněženě plyne čas až do doby než se před místní hokejisty postaví skutečná výzva, utkání proti profesionálům z NY Rangers. Příjemně zasněžená sportovní záležitost pro celou rodinu Jaye Roache s partou známých herců v čele Russellem Crowem a specifickou atmosférou mrazivé Aljašky za zády. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Som veľký fanúšik hokeja, no aj keď námet bol fakt zaujímavý, zrežírované je to dosť nudne. Russell Crowe opäť, tak ako vždy ťahá film svojou charizmou, ale ostatné postavy boli nevýrazne a diváka nemali čím zaujať. Ako uznávam, že sa film nesnažil smerovať len k hokeju a riešil aj rodinné problémy a podobne. Lenže pri žánre komédia by som čakal niečo zábavnejšie. Tu sa to bralo všetko tak vážne, až to nudilo. Inak záver filmu a niektoré tie hokejové momenty s ľadového mestečka Aljaška potešili. 65% - 3* ()

Reklama

WinnJets 

všetky recenzie používateľa

Nemám příliš rád filmy se sportovní tématikou, jelikož jsou v drtivé většině na hony vzdáleny realitě a tenhle rozhodně nebyl vyjímkou. Z počátku to sice vypadalo celkem nadějně, Aljaška je sama o sobě naprosto kouzelné místo a i partička tamních hokejových nadšenců byla ještě celkem v normě. Ovšem všechny další věci již byly totálně přitažené za vlasy a každý kdo o hokeji něco ví, tak musí realisticky konstatovat, že měření sil obou mužstev (pokud by k něčemu podobnému vůbec kdy došlo) by pro domácí nemohlo skončit jinak než pořádným debaklem. Takže zase jen další neskutečně naivní pohádka, ale pro koho vlastně... ()

Cracker 

všetky recenzie používateľa

Keďže sa práve koná Zimná Olympiáda a mi Slovensko, podľa mnohých outsideri, hráme proti Kanade pozrel som si hokejový film aby som sa správne naladil. Aj sa tak stalo a ako mi film pripomínal náš zápas, postupne ma napĺňal nádejou a napätím. Máme tiež šancu a nesmieme ju nechať preplávať pomedzi prsty, musíme byť ako odhodlaný Aljašský klub! To sa mi na filme páčilo najviac, jednoducho mu nechýbali gule! Bol napínavý až do konca, konca ktorý mrzel asi každého kto film videl...Takýchto hokejových filmov plných nádeje, zábavy, napätia a zápletok by som chcel viac! ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Komukoli letos chybělo mistrovství světa v hokeji, měl by si pustit tenhle film, hlavně pokud ho do teď ještě neviděl stejně jako já. Nemyslím tím, že by se mistráku film jakkoli vyrovnal, ale těch koukatelných snímků o tomto sportu moc není a Mystery, Aljaška je vyjmo vážného Miracle z roku 2004 v tomto směru nepřekonaným kultem. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (11)

  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)
  • Mesto Mystery sa na Aljaške nenachádza a na mape by sme ho hľadali márne. Ide len o fiktívne miesto, ktoré bolo vytvorené pre účely filmu v oblasti mesta Canmore v Alberte, v Kanade. (mclenin)
  • Jay Roach chtěl původně angažovat skutečnou sestavu NY Rangers. Po jejich odmítnutí si však musel vystačit jen s fiktivními hráči. (Olík)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené