Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seznámíte se s Patchem Adamsem (Robin Williams), DOKTOREM, který vypadá, chová se a přemýšlí jako žádný jiný DOKTOR, kterého jste kdy potkali. Pro Patche je humor nejlepší medicína a on udělá cokoli, aby se jeho pacienti smáli - i když tím riskuje svou kariéru. Příběh má pravdivý podklad, Patch Adams spojuje humor s povzbuzující povídkou, která předčí tradiční komedii. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

XdanteX 

všetky recenzie používateľa

Adamsův život je dost ikonický a obdivuhodný bez všech těch debilních hollywoodských serepetiček, cingrlátek a kryptosentimentu vměstnanem v přepisování skutečnosti prvoplánovými a průhlednými útoky na city z důvodů zvýšení tržby na kase za podpory cílového jednoduššího publika. To jediné ruší jinak vcelku parádní film o parádním člověku. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Smrť nie je naším nepriateľom. Tým je ľahostajnosť.“ Kto by myslel, že snímka Toma Shadyaca (ACE VENTURA: ZVIERACÍ DETEKTÍV) je inšpirovaná skutočnými udalosťami! A predsa. Robin Williams tu takmer výborne stvárnil lekára liečiaceho smiechom, čo mu pod nohy hádže veľa problémov. Priznám sa, že som sa bál, čo z toho bude za sladký cukor, preto ma – v dobrom – zaskočilo, že sa nejedná o komédiu, ale skôr tragikomédiu; ak vás nedostanú na rakovinu umierajúce deti, bude vás šokovať zvrat nastanúci cirka dvadsať minút pred koncom, ktorý snímku definitívne odťahuje od žánru komédia. Poteší tiež výskyt zaujímavých hercov v podporných roličkách (Philip Seymour Hoffman, Monica Potterová, Bob Gunton). ()

Reklama

Pegas1632 

všetky recenzie používateľa

Hunter Adams v podání Robin Williams je role šitá na míru, herci vyloženě sedí a tak působí velmi přesvědčivě. Tragikomický příbeh natočený podle skutečné události, kdy mladému doktorovi se příčí neosobní přístup k pacientům a rozhodne se s tím sám něco udělat - změnit mnoha lidem pohled na svět. A to vše za pomocí nenásilného humoru, který nás provází celým filmem. Rozhodně doporučuju a u mě osobně je to jeden z filmů, na které se můžu dívat pokaždé znova a znova. ()

Gand_alf 

všetky recenzie používateľa

Jedna z otázok, ktoré ma napadli po zhliadnutí tohto filmu, bola prečo on vystriedal ,zo začiatku, toľko zamestnaní? Odpoved, podla mňa je, že hľadal zmysel života a to je to dôležité na čo tento film poukazuje a čím je zároveň úžasný. Típek sa túla bezcielne životom, dokonca skončí na istý čas v blázinci aby po nájdení toho čo si možno ani neuvedomoval že hladá, zistí , aký je život úžasný čo mu dá silu ísť za tým čo je správne a dobré, bez ohľadu na prekážky. Jednoducho úžasný film. Vrelo odporúčam najmä tým, ktorí sa bezcielne túlajú životom a cítia, že im niečo vnútorne chýba. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Film má pre mňa, dva roky po Robinovej smrti, trochu iný význam, aký by mal ak by som ho videl skôr. Badám v tom pomaly autobiografické prvky a mrazí ma. Robin Williams bol podobne komik, ktorý svoju bolesť utláčal humorom a liečil filmových divákov z každodenného stresu, lenže sám sa vyliečiť nedokázal. Je smutné, aký veľký človek odišiel. V tomto filme potvrdil status ( už za života ) nesmrteľného humoristu, ktorý sa ale dokáže popasovať aj s vážnejšou postavou. A aj film samotný potvrdzuje, že boli doby, keď sa točilo so srdcom, dušou a odhodlaním potešiť ( nielen účtovníkov filmového štúdia ). ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (7)

  • Báseň, jež Patch (Robin Williams) čte Corinne (Monica Potter), je anglickým překladem básně „Sonnet XVII" chilského básníka a držitele Nobelovy ceny za literaturu Pabla Nerudy. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams sedí za filmovým Patchem (Robin Williams) ve scéně, kdy se rada vrací s verdiktem do místnosti. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams film a ztvárnění své postavy neměl rád. (HellFire)

Reklama

Reklama