Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podporiť kamarátov, ktorí bojujú vo Vietname, tak urobí poriadne bláznivú vec – osobne im prinesie americké pivo. To, čo začalo ako cesta s dobrým úmyslom, rýchlo zmení Chickieho život a zmýšľanie. (Apple TV+)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Chickie je taký správny šialenec, ktorý má svoj svetonázor a akosi nedokáže pochopiť, že je niečo inak ako si myslí on sám. Až kým nedostane šialený nápad, že kamošom z ich mestečka príde doniesť pivo priamo na front. Úprimne, zaujímalo by ma, čo ako prvé napadlo tých jeho kamošov, keď ho tam zrazu videli s tou taškou plnou piva. Aj keď je to celé šialené, vo svojej podstate to je veľmi pekné gesto, a predovšetkým tá línia Chickiho vnútornej premeny a precitnutiu - to bolo naozaj vynikajúce! Film balansuje na hrane komédie a vojnovej drámy, no podľa mňa to bolo vcelku dobre vyvážané. Záverečné scény boli úžasné, hlavne, keď sa ho po návrate ostatní obyvatelia mestečka spýtali, že "ako sa nám darí?". 4* ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Farrelly sa po Zelenej knihe pokúša dostáť svojím oscarovým vavrínom a našiel látku, ktorá má v sebe kombinovať zase vážnosť a humor tak, že sa človek aj zasmeje, aj dojme. Celé je to ale bez chuti a zápachu - vtipov málo, drámy tiež a nie je to ani úsmevná veselohra o absurdnosti života skrze optiku jednoduchého/dobráckeho hrdinu ako bol napr. Forrest Gump. Oproti skutočnému príbehu je veľa detailov s najväčšou pravdepodobnosťou prikrášlených a ten príbeh je viac ako úsmevný natoľko absurdný, že podľa mňa mal Farrelly zaspomínať na svoje komediálne vrcholy a urobiť z toho väčšiu frašku. Minimálne to chcelo do hlavnej úlohy niekoho iného ako vysekaného sebavedomého fešáka Zaca Efrona, tzn. skôr niekoho ako Shia LaBeouf, Elijah Wood, Aaron Paul, Andy Samberg, alebo Jonah Hill. Niekoho komediálne zdatnejšieho čo si toho hrdinu osvojí komplet a mohla to byť aj dosť dobrá vec. Takto je to niečo nedopečné, čo fraškou síce je ale ňou byť vlastne nechce (alebo sa ňou byť hanbí), a súčasne je to niečo čo sa snaží byť aj dojemným a vážnejším filmom, ktorým to byť ale veľmi práve pre absurdnosť toho o čo sa hrdina snaží byť naozaj nemôže. Dá sa pozrieť bez ujmy a odhliadnuc od nie najšťastnejšieho castingu to Efron zahral veľmi slušne, ale príde mi to ako zbytočnosť, ktorú filmy o Vietname a vlastne nikto nepotreboval. A neviem či sa mi to len zdalo, ale nemali tí newyorčania trochu mimo svoj prízvuk - resp. skôr ako keby boli z Bostonu? 2 1/2 ()

Reklama

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Po Green Book jsem byl natěšený na další film Farrellyho a dost jsem se spálil. Nevím, nakolik film vychází z pravdivého příběhu a která část je smyšlená, ale celkové ztvárnění mi vůbec nesedlo. Tuhle loď potápí na můj vkus až příliš mnoho hluchých míst, nevýrazné postavy a plytký děj. Jako by se film nedokázal rozhodnout, jestli má být komedie či drama, což bylo patrné třeba ve scéně, kdy americký voják vyhodí Vietnamce z vrtulníku a začne hrát veselá hudba. Samotné psaní komentáře se táhlo stejně pomalu jako stopáž :). ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Film jsem zaregistroval náhodou, ale něco tak hvězdně nabité si prostě nenechám ujít. Příběh je prostý, ale rozhodně v sobě skrývá i hlubší myšlenky. Navíc Zaku Efronovi nelze upřít, jak dokonale mu role roztomilého trumbelína sedí. U díla jsem se proto výborně pobavil, dozvěděl něco málo nového a zajímavé nápady tvůrců mne vážně potěšily. Není to však úplně prosté, film se pozvolna transformuje z komedie k vážnému dramatu, jenž by nám také rád vštípil nějaké to poselství. No ale ono to celkem funguje! Celek je to zdařilý a o mém hodnocení jsem měl jasno relativně brzy.  PS: Nepochybuji, že jsou lidé schopni všelijakých pitomosti, ale fakt, že je dílo inspirováno skutečnou událostí mne zaskočil. 75% ()

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa

Nebylo to špatný. Ano, je tam ten Americkej patos a absurdní scény, které by v reálu skončily jasnou smrtí, ale je to taková ta feel good komedie a když člověk vypustí ty sračky od Billa Murrayho co tam občas pronese o válce, tak to rychle uteče, pořád se něco děje a Efron mě nikdy nesral. 4* a.k.a 70% ()

Galéria (7)

Súvisiace novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (viac)

Reklama

Reklama