Reklama

Reklama

Night's End

  • USA Restless (pracovný názov)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý muž sa po strate svojej rodiny a práce presťahuje do budovy, kde žije len on. Zisťuje, že v jeho novom domove kedysi zomrelo mladé dievča, ktorého duch sa kvôli jeho nerozvážnosti prebudil. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

silentname odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak, a je to tu. Dlho som si hovoril, že rok 2022 je zatiaľ výnimočný tým, že som žiadnemu filmu nedal svoj najnižší rating. Tak, konečne tu máme film, ktorý si to plne zaslúži. A to som si spočiatku vôbec nemyslel, že to takto dopadne. Takže čo sa stalo? "Night´s End" snáď urobil všetko čo mohol absolútne nesprávne. A myslím tým úplne všetko. Na jednej strane ma celkom zaujalo, že hlavný hrdina Ken žije v apartmáne, kde dokopy si poriadne ani nevybalil, všade je igelit a pôsobí to ako keby chcel byť v úplnej izolácii od všetkých a všetkého. Stará sa o svoje kvety, snaží sa nájsť si prácu, točí videá, aby mal nejaké zárobky (ale nikto ho nesleduje) a podľa všetkého ho fascinujú mŕtve vtáky, ktorým sa snaží vizuálne vrátiť život. Neviem či ich vypcháva (pravdepodobne áno)... a je tu toho celkom dosť čo vlastne nevieme pretože tento film absolútne nevie spracovať príbeh a podať ho svojim divákom. Nie je ani schopný nám povedať, čo vlastne náš hrdina ráno dáva do kávy. Je to nejaký likér? Je to nejaká droga? Je to čiste mlieko, ktoré ale máme naoranžovo nasvietené v scénke? Neviem. A má to vôbec nejaký súvis s filmom? Neviem. Pričom som bol celkom zvedavý či sa nám toto nejako vysvetlí. Môžeme si len domýšľať. Zo začiatku tie malé strašenia sú celkom okey, no neskutočne som mal pocit, že to je podané tými istými technikami po celý čas. Klopanie, svetlá, zavieranie dverí, sem-tam môžeme nejakého ducha vidieť... nič čo by bolo zaujímavé. No minimálne som bol stále zvedavý kam to v tom príbehu o duchovi 19-ročného dievčaťa dospeje. Realita? Finálnych 30 minút považujem za absolútny vrchol trápnosti, aký som už dávno nevidel. A myslím fakt, dávno. Ten level trápnosti je tak ohromujúci, že som absolútne stratil už o čokoľvek záujem. Čaká nás rituál, ktorý sa streamuje live na to, aby sme sa zbavili ducha... no reálne pôjde o niečo úplne iné. A nebudem pre prípad, že by ste to chceli pozerať spoilovať o čo ide (aj keď neviem prečo by ste toto chceli pozerať), no dočkáme sa tak absolútne debilných scénok, že som si klopal na čelo. Toto by som si predstavil skôr v nejakej hororovej paródii s efektami niekedy z roku 1992. Vyzerá to hrozne, je to trápne, je to absolútne mimo všetkého čo bolo aspoň trochu zaujímavé na filme a v podstate celý koniec je absolútna katastrofa. Od momentu ako bude Ken druhýkrát hovoriť cez videohovor s tým duchárskym odborníkom je celý film čistá pohroma až do konca. Takže, čakal som na to, aby som niekomu udelil svoj najnižší rating, už ho tu máme. Gratulácia Jennifer Reeder. Myslím si, že nabudúce radšej rob niečo iné, než točiť horor. Hodnotenie: F ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Mladý muž sa po strate svojej rodiny a práce presťahuje do budovy, kde žije len on. Zisťuje, že v jeho novom domove kedysi zomrelo mladé dievča, ktorého duch sa kvôli jeho nerozvážnosti prebudil. - Už dlho som nezaregistroval film, v ktorom by ma nezaujala ani jedna scéna. Aj v tých najviac odpadových hororoch sa vždy nájde aspoň jedna, ktorá naznačí záujem tvorcov ukázať divákovi niečo zaujímavé. Tu tomu tak nie je, takže dúfam, že režisérka sa bude naplno venovať výučbe umenia a svojim social justice aktivitám a k hororu už nikdy nezablúdi. ()

Reklama

Reklama

Reklama