Reklama

Reklama

Chicagský úradník John Clark (Richard Gere) má takmer perfektný život: miluje svoju ženu, vybudoval si úspešnú kariéru a vychoval dve skvelé deti. Ale predsa... Pracovné dni bežia v rovnakej rutine a rodina je väčšinou priveľmi zaneprázdnená, aby trávila čas spoločne. Zmeniť to nie je ľahké. V jeden večer John urobí prekvapivé rozhodnutie – aby viac spoznal záhadnú Paulinu (Jennifer Lopez), ktorá sa naňho každý deň pozerá z okna tanečného štúdia, vystúpi z vlaku a zapíše sa na hodiny tanca bez toho, aby sa s tým niekomu zdôveril! Odrazu sa ocitne v celkom inom svete – svete pohybu, hudby a vášne... Kým sa John tajne pripravuje na najväčšiu chicagskú tanečnú súťaž, jeho zvláštne správanie prinúti jeho manželku Beverly (Susan Sarandon) najať si detektíva - podozrieva totiž Johna z nevery! Keď sa však tento muž začne doslova vznášať na tanečnom parkete, jeho celý život a manželstvo sa zmení... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (290)

Krasus 

všetky recenzie používateľa

Jako vánoční pohodu s rodinou to ještě skousnu,ale jako film je to čirá katastrofa.J.LO a Richard Gere jsou jako tanečníci dostatečně vyhovující dvojice,ale jako herci je to taková bída,až jsem chvíli zavíral oči nad těma jejich úsměvama a pitoreskníma obličejíčkama.Snad jen ta hudba a nějaké ty taneční scény zachraňují už tak dosti vyhaslou komedii.Jinak Susan Sarandon jako vždy okouzlující... ()

meave 

všetky recenzie používateľa

Film plný príjemnej hudby spojenej s harmonickým pohybom. Dej je bez konfliktov, bez napätia, plný lásky, pohody. Nie je to žiadna intektuálne lahôdka, ani výpoveď - je to jednoduché a priamočiare. Ale kto z nás ešte nemal deň, keď nechcel nič, iba sa dívať s prázdou hlavou na niečo pekné... A keď navyše máte radi hudbu a tanec, isto vám príde ľúto, že vo vašom meste taká škola tanca nie je. ()

Reklama

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Ať se o tomhle filmu snažím přemýšlet z jaké strany chci, tak na něm nenacházím žádné chyby. Což je trochu mrazivé, vzhledem k faktu, že jde o obyčejnou romantickou hudební komedii... Ale prostě má něco do sebe a nebojím se to nazvat nábojem rozsahu Luhrmannova Strictly Ballroom. Konečně, když se v 90. roce rozdávala radost skrze Pretty Woman, tak já jsem si tehdy vzala jen Richarda ;) ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Po dvaceti letech manželství, denodeního dojíždění do práce a celkově obyčejného života je John Clark (Richard Gere) tímto stereotypem již unaven. Jednoho dne spatří po cestě metrem školu tance, a u okna sedící učitelku (Jennifer Lopez), a rozhodne se zcela neočekávaně - začne se učit tančit. Společně s dalšími dvěma kolegy prochází výcvikem od prvních krůčků, až k úspěchům jak v taneční soutěži, tak i v oživení rodinného života... Pokud si chcete se svojí přítelkyní, manželkou, milenkou (nehodící se škrtněte) pustit nějaký stoprocentně romantický film, u kterého budete oba už od prvních minut vědět, jak vše skončí, a nebojíte se toho, že po shlédnutí tohoto filmu vás výše zmíněná bude nutit navštěvovat kurs tance, tak směle do toho. Ona bude dostatečně uspokojena romantickým pozadím příběhu, a vy - když už nic jiného - tak pozadím Jennifer Lopez. (Pokud jste žena, tak si v předchozím odstavci vyměňte Jennifer Lopez za Richarda Gere, jinak vše platí i pro Vás). Ale zpátky k filmu, docela příjemně se na něj kouká, z hereckého obsazení mne nejvíce zaujal metrosexuál Stanley Tucci, ale i soukromý detektiv Richard Jenkins, a koneckonců ani to tancování není vůbec špatné (říká člověk, který umí tak maximálně "šlapat zelí") :) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý má priniesť hlavne estetický zážitok. Jednak z hercov, dámam Gere a pánom Lopez určite pohladia oko, a jednak z tanca, čoho ja fanúšikom nie som. A potom tu samozrejme ešte nesmie chýbať klasický happyend, bez ktorého sa film podobného typu neobíde. Je zaujímavé, že JLo hrá vo filmoch obdobného typu takmer vždy to isté, teda krehkú, jemnú latino krásku, pritom na pódiách chce byť dominantnou divou. Napriek tomu, že film vyzerá ako predĺženou verziou Lopezovej videoklipu, z ktorých väčšina má tak 10 minút a polovica času sa v nich tancuje, aby sme videli, ako úžasne všestranná táto umelkyňa je, je trocha neslávne zistiť, že aj tento americký film je len japonskou cover verziou. Už keď takýto jednoduchý film musíte prebrať, to už je celonárodná kríza nápaditosti. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (8)

  • Jennifer Lopez má oproti Geremu dlouleté zkušenosti s tancem, začínala totiž jako „pozadí“ (doslova) v hudebních videoklipech. V současnosti je relativně úspešnou filmovou herečkou a ješte úspěšnejší zpěvačkou. (imro)
  • 40-ti milionový remake japonského filmu z roku 1996 měl premiéru 15. října 2004 a během prvních třech dní promítání vydělal 11,7 mil. dolarů. Celkově potom 58 milionů. (imro)
  • Do Winnipegu se štáb přesunul z Toronta kvůli obavám z epidemie SARS, která tam propukla na začátku roku 2003. (imro)

Reklama

Reklama