Reklama

Reklama

Allie Hamiltonová (Rachel McAdams) a Noah Calhoun (Ryan Gosling) sa zblížili už počas dospievania. Spočiatku búrlivá romanca sa postupne zmenila na hlboký vzťah - do rozvíjajúcej sa lásky však neúprosne zasiahli Allieini dobre situovaní rodičia, ktorým sa Noah nezdal byť dosť dobrý pre ich dcéru... Keď sa tí dvaja po rokoch opäť stretávajú, ich vášeň opäť vzplanie - a Allie sa musí rozhodnúť, či poslúchne svoje srdce alebo rozum... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 027)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Sladučké ako medík, no myslím, že máličko presladené. Krásny príbeh o láske podaný nezvyčajným spôsobom a s krásnym záverom. Netradične klasická romantika, zápletka lásky prekvapivo jednoduchá, rozpor medzi chudobnou a bohatou rodinou, no podanie príbehu je na skvelej úrovni. Rachel McAdams putuje k hereckým výšinám a Gosling ju nasleduje míľovými krokmi. Krásni, výborní herci. 80%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $29miliónovTržby USA $81,001,787Tržby Celosvetovo $115,603,229Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD od roku 2006 v USA $86,946,400 //počet predaných kusov 7,728,772║ Pekný film ale nič viac pre mňa, sympatická Rachel McAdams bola vybraná do svojej úlohy trefne, kdež to Ryan Gosling mi tam až tak nesadol a preto som moc túto romanticku story nezbaštil s takou chuťou. Taktiež réžia v podaní Nicka Cassavetesa nie je až taká sláva, nemá až taký talent aby mohol takýmto príbehom povedať niečo viac než mu dovolí zaužívaná šablónka u takýchto námetov. __2013: Druhé pozretie omnoho viac nadchlo. /80%/ ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Keďže išlo o romantický žáner, očakával som, že vývoj vzťahu hrdinov bude mať miestami od reality na míle ďaleko. Čo som však pomerne ľahko prekúsol. Chémiu medzi hlavnou dvojkou som si celý čas užíval a pri scéne, kedy večerali pri sviečkach, som bol, priznám sa, pomerne dojatý. Inak ma ale na prekvapenie táto ospevovaná romantická dráma až tak do srdca nezasiahla. Goslinga aj McAdams mam rád a ich príbeh ma bavil. The Notebook ale považujem "iba" za pekný romantický film, nič viac a nič menej. Po toľkej chvále som zrejme čakal mimoriadne emotívny "doják", pri ktorom mi nebudú stačiť vreckovky. Nič také sa ale nedialo. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Téměř dokonalý příběh. Trochu předvídatelný, ale přesto dokáže v divákovi vzbudit nějaké emoce. Hlavní herci jsou sympatičtí a zápletka prostá, ale přesto zajímavá. Také pro mne bylo příjemné překvapení spatřit v hlavní rolích Ryana Goslinga a Rachel McAdams, i když je trochu hanba, že jsem oba dva nepoznal okamžitě. Asi jsem si již navykl na jejich starší verze viz Blade Runner nebo Noční hra. Každopádně film hodnotím velice kladně a to 75%. Už dlouho jsem neviděl takto vydařený romantický film. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tu je vidno krásny rozdiel medzi typicky americkým, prvoplánovým kudrlinkovým pátosom a napr. ázijským romantickým snímkom Moment to Remember (2004). Tá najhrubšia pointa je v oboch prípadoch podobná ale spracovanie, forma, obsah a dialógy sú diametrálne na inej kvalitatívnej úrovni. Netvrdím, nebolo to úplne zlé, najviac sa mi páčila predostretá osudovosť oboch zaľúbencov, snímok mal preto i svetlejšie chvíľky, väčšinou sa však utápal v plánovanom emočnom kalklulu, ktorý bol sprevádzaný priemernými cukrovými dialógmi a klasickou trojuholníkovou šablónovitou zápletkou, kedy sa žena rozhoduje medzi dvoma mužmi rozumom (pracháč na úrovni) a srdcom (chudobný sympoš). Jednoducho typická priemerná emočná ždímačka na americký spôsob. 60/100 ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (54)

  • Druhá milostná scéna s Noahom (Ryan Gosling) a Allie (Rachel McAdams) bola pôvodne dlhšia a explicitnejšia. Musela sa zostrihať, aby film zapadal do plánovanej vekovej kategórie. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal väčšinou na mieste v Južnej Karolíne koncom roka 2002 a začiatkom roku 2003 a zimné pasáže neďaleko Montrealu. (Arsenal83)
  • Rachel McAdams (Allie) absolvovala kurzy etiky a baletu, aby do role ženy z lepší rodiny dokonale zapadla. (Terva)

Súvisiace novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (viac)

Reklama

Reklama