Reklama

Reklama

Divoká Poľana: Poľanský jeleň

(TV film)
všetky plagáty
Slovensko, 2022, 52 min

Obsahy(1)

Iba málo obyvateľov Slovenska vie, že tu máme jednu z najväčších sopiek v Európe, ktorá v čase svojho vzniku atakovala výšku až 3000 m.n.m. Mnohí si však spomenú na verše: „Stojí vysoká, divá Poľana, mať stará ohromných stínov, pod ňou dedina Detvou volaná, mať bujná vysokých synov“, ktorými začína jedna z najznámejších slovenských básní od Andreja Sládkoviča – Detvan. Poľana je presne taká. Vysoká, majestátna, neprehliadnuteľná, ale hlavne stále divoká. My sa na ňu vydáme hľadať bájneho poľanského jeleňa. (RTVS)

(viac)

Recenzie (2)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak paroháčov nemáme len v našich domácnostiach, oni sú aj v  našich horách, to je jasné. A sú to krásne zvieratá, rovnako ako je krásna tá naša Poľana. Dnes ale už do nej nie je veľmi bezpečné chodiť, mohol by vás na hostinu pozvať statný medveď. Síce hovoria, že nie je premnožený, lebo to z hovien vypočítal kotolník štBudaj, ale jeho výpočty treba dať tak krát 6. Dokument je to inak pekný s príjemným hlasom rozprávačky i hudbou, ale nie je zas tak silný a tak výnimočný, aby som dal vyššie hodnotenie. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Překrásné lesnaté pohoří se svými zvířecími obyvateli, překrásné Slovensko. https://dokumenty.tv/divoka-polana-polansky-jelen-dokument/ ()

Reklama

Reklama