Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva manželské páry sa stretnú na dovolenke pri Niagarských vodopádoch. Začína sa napínavý príbeh nevery a plánovanej vraždy. Mocnú erupciu ľudských emócií a vášní neskrotí ani nádherná príroda, ktorá obyčajne berie ľuďom od úžasu dych. Rose a George Loomisovci (MARILYN MONROE, JOSEPH COTTEN) prišli stráviť medové týždne k Niagarským vodopádom. Ich vzájomný vzťah je veľmi napätý, pretože George je psychicky veľmi nestály muž. Zoznámia sa s manželským párom Cutlersovcov z vedľajšieho bungalovu. Polly Cutlerová (JEAN PETERSOVÁ) a jej muž Ray (MAX SHOWALTER) zistia, že Rose svojho muža podvádza a chce ho so svojím milencom Tedom Patrickom (RICHARD ALLAN) zavraždiť zhodiť do Niagarských vodopádov. Netušia, že aj George má svoj tajný diabolský plán. Jedného dňa však George naozaj zmizne... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (20)

  • Keď Ray Cutler (Casey Adams) hovorí, že „číta Winstona Churchilla“ na svadobnej ceste, má na mysli Churchillovu šesťdielnu históriu s názvom „Druhá svetová vojna“. Knihy je možné vidieť na zadnom sedadle jeho auta a neskôr opäť v chatke. Tieto publikácie vyšli v rokoch 1948-1953 a boli populárne v Spojenom kráľovstve aj v USA. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo od začiatku júna do polovice júla 1952. (Arsenal83)
  • V apríli 1953 sa člen zákonodarného zboru provincie Niagara Falls v Ontáriu v Kanade sťažoval, že film robí Niagarským vodopádom zlé meno. Vysvetlil, že namiesto vzdelávacieho filmu dodáva produkčná spoločnosť film o vraždách a samovraždách a zlých životoch, pričom nerobí nič iné, len škodí hlavnému mestu medových týždňov. (Arsenal83)
  • Niekoľko týždňov po smrti Marilyn Monroe v auguste 1962 použil Andy Warhol reklamnú fotografiu z filmu ako základ pre svoju sieťotlačovú maľbu "Marilyn Diptych". (Arsenal83)
  • Scenárista Walter Reisch priznal, že producent Charles Brackett chcel nakrútiť film okolo Niagarských vodopádov, ale bol to práve jeho nápad urobiť z toho príbeh vraždy: "Každý si pri vyslovení slova Niagara predstaví páry na medových týždňoch a nejaký sentimentálny príbeh dievčaťa, ktoré sa tam prechádza s manželom. Ja som chcel z toho urobiť záhadný príbeh so skutočnou vraždou.“ (Arsenal83)
  • Walter Reisch o obsadení Marilyn Monroe do negatívnej úlohy: "Keď som sa dozvedel, že má hrať šialenkyňu a nie dobré dievča, tak mi napadlo: 'Panebože!' Bolo to najkrajšie dievča v celých Spojených štátoch amerických. Báli sme sa, či jej to bude po vôli, ale nakoniec nemala žiadne námietky - práve naopak." (Arsenal83)
  • Rainbow Cabins neboli skutočné chatky, boli to filmové súpravy postavené výlučne pre film za cenu viac ako 25 000 dolárov. (Arsenal83)
  • Typ fotoaparátu, ktorý Ray Cutler (Max Showalter) vo filme používa na fotografovanie manželky Polly (Jean Peters) pod Niagarskými vodopádmi, je Argus C3. Ide o jeden z najpopulárnejších fotoaparátov vyrobených v rokoch 1939-1966 a v tomto období ho tiež bežne používali návštevníci Niagarských vodopádov. (westerns)
  • Počas natáčania na „autobusovej stanici“ a pri veži s názvom Rainbow Tower je počuť zvonkohru v tejto veži. Stavba veže bola dokončená v roku 1947 a v nej možno nájsť 55 zvonov s celkovou hmotnosťou vyše 43 ton. Hralo sa ručne štyrikrát denne až do začiatku roku 2000, kedy bol komisiou mosta Niagara Falls nainštalovaný automatizovaný systém. (westerns)
  • Počas natáčania mala Marilyn Monroe ešte zmluvu ako skladníčka, čiže dostávala nižší plat ako jej vizážista. (westerns)
  • Počas natáčania zostali hviezdy a štáb v hoteli General Brock (od roku 2008 je názov hotela Crown Plaza Niagara Falls-Fallswiev), pričom Marilyn Monroe bývala na izbe číslo 801. (westerns)
  • Jean Petersová získala roli Polly Cutlerové až po odstoupení slavné Anne Baxterové, po jejímž odchodu byl film přepracován do podoby zvýrazňující hlavně Marilyn Monroeovou. (hippyman)
  • Ve filmu se objeví v roli taxikáře televizní a filmový herec Arch Johnson, což pro něj bylo absolutním hereckým debutem. (hippyman)

Reklama

Reklama