Reklama

Reklama

Na seznamu smrti

(seriál)
  • USA The Terminal List
Trailer 3
USA, (2022–2023), 15 h 42 min (Minutáž: 51–65 min)

Tvorcovia:

David DiGilio

Predloha:

Jack Carr (kniha)

Hudba:

Ruth Barrett

Hrajú:

Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Arlo Mertz, Jeanne Tripplehorn, Patrick Schwarzenegger, LaMonica Garrett, Christina Vidal (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Seriál Na seznamu smrti sleduje Jamese Reece (Chris Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. Když však vyjdou najevo nové skutečnosti, Reece zjistí, že po něm jdou temné síly a ohrožují nejen jeho život, ale i životy těch, které miluje. (Prime Video)

(viac)

Recenzie používateľa drackula k tomuto seriálu (9)

Série 1 (2022) (S01) 

Dĺžka epizód ma v prvom momente trochu vystrašila, ale časom som si na túto formu zvykol. A niekedy mi bolo aj málo. Seriál vcelku umne diváka drží v napätí, či je konšpirácia reálna, alebo či je to len blud hlavného hrdinu. Následne je vojak, ktorý už nemá čo stratiť nekompromisný, systematický a čo je najdôležitejšie uveriteľný. Chrisa Pratta mám samozrejme zafixovaného ako uleteného marveláka, respektíve chlapíka čo zastavuje dinosaurov gestom ruky, ale touto postavou u mňa výrazne stúpol. Scenár sa síce nevyhol občasnému pokĺznutiu, ale nešlo o nič zásadné. Zo seriálu mám veľmi dobrý pocit a pokračovanie určite nevynechám. ()

Engram (2022) (S01E01) 

Prvá epizóda to trošku prepálila s dĺžkou a preto mala aj niekoľko nudnejších momentov. Na druhú stranu je to spracované naozaj kvalitne, čo bolo vidieť v úvodných akčných pasážach. Zároveň som rád, že to nie je obyčajné - kto za to môže, komu nakopem zadok - ale vo vzduchu je stále relatívne dosť otázok, ktoré diváka nútia uvažovať nad tým, či to nie je iba výplod poškodenej mysli. Na zadok ma to neposadilo, ale pokračovanie si určite pozriem. 70% Amazon prime ()

Kódování (2022) (S01E02) 

Príbeh krásne balancuje na hrane medzi konšpiráciou a mentálnymi problémami hlavného hrdinu. Verím, že scenáristi vedia čo robia a že sa v tom nezamotajú. Celková atmosféra ma ale baví a akcie je primerane veľa. 80% Amazon prime ()

Upevnění (2022) (S01E03) 

Krásne to vygradovalo a aj keď divák dostal odpoveď na jednu z hlavných otázok, stále to má dostatočnú dynamiku a drive. Príbehovo sa začína úplne nová kapitola a na zozname sú stále mená na vyriešenie. Táto epizóda sa fakt podarila. 90% Amazon prime ()

Odtržení (2022) (S01E04) 

Terminal List ma definitívne chytil. Skvelá epizóda, ktorá sa síce tvári ako obyčajná cesta za pomstou, skrýva množstvo drobností, ktoré tomu dávajú hĺbku. A samozrejme akcia a pomsta samotná boli prvotriedne. Maximálna spokojnosť. Dúfam, že si seriál udrží kvalitu aj v druhej polovici. 100% Amazon prime ()

Rozvrat (2022) (S01E05) 

Táto epizóda si nekompromisne uletela a výrazne pritvrdila. Zároveň priniesla otázku - kde je čiara, za ktorou sa končí spravodlivá pomsta a začína nekontrolovateľné besnenie? A v závere som si hovoril - Čo teraz? 100% Amazon prime ()

Pomíjivost (2022) (S01E06) 

Následky bombového útoku sú jednoduché - poľovačka na hlavného hrdinu. Táto epizóda mala veľmi jednoduchú schému a vyznela ako prvý Rambo. A to či už celkovou náladou, alebo výdržou hlavného hrdinu. Občas krívala logika a fyzika, ale bola to zábava. 70% Amazon prime ()

Vyhubení (2022) (S01E07) 

Vraciame sa späť ku škrtaniu zoznamu a keď sú na ňom vojenský pohlavári bude to určite problém. Halucinácie začínajú byť trochu otravné, keďže ide doslova o vatu. Inak príprava na finálne funguje a záverečný príchod ministerky obrany bol neuveriteľne mrazivý a efektný. 80% Amazon prime ()

Náprava (2022) (S01E08) 

V istých momentoch predvídateľné zvraty, ale ako celok finále fungovalo. Reportérka dávala správne otázky a nastavovala systému zrkadlo a Reece prispel svojou akčnou troškou a udržoval dynamiku. Záverečný dojazd bola dôstojná bodka (aj keď predvídateľná). Dalo sa z toho vymačkať o niečo viac, ale prevláda spokojnosť. 90% Amazon prime ()

Súvisiace novinky

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

17.07.2022

Nahradí někdy někdo Harrisona Forda (Star Wars: Nová naděje, Blade Runner) v roli legendárního Indiana Jonese? Na tuto otázku se možná dozvíme odpověď již v pátém připravovaném filmu, mezitím ale za… (viac)

Reklama

Reklama