Reklama

Reklama

Recenzie (4)

Tominko12 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý dokument o niekoľkých mýtoch o alkohole uskutočnených v "teréne". Vykonané experimenty žiadny veľký prínos nezaznamenali a to, čo tu bolo vysvetlené je napísané takmer pri všetkých článkoch o tejto téme. ()

PanJam 

všetky recenzie používateľa

Tu sa mi jednoznačne potvrdzuje, že pri dokumentoch treba brať hodnotenia ľudí s veľkou rezervou. Na jednej strane ma tento pomerne kvalitný a konštruktívny dokument o alkohole 55%, na strane druhej dokument "What the Health", ktorý je plný zavádzajúcich až nebezpečne klamlivých argumentov, má 68%. Každopádne, k tomuto dokumentu pár slov.... Sú tu zatiaľ len dva komentáre. Jeden hovorí o dokumente ako o "banálnom" s "pseudovedeckými experimentami" a druhý, že neprináša nič nové. Hrubo nesúhlasím s tým prvým, s druhým bez tej hrubosti. Niektoré experimenty vyzerajú úsmevne a príliš jednoducho. Ak ale človek sleduje dokument naozaj pozorne tak chápe, že jednotlivé experimenty sú len malá časť skladačky a takmer vždy (možno aj bez takmer) to bol len akýsi doplnok k dlhodobým štúdiám, ktoré odborníci k tej téme už robili. Experiment mal len potvrdiť už urobené štúdie, nie slúžiť ako niečo smerodajné. Je tiež dôležité si uvedomiť, že dokument sa opieral o nové "guidelines" britskej vlády, ktorá prišla s dlhodobými štúdiami a nezmenila smernice len tak zo dňa na deň. Záver je pomerne zrejmý. Dokument v žiadnom prípade alkohol nedémonizuje, ale poukazuje na fakt, že mnohí ľudia pijú len tak "po troškách" mysliac si, že je to v pohode. V skutočnosti sú ale dlhodobo nad limitom a pre ich zdravie to rozhodne dobré nie je. Koniec koncov, mne to vysvetlenie limitov a jednotlivé prepočty čo ešte je v norme (a čo už naopak nie) ako banalita neprišli. A nepredpokladám, že by týmito informáciami disponoval hocijaký týpek v krčme. Za mňa naozaj kvalitný dokument, nízke hodnotenia si vysvetľujem nepochopením a silnou zaujatosťou mnohých ľudí. ()

Reklama

Speck odpad!

všetky recenzie používateľa

Totálně banální dokument o vlivu alkoholu na lidské tělo, plný pseudovědeckých experimentů a anekdotálních důkazů. Ztráta času. Radši si o tématu něco přečtěte. ()

Estwen 

všetky recenzie používateľa

Tyhle pseudovědecké dokumenty, ať už jde o veganství, minimalismus nebo alkohol bych jednoduše zakázala. Snaží se velmi zjednodušeně prezentovat širokou problematiku a nabízet jednoduchá řešení a tak to prostě na světě nefunguje. Nikdy. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama