Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Jamesa Bonda (Sean Connery) už čaká nová úloha. Zistenie, kto stojí za gigantickými diamantovými pašeráckymi cestami, ktoré situáciu na trhu s diamantom stále viac zhoršujú. Všetko sa odohráva naprosto diskrétne a na hladký priebeh dohliada aj dvojica krutých zabijakov, ktorá sa dokáže postarať o akýkoľvek problém. Bond prichádza do Holandska v novej identite miestneho pašeráka s jediným úmyslom. Preniknúť do štruktúr obchodu a konečne dostať Blofelda... (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (396)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Po poslednom sklamaní sa na scénu vracia naposledy Sean Connery, a hneď film vyzerá úplne inak. "Diamonds Are Forever" je opäť podľa mňa veľmi dobrým James Bond filmom so skvelými nápadmi, úžasnou titulnou skladbou, veľmi dobrým záporákom, ktorého sme stretli v You Only Live Twice a človek nevie povedať nič iné len fakt, že je opätovne vynikajúci. A dokonca tu aj vyzerá o niečo lepšie. Minimálne si nechal narásť vlasy. Jeho poskoci a zabijaci Mr. Wint a Mr. Kidd sú rovnako skvelí. Sú nebezpeční a cynickí a súčasne ich to robí veľmi vtipnými a zaujímavými. Dokonca sa mi páči aj Tifanny Case. Je to efektné, pekne natočené, veľmi zaujímavý príbeh a celkovo musím povedať, že je aj veľmi dobre podaný. Dúfam, že bude v podobnom duchu pokračovať aj Roger Moore. Uvidíme ako to dopadne v Live And Let Die. Čo sa týka tohto Bonda, rozhodne doporučujem pozrieť. Hodnotenie: A- ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

#7 - Škoda, že Seana pri návrate k bondovkám nečakal aspoň taký kvalitný scenár ako kým ho nahradili. Vrátil do série síce opäť galantnosť a šarm, no je tu absolútny nedostatok špionážno-akčných častí a aj scenár celkovo neoplýva ničím zvláštnym. Okrem pár nápadov ako napríklad vonkajší hotelový výťah a labák v púšti. Čím však Connery prekvapil najviac bola jeho bacuľatejšia postava. Ale veď svoje si už ako agent odslúžil a preto už tu mi tak nie je ľúto, že ho poslali na odpočinok. 60%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Byl jsem vyvenčit krysu a asi jsem trošku zabloudil." Bond měl vždycky styl, ale tentokrát se při šarmantním vylézání z potrubí opravdu překonal. Zato Bondgirl Tiffany nepatřila k Jamesovým nejlepším zářezům, ale potěšila mě svou vlasovou proměnlivostí a drzostí u čerpací stanice. Jinak mě samozřejmě zaujal slon hrající automaty, počátky aquazorbingu, ledabylá jízda na výtahu, honička v lunárním modulu či zabijáci Mr. Kidd a Mr. Wint. A taky se mi líbil tanec s Bambi a Thumper, i když já si tedy raději vybírám dámy s poněkud méně přítulnými stehny. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Kdyby v tomhle dobrodružství hrál Lazenby dal bych snad ještě o jednu hvězdičku méně. Ano, akce byla na solidní úrovni, ale od Bonda čekám trošku více. Především adekvátního soupeře ten tu sice byl , ale pouze jméno Blofeld super padouchá nedělá, že ?? Byl to spíše padouch pro tuhle boondovku, ale nebyl sám, i Bondgirl nic moc a samotný příběh se vlekl jak želva na procházce. Ovšem i díky zabijákům Wintovi a Kiddovi zůstane tato bondovka věčná, stejně jako diamanty a Sean Connery, který zakončil tímto příběhem své oficiální mise ve službách anglické královny. ()

mcb 

všetky recenzie používateľa

Svižná vegaská bondovka, ale spíše z té spodní části Conneryho portfolia. Diamanty jsou sice opět maximálně neobjevné a scenáristicky recyklující, příběhovou nudu však vynahrazuje pár napínavých sekvencí (honička na poušti a v městě) a také velkolepě zábavné finále na vrtné plošině. Jen už jde trochu vidět, kam pak série s Moorem začne směřovat (viz komediální závěr). ()

Galéria (159)

Zaujímavosti (42)

  • Internetový server IGN.com ohodnotil tento film jako třetí nejhorší bondovku vůbec. (Colonist)
  • V původním návrhu scénáristy film končil velkou honičkou na lodích po nevadském Lake Mead. Natáčení by ale vyšlo příliš draho, proto od toho tvůrci upustili. Další nerealizovanou variantou finále bylo zúčtování s Blofeldem v solném dole. (Colonist)

Reklama

Reklama